哈,,無聊諗到呢個問題@@
出街見到好多小朋友都帶眼鏡..
睇下而家多唔多人近視嫁先XD

有兩條問題..
第1條係有冇近視..
有近視既麻煩答埋第2條喔!
第2條係大部份時間帶眼鏡定帶con xd

如果帶CON既朋友你地有冇帶COLOR CON嫁@@?

我自己係有近視同帶CON多!@_@可能係貪靚關係XD
多選投票: ( 最多可選 2 項 ), 共有 74 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
nievedith 2008-7-11 01:10:00 PM
我係4!
因為啲近視已經用激光激走左了 ~~ :070:
‵小瑩 :])) 2008-7-11 02:39:31 PM
原帖由 Colleen 於 2008-7-11 02:21 AM 發表
我都有近視,不過都唔深,一隻百幾另一隻一百都冇.....但我散光勁,一定要帶眼鏡,散光con 貴過近視con ma:013:

唔帶眼鏡,出街去supermarket 睇價錢牌好辛苦 = =

@@我都有散光,.我都係帶散光con的XD
真係幾貴-v-
‵小瑩 :])) 2008-7-11 02:40:01 PM
[quote]原帖由 nievedith 於 2008-7-11 01:10 PM 發表
我係4!
因為
鑰匙 2008-7-11 03:21:30 PM
我想戴con都戴唔到, 因為次次都要搞成2個鐘, 搞到隻累先可以戴到上去.
結果係長期戴眼鐘....
波丸媽 2008-7-11 07:56:15 PM
我有深近視同散光.......
有帶眼鏡同con
不過未試過color con.我覺得我隻眼唔係好受得,比較乾~~
花無缺 2008-7-22 04:22:35 PM
無近視無遠視, 不過間唔中發雞盲 :056:
小豬:) 2008-7-22 07:24:34 PM
我有近視...帶透明CON,但宜家驚眼球發育不正常-:050:
尐黑 2008-7-22 07:38:04 PM
有呀..."
細個呀麻"要帶眼鏡
jasmineyth)) 2008-7-25 02:39:54 AM
冇近視,,不過好似有散光
kittyz 2008-8-12 04:46:13 PM
有呀...帶眼鏡多~
kwaikwai 2008-8-12 06:44:56 PM
有近視~~大散光~

以前帶con多~
但因為對眼易敏感~
唯有大部份時間帶眼鏡了~~~ :063:
lingling 2008-8-12 07:18:21 PM
有呀!仲有少少散光!唉....
jadis 2008-8-18 12:19:06 PM
我的近視好深一隻600,一隻700   +  散光
由小一開始帶眼鏡,沒眼鏡是睇唔到字(黑板):047:
明月 2008-10-27 11:17:28 PM
我最慘,我係弱視
cordero 2008-10-28 11:24:59 AM
有近視...不過e生話我唔適合戴con...我又唔鍾意戴眼鏡,索性唔戴

快速發帖