同波波剪指甲比較容易
應該話, 最近先搵到一個比較容易同佢剪既方

首先,  放係脾按摩下先啦~~

然後,  剪前腳啦~~ 將佢既手仔拎出黎  就咁剪就okay~~  無反抗喎~

跟住, 剪後腳啦~~ 因為佢唔鍾意比人反轉剪,
咁就唯有 棟篤企 咁剪啦~~

同小丸剪就辛苦幾倍 :061: 又多左幾條抓痕啦 :022:
最後要咁樣包實佢剪~~

IMG_1794 (Medium).jpg (62.76 KB, 下載次數: 32)

IMG_1794 (Medium).jpg

IMG_1795 (Medium).jpg (51.09 KB, 下載次數: 32)

IMG_1795 (Medium).jpg

IMG_1800 (Medium).jpg (40.63 KB, 下載次數: 33)

IMG_1800 (Medium).jpg

IMG_1796 (Medium).jpg (530.29 KB, 下載次數: 34)

IMG_1796 (Medium).jpg

wesky 2008-5-25 11:27:29 PM
我著岩岩過膝頭既褲
佢地通常都係襲擊我地既大脾 -0-
所以過膝頭都可以架啦~~

要包得佢穩陣d~ 咁佢先 yan 唔走~~
我隻小丸係極度活躍既兔  very powerful~~
casey 2008-5-25 11:42:25 PM
你就好啦
有兩個人一齊CUT
我得一個人咋

不過反而同極度活躍既白雪雪CUT比較易
真係奇
nievedith 2008-5-26 12:58:40 AM
原帖由 HazukiYada 於 25-5-2008 23:21 發表
試過包佢啦.. 不過佢係咁yan yan yan... 都唔知點好...

Wesky: 長衫長褲好熱啊~~!!

可不可以找多個人聲東擊西, 一個比食物引佢, 一個負責剪!?
怕熱的話, 放條毛巾係大脾上咪得law :053:
wesky 2008-5-26 01:03:38 AM
剪緊指甲果陣  佢地會對食物無興趣架~~
HazukiYada 2008-5-26 03:39:25 AM
真係要諗下計先得......
oz-17 2008-5-28 10:10:49 AM
原帖由 nievedith 於 2008-5-25 11:13 PM 發表

唔太麻煩啊, 因為屋企樓下有van仔到旺角, 剪完又搭反van仔回家, 好方便

van等得耐唔耐下?你邊區住?你係用袋定手提籠帶佢出街?
nievedith 2008-5-28 01:43:07 PM
我係深水步區, 次次都好快有VAN 仔 (五至八分鐘左右)

我用袋帶佢出街, 但會慣性咁用託住袋底, 等佢等D
tong_man_tong 2008-5-28 03:42:14 PM
我的三隻兔仔. 有兩隻都沒有反抗,乖乖的比我反轉來剪, 我自己一個都可以應付到, 5-10分鐘就剪好, 但有一隻,如果只有自己一定剪唔到, 因為佢會咬我, 試過有幾次咬到我流血,叫help ~~~ 所以個隻要兔爸出馬先ok !!! 兔爸一抱起佢,佢就唔動了 !!!我負責剪law !!!
:060: 因為個隻係女, 一路睇兔媽唔順眼 ~~
:044: 兔媽好慘~~~
oz-17 2008-5-28 05:39:49 PM
原帖由 nievedith 於 2008-5-28 01:43 PM 發表
我係深水步區, 次次都好快有VAN 仔 (五至八分鐘左右)

我用袋帶佢出街, 但會慣性咁用託住袋底, 等佢等D

哦哦,,,,,,,,,"
我次次MTR都會俾人啤到實=.=...我諗住試下坐小巴..唔知用手提籠上小巴通行與否呢?!!
Cwk 2008-5-28 10:42:27 PM
試下反轉兔地,用大脾夾住兔兔手手同個身 (著圍裙等兔兔個底有野墊住會好d)

輕輕力夾,等佢知無咁易走得甩就夠,唔使好大力

你會見到兔兔通常會舉高隻手作投降狀  :040:
coinss 2008-5-31 04:18:13 PM
我未試過幫我隻剪
一陣間試下先

快速發帖