凌晨打雷落雨,我望望小哲,佢冇dum地,又冇異常,咁我就訓。
點知我訓晏左,訓到11點幾,遲左餵糧,之後佢就開始咬人啦~~
咬到頭先都仲咬緊,佢咬我隻腳,咬我妹隻手
我估佢應該發脾氣:022:
迷路小貓咪 2008-7-12 10:05:07 PM
小黑好識咬人~

可能之前主人對佢唔好~用木尺打佢架仲好粗添~(小黑好慘)
我最多都係話佢~話佢佢會低晒頭(以前) 呢家會閃左去= =

當初第一次幫佢梳完毛~我隻手......嗚嗚嗚..........
冽! 2008-7-12 10:08:04 PM
原帖由 迷路小貓咪 於 2008-7-12 10:05 PM 發表
小黑好識咬人~

可能之前主人對佢唔好~用木尺打佢架仲好粗添~(小黑好慘)
我最多都係話佢~話佢佢會低晒頭(以前) 呢家會閃左去= =

當初第一次幫佢梳完毛~我隻手......嗚嗚嗚..........

我都有話佢,不過佢唔聽教,仲要狂爭紮

小哲迷上咬人手指- - 救命
lingyan 2008-7-12 11:15:13 PM
唔好再俾佢咬人 la,
其他點遷就佢都得,但係咬野就真係要stop佢。

特別係咬人,咬完一次你唔鬧佢,第二次又會再黎。

以後佢咬野,你係佢附近一直大聲咁煩佢,兔兔好怕人煩。

我以前每次見到佢做緊錯事,就一直好大聲咁一直講 "no no no no no",
直到佢停為止,所以而家叫no佢就會收手。
chrisyan 2008-7-13 12:10:01 AM
頭先都俾雪兒細細力咬左幾啖-.-
casey 2008-7-13 12:11:13 AM
白雪雪都會咬我0家
比我罵得多同打過之後
而家唔中2都多數只係用頭頂我咋
Cwk 2008-7-13 12:40:16 AM
我今日都俾兔咬
依家手指腫左....好痛....:050:

快速發帖