岩岩係spac領養左兔兔,要買一個籠for佢同毛毛遲d一齊住,
買邊款籠好呢??thx~
martinfok 2008-5-19 07:47:55 PM
原帖由 wesky 於 2008-5-19 19:37 發表
其實我係指 如果上面果位去廁所歪左既話..
下面果位就濕晒 :073:

噢....
木板下面有塊墊料,,再下面有塊膠板,,防止有"雨":073:
不過,,我冇教過啤啤(上層住客)去廁所..佢已經識去,,好幸福:021:
宜家只係驚啤啤大大下噴尿..
lingling 2008-5-19 08:40:04 PM
聽日要出旺角睇先得!
lingling 2008-5-19 08:50:29 PM
原帖由 casey 於 2008-5-19 03:23 PM 發表

0個時為左白雪雪買既籠
而家已經冇用中間塊板
改左做兩個細層板一齊住喇
今日再post張相比你睇下啦
個籠好 ...
今日帶左大耳妹(改左佢叫FIFI)返屋企喇!毛毛見到佢聞左一陣,即刻有所行動:062: 梗係俾我分開左喇!:057:
平時佢好乖,唔會出黎ALL屎架,今日好奇怪,行行下又ALL幾粒甘,係咪會甘架?
Colleen 2008-5-19 08:52:57 PM
霸地盤ma,仲會shu shu ga
lingling 2008-5-19 09:12:23 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-19 08:52 PM 發表
霸地盤ma,仲會shu shu ga
暫時都係屎屎姐:068: 好恐怖呀!岩岩見毛毛露何B仔,原本佢大個仔喇:015:
martinfok 2008-5-19 09:36:46 PM
原帖由 lingling 於 2008-5-19 20:50 發表
今日帶左大耳妹(改左佢叫FIFI)返屋企喇!毛毛見到佢聞左一陣,即刻有所行動:062: 梗係俾我分開左喇!:057:
平時佢好乖,唔會出黎ALL屎架,今日好奇怪,行行下又ALL幾粒甘,係咪會甘架?

娃娃宜家都係咁...不過冇咁嚴重..
其實絕育會唔會停止到呢d行為?:017:
lingling 2008-5-19 09:40:47 PM
原帖由 martinfok 於 2008-5-19 09:36 PM 發表

娃娃宜家都係咁...不過冇咁嚴重..
其實絕育會唔會停止到呢d行為?:017:
D書話絕左育會乖D,唔知係咪真呢:057:
wesky 2008-5-19 10:21:03 PM
通常都會乖D既~~~
不過都好似會有例外的 :056:
hh0 2008-5-20 12:20:49 AM
我有2隻一齊住Alex紫色果個單層籠, 唔錯既夠大又平, 清潔好方便

另外2隻原本都打算買多個紫色籠, 但之前2個ab 籠又好新淨, 最後自己DIY 用2個ab籠相連成一房一廳, 加埋仲大過紫色籠, 自覺都唔錯....哈哈

我都覺得有地方既話, 兔籠應該要闊, 唔係高, 安全至上~
lingyan 2008-5-20 12:27:19 AM
原帖由 martinfok 於 2008-5-19 07:25 PM 發表
娃娃同啤啤分開2層住架=]

如果上面個隻突然間曳曳 ..
尿左係地下 ....
咁下面 ... 個隻 ....... :046:
casey 2008-5-20 12:30:32 AM
原帖由 hh0 於 2008-5-20 12:20 AM 發表
我有2隻一齊住Alex紫色果個單層籠, 唔錯既夠大又平, 清潔好方便

另外2隻原本都打算買多個紫色籠, 但之前2個ab 籠又好新淨, 最後自己DIY 用2個ab籠相連成一房一廳, 加埋仲大過紫色籠, 自覺都唔錯....哈哈

我都覺 ...

如果可以POST D相來睇下啦
lingling 2008-5-20 12:51:36 AM
原帖由 hh0 於 2008-5-20 12:20 AM 發表

我都覺 ...
我都想睇下呀:023:
wesky 2008-5-20 12:54:22 AM
我都好好奇點樣連埋一齊 :053:
hh0 2008-5-20 01:15:31 AM
登登登鄧........

綠色果邊係廁所同食草既, 食完會走入房休息架啦
籠頂改上掀式方便自己清潔0者
唯一係唔岩走地兔, 要放先可以出來玩
俾d意見丫, 可以改善得更完美

wesky 2008-5-20 01:17:51 AM
唔錯喎~~  係訓覺果邊加返兩塊雲石就舒服啦~~