上次0係station r買左oxbow 9lbs
真係好靚,係station r推介既
今次佢地話moni真係好靚
咁我就買啦
點知...............

一開見到分兩個袋裝,心諗幾好喎

一打開睇下...唔碎.但係好黃同埋摸落去好濕,聞下亦都唔香

之前食開既oxbow係咁0家,仲要LEE D已經係箱底既草喇
以後都係買番oxbow好d
唉.....都唔知佢地食唔食tim0家
真係好唔靚呀
仲話今期MOMI好靚

阿度 2008-7-10 12:56:17 PM
先了解清楚momi係咪一直都係咁先~
如果佢本身正如seefun所講都唔係深綠,咁好難換到...
所以最好就係有其他買開momi既人出黎講下平時momi質數係點

其次,希望大家唔好咁極端話唔去買野~
畢竟宜家大家合作緊,我同大家爭取到合作
都希望大家以平心靜心方式去處理問題~
我唔方便講太多喇,不過會幫你問下!!!
lingyan 2008-7-10 01:16:22 PM
oxbow 都已經唔算係好綠,MOMI仲唔綠過 OXBOW,
咁 MOMI 都真係 ....唔多令 ...

買草既野,真係靠運氣,
間 SHOP 又唔想賣黃既草,佢地都跟本唔知道,
你可以試下打去問既。

R 記 自從上一次,我就開始有一個疑問,
因為我個次買OXBOW之前,我 SD E-MAIL 問佢,
今次 OXBOW 令 D 定係 APD 令D,
佢就答我, OXBOW 一直以葉為主,APD就以枝為主。
二者好難比較。
但係我見到之前有人係 BLOG 問佢地,佢地又答到邊隻令 D WOR。
我同樣咁問,佢又答我好難比較  :026:
HazukiYada 2008-7-10 01:55:47 PM
有相!!
MOMI 22lbs (6月尾7月頭)

d 草真係好靚喎.. 又香又綠...

魚魚仲話食得好開心啊......

casey 2008-7-10 05:04:34 PM
你0個d好綠呀

我今日打去同佢講
d草好黃
佢地話未聽過有客人咁講
話可能係得我一箱係咁
then我再話真係一條綠色都冇
同埋冇香味
咁個女人就0係電話到同個男人講
個男人就叫我拎番去換
咁都好d,d草真係好得人驚0家
今晚去換,換左再同大家匯報
好彩兔爸今晚肯同我去,唔係就真係唔洗去喇
又rain,又大住個肚,又同埋個女
真係:056:

阿度 2008-7-10 07:38:35 PM
放心啦~~~佢地好好人
客氣d同佢地傾下應該唔大問題架
karen195 2008-7-10 09:24:16 PM
你買那個箱應該是11lbs的momi
上次我都打算買11lbs的momi,同樣在r記
之後我再加單時,佢地話開箱睇過,今期momi22lbs靚過11lbs
d色同魚魚食緊的差不多
casey 2008-7-11 09:43:20 AM
換左喇
不過都係差不多色.但係好左少少,有番dd香味
佢話我唔好彩.不過未換0個箱佢都話有d怪
濕同冇香味
佢地好客氣,不過就唔比我換其他牌子同22lbs
佢話係同一批,唔會叫我博22lbs喎
我話加錢比佢地送貨換箱好d,都唔得
唉.......佢地食好少呀,.而家都唔知點
唔通丟哂佢咩
大家知唔知兔協有冇 一箱oxbow草賣0家

仲有,佢地話momi係差不多0家
lee批已經好靚
係唔係咁綠色既.
我話人地0個d好綠,佢話唔係0家
影相姐.......

karen195 2008-7-11 10:53:51 AM
其實MOMI係唔無oxbow咁綠ga
顏色比HazukiYada post出黎的相淺色小小
最靚都係咁
lingyan 2008-7-11 12:16:47 PM
兔兔一轉草就係食好少,我之前都係咁樣...

過左二日之後就猛咁食 ....

佢俾你換咪好囉〝玩下手去第二到買直情唔俾你換 ..
casey 2008-7-11 12:58:31 PM
希望佢地會食啦
不過你都講得岩既
佢肯換比我都好0家喇
seefun 2008-7-11 01:44:50 PM
兔協有箱裝Oxbow T草 賣,可打去check下貨.
其實兔協有齊Oxbow, Momi, Apd草同糧賣ga.
一次過換晒新草,味道唔同,兔兔可能唔食.
試下買包Oxbow 混埋睇下會唔會好d.
kenny6567 2008-7-11 04:22:29 PM
頭先去r買左呢隻momi黎試下(因為未買過呢隻),好乾身,香味麻麻,都係扁黃!!
[

lingyan 2008-7-11 04:27:52 PM
~"~

好似稻草....
kenny6567 2008-7-11 04:41:00 PM
唉!!細o個隻都肯食,大o個隻就唔係好食!!
下次都係買oxbow
coffee 2008-7-11 05:27:08 PM
我比coffee食q兔d散草架,ok唔ok呢?
我見coffee都好鍾意食

快速發帖