因為用細兜佢食一條拉晒出黎  就整左個巨兜:043:
點知佢當坐廁:042:

呢個唔係廁所黎嫁咩~?

呢個唔係廁所黎嫁咩~?

阿度 2008-6-25 06:04:04 PM
我諗其實小笨已經有瘡,只係你唔識睇
我係小笨都唔落去啦,下面幾鬼痛呀
Colleen 2008-6-25 06:37:25 PM
你真係反小笨睇睇佢好wor,你睇下我地個個做晒預防既都中晒招...

小笨會唔會成日係個籠度唔郁/訓toilet/草兜?

我見到個籠心都寒晒
死衰鬼 2008-6-25 07:00:02 PM
原帖由 casey 於 2008-6-25 05:39 PM 發表
咁佢all左左0係0個到之後
有冇四圍all先??

唔知係咪佢柯  周圍果d  但草兜一定係佢  因為得佢1個上:052:
small_tra 2008-6-25 07:14:25 PM
咁不如個盒唔好放草~
俾佢當係toilet~!得唔得~?

:056:
small_tra 2008-6-25 07:18:32 PM
你快d加個地磚又好~膠板又好
乜都好~唔好再俾佢企係"龍"到啦?!
其實隻腳好痛架佢~!!
:001: :046: :050:

如果佢生腳瘡~咪又要睇e生~!又晒$~!
我求求你啦:001: ~我睇到都心痛丫~!
Colleen 2008-6-25 09:14:14 PM
原帖由 死衰鬼 於 2008-6-25 02:01 PM 發表
可能我未買佢返黎之前  果間野係用呢d籠養  佢習慣左
跟住我以前又唔識養  冇上網睇  用左用年 都冇事  
依家教緊佢去廁所    到時佢識去下面放云石板  冬天就放毛巾啦

真係唔識教佢   教佢去廁所佢就教極都唔係 ...

你而家放雲石板la,放左一樣可以繼續教佢去廁所ga!

放左雲石板,清潔都好容易,一抹一掃就乾淨la~
lingyan 2008-6-25 10:42:13 PM
你又點知佢習慣左呢 ?!
可能佢好痛,佢又唔識話你知,所以你咪個巨型草兜佢,
佢咪上去舒服下。

不如你試下有無辦法拆左個網底,
個狗仔籠應該下面仲有個盤GA,
俾佢直接企係個盤到。

你諗下WOR,買個新籠最貴都係500蚊,
但係如果佢生左腳瘡,睇醫生都唔止呢個價LA。
加上腳瘡聽講係好難好返。
nievedith 2008-6-26 02:22:43 AM
未有新籠時可以係賣家居百貨的shop買竹蓆 / 軟"箭" (即係阿媽放雪柜頂個种) 頂住檔先啦
coffee 2008-6-26 01:11:28 PM
:015: coffee有時一見有堆草碎喺草球下面都會鍾意專登痾shu shu喺草砰堆,
不過coffee係識去廁所,佢點解要咁做?我都唔明。
不過,每次唔會痾好多,最多痾dd囉,濕濕地咁 
Colleen 2008-6-26 09:39:17 PM
原帖由 coffee 於 2008-6-26 01:11 PM 發表
:015: coffee有時一見有堆草碎喺草球下面都會鍾意專登痾shu shu喺草砰堆,
不過coffee係識去廁所,佢點解要咁做?我都唔明。
不過,每次唔會痾好多,最多痾dd囉,濕濕地咁 

包包有時都會咁.....係話比你聽佢唔要d草la,仲唔執走d 草......:050:

快速發帖