今日,我去大壇既領養版度睇
見到1個帖
"本人幾天前從其他人的到兔兔, 但兔兔比我家人想像中大, 感到恐懼. 本來兔主答應收回兔子, 但現在又突然失蹤, 現希望愛兔人士協助領養或者幫忙尋找那兔兔的主人, 那主人的資料在這不方便公開, 所以有關這兔兔跟他主人資料, 請PM本人詢問."
之後我就同個樓主E-MAIL
前兔主話比齊哂D用品比現兔主,現兔主E MAIL我話:
"另外一樣我氣憤這兔主是甚麼都沒有給我就收我$100,
1. 有兔糧、食具、飲水器、廁所用具、出街寵物袋、出街寵物帶
2. 鐵籠體積約 1100 x 700 x 600 mm 高、膠籠體積約 800 x 500 x 300 mm 高
這些只有出街寵物袋給了我, 我現在都要用自己的東西餵兔兔, 真可悲"
佢仲話如果兔主再不回覆, 我就會交給SPCA or 漁護處, 結果有機會是人道委滅。
不過好彩,有個人回左帖話會養果隻兔。
但唔知成唔成功之類,總之希望隻兔唔會有事。
如果到時冇人養,我諗緊我應唔應該養呢隻。
張相係前主人FW比現主人

(SOR,我講到好亂)

-------
更新:
"我這兩天應該打了給他過1千次, 他都不聽, 我有甚麼辦法. 兔兔開始吃很少東西, 水就照喝, 這是他的現狀, 比兔主說非常健康, 我不見得"
"他根本沒有食慾
一黎就咁
冇肚痾" 冇野到腸,會停止蠕動,隻兔恐怕......

冽! 2008-7-3 03:22:51 AM
原帖由 cloudcloudgrace 於 2008-7-3 03:21 AM 發表
咁又話冇籠?:044:

係丫,冇籠
佢應該係比左個AREA佢
希望隻兔肯食多D野
"他喜歡坐, 不喜歡動, 放他出來都不願動, 真的不理解"
佢咁同我講

cloudcloudgrace 2008-7-3 03:24:10 AM

回復 44# 的帖子

希望佢仲有少少良知啦!!!
冽! 2008-7-3 03:26:28 AM
原帖由 cloudcloudgrace 於 2008-7-3 03:24 AM 發表
希望佢仲有少少良知啦!!!

最新既EMAIL

我:佢由星期1都只係坐?好少郁? 你試下引佢郁多D 引佢
佢:他當我沒到, 還用頭推開我
我:仲有,如果可以影埋牙仔 ><
佢:OK
我:即係你放佢出黎,佢一步都唔行?
佢:行一兩步, 又坐
我:仲有,其實兔兔隻隻大左都好大,只係侏儒兔唔係,但數量少之又少。
所以如果你真係打算再養兔,要預左佢地一定好大,特別係家兔。
佢:明白

希望佢真係有返D良知,幫住隻兔先。
Colleen 2008-7-3 03:33:47 AM
原帖由 冽! 於 2008-7-3 03:26 AM 發表

最新既EMAIL

我:佢由星期1都只係坐?好少郁? 你試下引佢郁多D 引佢
佢:他當我沒到, 還用頭推開我
我:仲有,如果可以影埋牙仔 ><
佢:OK
我:即係你放佢出黎,佢一步都唔行?
佢:行一兩步, 又坐
我:仲有,其實兔兔 ...

唔郁可能係腳甲過長or有腳瘡....muffin 就係呢個case

我諗你要比十倍多愛心照顧隻兔la
wong906 2008-7-3 06:46:48 AM
:050:  This is the worst post about a rabbit I hear, so far!

I think we should start a fund up in this forum.

So at lease we can help poor rabbits.

if people here all chip in a little, we can make a big driffrent to the rabbit ^^
chrisyan 2008-7-3 03:30:24 PM
你諗住幾時接佢返屋企?:017:
兔兔好似好無精神咁...
冽! 2008-7-3 03:43:41 PM
原帖由 Colleen 於 2008-7-3 03:33 AM 發表

唔郁可能係腳甲過長or有腳瘡....muffin 就係呢個case

我諗你要比十倍多愛心照顧隻兔la

個人話SD相比我
我到宜家仲未收到
coffee 2008-7-3 03:51:14 PM
:063: 隻兔球好慘...
我諗佢未必係病,應該係心病...]
好傷心個主人唔要佢
lingyan 2008-7-3 04:19:22 PM
好慘 ...
兔兔無辜ga,做咩要咁做 wor。

隻兔兔唔郁咁耐,佢自己都唔去搵點解既咩 ?
究竟佢做咩要係人地到收養隻兔,跟本連一點兒愛心都無 !!!!!
冽! 2008-7-3 04:33:35 PM
隻兔比人收養左啦!
"謝謝各位對兔兔的關心, 兔兔已經交給了愛兔人士."
chrisyan 2008-7-3 05:49:49 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-3 04:33 PM 發表
隻兔比人收養左啦!

即係收左人地領養費就急不及待脫手喇:052:
冽! 2008-7-3 06:15:45 PM
原帖由 chrisyan 於 2008-7-3 05:49 PM 發表

即係收左人地領養費就急不及待脫手喇:052:

隻兔冇啦...:043:
已經唔點食野,去到第2個人度,可能唔食tim
Colleen 2008-7-3 07:04:33 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-3 04:33 PM 發表
隻兔比人收養左啦!

擺明就係你唔肯比$$ 佢就唔比你la,條友都冇良知ga!!!
冽! 2008-7-3 07:08:17 PM
原帖由 Colleen 於 2008-7-3 07:04 PM 發表

擺明就係你唔肯比$$ 佢就唔比你la,條友都冇良知ga!!!

如果我比錢佢,咪即係助長佢呢d咁既人!
我冇後悔唔比錢佢

我sd email問佢隻兔係咪比人收養左
佢又唔答我,隻兔生死未卜!
Colleen 2008-7-3 07:09:46 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-3 07:08 PM 發表

如果我比錢佢,咪即係助長佢呢d咁既人!
我冇後悔唔比錢佢

我sd email問佢隻兔係咪比人收養左
佢又唔答我,隻兔生死未卜!

你做得好啱ga!!! 都唔知邊個人比'領養費'

又害多隻兔la!

快速發帖