琴晚買左部機
而家影d相比大家睇下
有咩意見可以互相交流:054:

leokobejack 2008-6-13 05:59:40 PM

回復 15# 的帖子

咁還有用咩鏡??
canon邊部呀??
mim0510 2008-6-13 10:17:12 PM
入門級400D咋

得支50/1.4 & 70-200 & 10-20

加多支我用的"色麻"A09囉!!!!

夠晒我地用囉:040:
leokobejack 2008-6-13 10:20:44 PM
我而家得一支鏡17-55 2.8
遲d想買支長鏡玩下
閃燈我都未買
儲下錢先:029:
mim0510 2008-6-13 10:26:23 PM
相機呢d野.............一玩就好似中左毒咁............

一中毒.................."毒引"只會越來越深............
Colleen 2008-6-13 10:29:08 PM
哈哈,係丫,會忍唔住買完又買......

而家儲緊$$ 買 50/1.8, 1740L 同A16.......

mim0510, 你支70-200 係f/4l 定係小白黎ga?

leokobejack 2008-6-13 10:57:29 PM
而家我真係染上毒癮~~:037:
我由細到大係唔鍾意影相及唔比人影
但做左我而家份工之後,可能見得相多左
慢慢咁喜歡左
mim0510 2008-6-14 12:12:28 AM
Colleen,當然唔係小白喇.................

只係小小白咋70-200 F/4,仲要無iS,不過出得街影多數都係天氣好,無IS都ok

可以用4千幾買到支L鏡,真係好抵用ga

mim0510 2008-6-14 12:14:55 AM
50 1.8 洗唔洗儲錢買呀????

六百幾蚊之麻:057:
casey 2008-6-14 12:24:40 AM
原帖由 mim0510 於 2008-6-13 10:17 PM 發表
入門級400D咋

得支50/1.4 & 70-200 & 10-20

加多支我用的"色麻"A09囉!!!!

夠晒我地用囉:040:

咁要幾多錢呀????
mim0510 2008-6-14 12:26:59 AM
原帖由 casey 於 2008-6-14 12:24 AM 發表

咁要幾多錢呀????

你支加埋晒???
Colleen 2008-6-14 12:45:00 AM
原帖由 mim0510 於 2008-6-14 12:14 AM 發表
50 1.8 洗唔洗儲錢買呀????

六百幾蚊之麻:057:

我想一次買2支ma....... 50/1.8 同 1740L ma.....

支小白二手都要成萬蚊丫!!

練人肉is lor :053:
mim0510 2008-6-14 12:53:44 AM
小白我點會用吖...............

就算真係買左都未必成日用喇,又重又大支

小小白我都唔想拎出街囉,何況小白吖:056:

我老公話好多人都話呢支1740L好唔掂喎
Colleen 2008-6-14 01:00:41 AM
原帖由 mim0510 於 2008-6-14 12:53 AM 發表
小白我點會用吖...............

就算真係買左都未必成日用喇,又重又大支

小小白我都唔想拎出街囉,何況小白吖:056:

我老公話好多人都話呢支1740L好唔掂喎

咁驚?! 我上網睇d人話呢支幾好wor,旅行啱晒.....

小白同小小白我都想要丫,但人肉is 有排練丫
mim0510 2008-6-14 01:02:41 AM
女仔用呢2支野,練大力最緊要:052:
wong906 2008-6-19 08:50:30 AM
you image is very nice...

快速發帖