大家唔好成日俾出面既電話SALES呃到丫 ~~~!!!!
而家所有既家居電話都有分2種。

寬頻電話 = 借助寬頻黎走既電話線,如果寬頻用緊既話電話質素會唔好,同埋如果寬頻死左/停電就會連電話都無得用。
           如果再好似海底斷纜既話,就會連電話都無得用 ....
固網電話 = 舊式既電話線。
mim0510 2008-5-20 02:18:00 PM
我地入左伙已經7年,到而家都未安電話ga
wesky 2008-5-20 02:18:40 PM
我屋企用寛頻電話架~~
大富翁 2008-5-20 02:48:28 PM
其實我知道依加已經有好多人屋企都係冇電話!
因為人人都有屬於自己ge 手提電話!!
lingyan 2008-5-20 03:29:15 PM
真係好激氣,都唔知點解而家d sales可以亂咁講野。

我公司之前搬公司,因為本身個香港寬頻係新公司到無線唔可以用,
之後搵左新世界,佢話係固網電話,我老闆咪申請左囉。
點知簽哂合約,係安裝之前個日先知道係寬頻電話,
最後老闆話算。點知到而家個傳真機又一時時用唔到,
就連普通電話都唔可以正常咁用。

仲有電話阻住個寬頻,搞到個寬頻成日斷線,激死我。
Colleen 2008-5-20 06:05:44 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-20 02:18 PM 發表
我地入左伙已經7年,到而家都未安電話ga

唔怪得之你上次你係另一個post (大肚婆用mobile) 話唔通唔用手機mei

原來係冇電話
Colleen 2008-5-20 06:08:11 PM
我屋企係用pccw 個寬頻電話,一上網就用唔到電話,好彩有另一個固網電話ja!
casey 2008-5-20 08:26:57 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-20 06:08 PM 發表
我屋企係用pccw 個寬頻電話,一上網就用唔到電話,好彩有另一個固網電話ja!

Colleen.....你而家住0係邊到0家???
Colleen 2008-5-20 08:33:47 PM
sor 我應該講清楚,我香港ar媽屋企用pccw 個寬頻電話:054:
casey 2008-5-21 12:29:28 AM

原來係咁:053:
mim0510 2008-5-21 12:34:40 AM
所有朋友家人等等要搵你,都打你手提,家用電話真係無咩用ga

快速發帖