凌晨熱到起左身..開冷氣..
見到佢地個草波d草淨返好少..
就起身幫佢地加d草..
到幫hachi加ge時候..
佢跳左出黎..走下走下..
咁我就不以為意..
點知搞掂晒d野放返佢入去之後..
諗住用電腦ge時候..發現隻mouse條線比hachi咬斷左呀!!!!!!!!!!!!

唉.......佢第一次破壞我d野...

可憐的mouse........

可憐的mouse........

阿度 2008-5-31 04:04:49 PM
哎欄ge野多囉:026:
斷左幾條叉電電線, 電話線~上次阿媽突然問我點解屋企電話用唔到
check左一陣, 最後望下比野阻住左ge電話制個邊d線
先知原來閃閃試下靜靜雞偷入去哎欄左, 阻住都入到....都唔知佢點入:026:
wing1994121 2008-5-31 08:37:13 PM
我隻毛mo都咬佐我個mp3聽筒條線同電話線:042: :042:
都唔知點好:077: :077: 罵佢就當你無到:077: :077:
lingling 2008-5-31 09:10:41 PM
毛毛都咬難過我notebook隻火牛,好彩駁得返!
fifi就係spac領養個陣,個哥哥仔話佢咬難過中心條電話線,提我返屋企要小心d電線!:036:
tobedr 2008-5-31 09:48:51 PM
我記得牙牙老彿爺咬爛過o既至少有 (除梳化以, 門框, 組合櫃腳外)
apple monitor main cable
hifi main cable
2-3 個 mouse
2 個keyboard
幾條電話線, 一條裝係牆上的電話總線
書櫃第一層所有書脊
試過著波鞋時先發現一隻鞋唔見左一大段鞋帶
皮boot 鞋帶

教訓 : 當一隻精力充沛的小動物自己一個人响屋企冇乜特別野做, 係有好多好多時間去破解你o既houseproofing :077:
vice0926 2008-5-31 09:50:32 PM
哈哈..佢地究竟係鍾意食電線定係點呀?
designstevenyu 2008-6-1 12:59:44 AM
我條i touch 線 ko左   notebook 條火牛線好彩係表面:043:
vice0926 2008-6-1 01:48:22 AM
哈!好彩我部ipod touch同埋notebook都係安全地遠離佢地ga jie!!
Colleen 2008-6-1 01:48:25 AM
有次我唔記得左muffin個籠開左,平日唔出籠玩既muffin亦因為個籠開左成2個幾鐘而忍不住跳出籠度睇下外面既世界.........降落左係籠邊既米袋上,後來救出被困於米袋上進退兩難既muffin,發現米袋上穿左個大lone! 呢個係muffin 唯一既破壞史....

包包果d寫唔晒  :046:
阿度 2008-6-1 01:50:20 AM
原帖由 Colleen 於 2008-6-1 01:48 AM 發表
有次我唔記得左muffin個籠開左,平日唔出籠玩既muffin亦因為個籠開左成2個幾鐘而忍不住跳出籠度睇下外面既世界.........降落左係籠邊既米袋上,後來救出被困於米袋上進退兩難既muffin,發現米袋上穿左個大lone! 呢個 ...

muffin當時一定係好新奇~~
係度諗究竟我係邊呢....:027:
Colleen 2008-6-1 01:54:45 AM
原帖由 阿度 於 2008-6-1 01:50 AM 發表

muffin當時一定係好新奇~~
係度諗究竟我係邊呢....:027:

個傻婆嚇到係個米袋上唔敢郁ar!
阿度 2008-6-1 01:57:29 AM
識上唔識落~
上山容易落山難呀:026:
lingyan 2008-6-1 02:11:28 AM
兔兔都只係想咬爛野,
我試過一次聽住 MP3 機,見到 MIFFY 咁悶,咪諗住抱下佢囉。
點知一抱佢,記唔起自己原來用緊 HEADPHONE 黎聽 MP3,
佢就咬左我條 HEADPHONE 一秒,就已經咬斷左 ........
hh0 2008-6-1 02:42:48 AM
你見巨唔到, 發現先知
偷偷地咬至happy架
你剪比巨梗唔吼啦
vice0926 2008-6-1 02:54:10 AM
原帖由 Colleen 於 1-6-2008 01:54 AM 發表

個傻婆嚇到係個米袋上唔敢郁ar!

哈..包包好可愛*
vice0926 2008-6-1 02:55:41 AM
原帖由 lingyan 於 1-6-2008 02:11 AM 發表
兔兔都只係想咬爛野,
我試過一次聽住 MP3 機,見到 MIFFY 咁悶,咪諗住抱下佢囉。
點知一抱佢,記唔起自己原來用緊 HEADPHONE 黎聽 MP3,
佢就咬左我條 HEADPHONE 一秒,就已經咬斷左 ........

佢會以迅雷不及掩耳ge速度咬斷!
我諗當時會聽到清脆利落ge"烚"一聲..

快速發帖