想俾d菜番薯食,
初步考慮菜心或白菜,
係咪要煮熟俾佢食呢
kittyz 2008-7-2 01:12:52 PM
因為Mimi仲細..
只係可以食草&糧..
菜都未食得..
菜菜5洗煮熟架:014:
lingyan 2008-7-2 01:42:11 PM
雪櫃既野將佢溫柔放到至室溫就無問題 GA LA。

凍冰冰個時就唔好俾兔兔LA~
蚊_荷蘭垂耳兔 2008-7-2 11:04:29 PM
嗯..我依家都一個禮拜比1次菜菜囡囡..佢仲細..1個星期比1條佢試下..(有時梳完毛毛既獎勵)
我覺得白菜仔係幾好既choise ...^^囡囡都好鐘意食..
lingling 2008-7-2 11:48:02 PM
除左草,糧就早晚一湯匙,木瓜丸早晚一粒,佢地慣左,每日我起身出房門同夜晚返屋企就好似知道有得食甘,係甘企起身望住我,好攪笑:033: )
再夜少少會食大約一飯碗多d既菜(我通常會買菜芯,一次買半斤,兩隻兔食到兩至三日左右)
生果就兩日左右一次,不過fifi見到我地食生果又會望實,如果岩佢食都會切一舊仔佢食!
再夜少少,出黎play time,又會食兩片蘋果乾&兩片紅蘿蔔乾,好似小朋友去公園甘,有得玩有得食:031: :031: :031:
christineo_o 2008-7-3 12:12:57 AM
菜 菜 菜 仲有一星期左右度一次生果  不過有時兔爸會親我唔知靜雞雞再比佢食:056:
nhm 2008-7-6 05:35:58 AM
兔媽咩都俾佢O地食...:068:
YANJING 2008-7-6 05:04:35 PM
我有時會俾....幾粒蜜糖星星俾佢食.....生菜....菜心......平果......香蕉乾.....蘿蔔......
gloria123 2008-7-15 01:26:32 AM
以前果隻有菜...粟米
木瓜x+生果
kwaikwai 2008-7-15 01:37:45 AM
近期至愛就係白菜仔同油麥菜~
上次睇完醫生之後就冇再比水果lu~~~~

以前習慣每次食水果都同比dd佢~
佢一見到我地食就好興奮~
但而家又冇佢份~搞到佢發晒脾氣~
所以而家我地食水果都要鬼鬼祟祟食~
唔比佢見到我地~ :037:
con 2008-7-15 01:40:54 AM
有時菜葉,有時生果,仲會少少兔兔餅乾......:021:

快速發帖