我想養多隻兔兔..大家知唔知兔協領養要d咩手續同程序架??我睇左中2隻:063:
想領養..但又驚等好耐同埋唔知合唔合資格..
lingyan 2008-7-14 05:20:31 PM
我都係因為覺得有緣先試下 XD

如果今次唔得既,咪再等下一隻有緣既兔兔囉 XD :040:
冽! 2008-7-14 05:32:43 PM
原帖由 zipzip 於 2008-7-14 05:14 PM 發表
其實有2樣..
(1) 係上去填左form 好耐都冇話究竟處理緊..ok左定 fail左
打去又話唔知道..之後又冇reply..
個時真係好想養兔..佢打個電話/email話處理緊..大約幾時知都好呀

(不過呢個都唔係最唔comfortable 既f ...

我又冇試過
或者我從來唔打電話去
我填左FORM,過左1個星期左右,就打去叫我做義工啦
到目前為止,感覺唔錯架
因為我見過果D態度都0K
jennytyy 2008-7-14 05:35:22 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-14 05:32 PM 發表

我又冇試過
或者我從來唔打電話去
我填左FORM,過左1個星期左右,就打去叫我做義工啦
到目前為止,感覺唔錯架
因為我見過果D態度都0K

我同"冽!"一樣,好快都process到
zipzip 2008-7-14 05:45:19 PM
可能個地個時唔夠人, 又或者要攪活動掛

佢第一次打黎都叫做快d (問問題only)...知我地養過兔話唔使做義工
只係上堂only
不過個次之後就石沈大海啦~

唔知係咪難約tutor =_="
不過直至個幾月之後先再有人contact我地話ok..
可以約上堂

zipzip 2008-7-14 05:47:50 PM
其實我成日都會上下去探下d 兔兔
發覺係某一個 staff 講野比較"直"...
其他都ok架~
chrisyan 2008-7-15 05:09:51 AM
我都等左1個月....
lingyan 2008-7-15 11:58:04 PM
已經落選左LU~

希望 BENZ 搵到好主人LA :070:
阿度 2008-7-16 01:16:30 AM
原帖由 lingyan 於 2008-7-15 11:58 PM 發表
已經落選左LU~

希望 BENZ 搵到好主人LA :070:

佢地打比你話落選嗎?
jennytyy 2008-7-16 09:56:36 AM
唔緊要啦~:051:
momoo 2008-7-16 10:23:59 AM
唔冼失望架....有緣兔等緊你:038:
trytry SPCA if any one u like la.....
many new rabbits.....
http://www.spca.org.hk/chi/adopt/homing.asp
jennytyy 2008-7-16 10:42:20 AM
原帖由 momoo 於 2008-7-16 10:23 AM 發表
唔冼失望架....有緣兔等緊你:038:
trytry SPCA if any one u like la.....
many new rabbits.....
http://www.spca.org.hk/chi/adopt/homing.asp

見到有新兔呀,Chi Ma 好得意呢~
lingyan 2008-7-16 11:32:03 AM
原帖由 阿度 於 2008-7-16 01:16 AM 發表

佢地打比你話落選嗎?

可以睇返個網,佢PENDING即係處理緊所有申請人,唔接受新申請。
而家已經唔見左 BENZ 個圖 LU,
就係已經決定左 LU~

我唔係咁急要養,只係覺得有緣 XD
不過而家証明左有緣無份囉 :073:
luckygirl1025 2008-7-18 12:02:56 PM
我想養抱得ge....但又唔知兔協個d抱唔抱得..
jennytyy 2008-7-18 12:11:03 PM
抱唔抱得好難講架bor~
lingyan 2008-7-18 01:05:55 PM
如果佢定肯定抱得,會係解釋到寫明 可抱,
不過唔係好多。

快速發帖