我屋企個二隻就黎可以一齊住la,
所以開始諗緊如果多加一層既話可以點設計間屋呢?!

有無兔友係二層既籠ga?!!
lingyan 2008-6-16 04:31:42 PM
搬左屋唔搬埋兔爸就得 :040:
vice0926 2008-6-16 05:01:54 PM
宜家...都唔知擺唔擺埋hachi同mio一齊住好..
自從發現mio都係女仔之後..
就一路諗緊買個新ge雙層籠..
因為佢地兩個個籠冇得合拼..
Colleen 2008-6-16 07:06:05 PM
原帖由 lingyan 於 2008-6-16 04:31 PM 發表
搬左屋唔搬埋兔爸就得 :040:

你發'灰'氣

話: oh! 比$$ ar 妹買gucci 就得,家下買個新籠比miffy 同妹妹就唔得,你係咪覺得你自己個妹好需要副gucci 眼鏡丫?!:073: :073:
lingyan 2008-6-16 07:16:29 PM
哈哈

好正 !!

不過家下MIFFY同妹妹個籠二個都可以變成二層籠,
只係加多層鐵俾佢就OK。

起初我最怕係佢地要點用廁所,
今日諗左好耐,究竟要妹妹遷就MIFFY好定係MIFFY遷就妹妹好,
因為妹妹同MIFFY去廁所個位置都唔同,一個左上一個右上,
最後都係MIFFY遷就妹妹比較好D。
MIFFY 都好叻仔,識去廁所ALL。
阿度 2008-6-16 10:08:44 PM
其實唔駛太怕~兔兔去廁所主要係認味~
問題應該唔大,反而擔心多左幾層佢地唔肯跳落去痾....好似小純咁.....
hh0 2008-6-17 12:13:00 AM
我用3層籠, 同阿度一樣, 但住左3隻免
籠既設計:
地下放2個廁所同2個水樽俾3隻共用, 無用草架, d草就甘放係地下舖底, 兔兔隨時有草食, 又跳上跳落作墊腳唔怕整親
二樓只係一塊層板, 約8吋x17吋, 方便上三樓之用, 層板上放左塊雲石, 幾岩位, 有時2隻中意逼埋一齊訓係塊雲石度 ,
三樓由2塊層板相連而成, 舖左塊地磚, 3隻野會攤係唔同樓層訓
最安慰既係巨地唔會響樓上all 尿, 所以清潔籠方面都ok
同時因為上層唔放草架, 所以唔怕d草會跌出, 同減少cc

不過如果唔識去廁所既兔就唔太建議用雙層籠
lingyan 2008-6-17 10:42:06 AM
尋日俾佢地相處左一日,係我訓教之前分返開佢地,
唔知點解佢地一齊相處既時候,二隻都懶左,
妹妹不嬲都會係籠到周圍走同跳,但係同miffy一齊就無咁樣 - -
二隻只會係到攤 =...=
阿度 2008-6-17 11:47:52 AM
原帖由 momoo 於 2008-6-16 02:47 PM 發表
10# 大 中 小 發表於 2008-6-16 01:07 PM  只看該作者
我係用alex3層籠架~
夠哂大,兩隻日日係到灘c......

can u tell me where to buy and how much???
i am interested on it ar:060:

係r記買架,350大元
宜家好似做緊清倉~哈哈
lingling 2008-6-17 12:06:35 PM
原帖由 阿度 於 2008-6-17 11:47 AM 發表

係r記買架,350大元
宜家好似做緊清倉~哈哈
$350甘平??唔係要$450咩?:056:
hh0 2008-6-17 12:08:56 PM
350果隻係單籠,alex3層籠要450, 阿度你買左都唔知:056:
仲有.....宜家好似做緊清倉果隻係龍貓籠黎架........
lingling 2008-6-17 12:14:19 PM
先個幾日試過俾佢兩隻野一個籠訓,唔知攪咩佢地竟然係入面周圍ALL尿(平時識用toilet),激死我喇:024:
wesky 2008-6-17 12:16:06 PM
原帖由 hh0 於 2008-6-17 12:08 PM 發表
350果隻係單籠,alex3層籠要450, 阿度你買左都唔知:056:
仲有.....宜家好似做緊清倉果隻係龍貓籠黎架........

好貴啊~~~:027:
hh0 2008-6-17 12:53:46 PM
哈哈, 實際上最平最抵係ab 平底籠,
不過無gum 大的size
都好想有露台放養~
lingyan 2008-6-17 03:07:34 PM
原帖由 lingling 於 2008-6-17 12:14 PM 發表
先個幾日試過俾佢兩隻野一個籠訓,唔知攪咩佢地竟然係入面周圍ALL尿(平時識用toilet),激死我喇:024:

我之前就係怕呢樣野 ...
因為妹妹入MIFFY個籠都會亂ALL尿。

不過二隻兔一齊訓之後,反而見到佢地二個都合埋眼一齊訓,
可能咁樣比較有安全感。

快速發帖