小哲又出事啦
佢痾D屎勁細粒,又林又痴。
呢頭抹完果頭又有,我妹抹抹下,仲見到有D血既物體
我想帶佢睇醫生,但我好驚要排到第日/後日果D
阿度 2008-7-24 11:48:30 PM
你去沙田近d定九龍城近d
冽! 2008-7-24 11:48:35 PM
原帖由 jasmineyth 於 2008-7-24 11:47 PM 發表

漲住左...最好就唔好比糧佢先..等佢鬆番先比正常量既糧比佢
可唔可以同你媽媽講下..叫佢唔好再比咁多

岩岩同佢講左
我打算暫時只比T草同水佢先
花無缺 2008-7-24 11:48:50 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-24 11:44 PM 發表

如果漲住左,我可以點做 ><
我媽成渣咁比...我細佬明知唔可以比咁多又唔阻止
我摸到漲漲地...

漲漲地又唔係硬既話, 暫時都係唔好搞咁多...
除非d 便便太硬個肚又漲,
咁就可以俾佢食metomide syrup
‵小瑩 :])) 2008-7-24 11:48:55 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-24 11:47 PM 發表

我宜家停A草,餵T草
咁樣會唔會有D幫助?

食住T草先都OK~
糧同A草就停左先啦..
但係A草間唔中可以俾少少..
糧就唔好俾住了~
冽! 2008-7-24 11:49:37 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-7-24 11:47 PM 發表
如果去睇醫生記住帶雪種呀~
坐到附近轉的士啦! 唔好熱親兔兔..

你要同你屋企人講清楚~
食得糧多對佢身體唔好..
佢仲細個...食草先係主要~
唔好見佢鐘意食就係咁俾佢食..

呢d正確既知識你一定要教識你屋企人 ...

好彩岩岩買左雪種

我媽為左唔比佢周圍走就餵糧比佢食

我細佬見到都唔出聲...
冽! 2008-7-24 11:50:09 PM
原帖由 阿度 於 2008-7-24 11:48 PM 發表
你去沙田近d定九龍城近d

9龍城我唔識去
沙田就識
但我又唔係太想睇大圍果間
jasmineyth)) 2008-7-24 11:50:43 PM
http://mini-house.coms.hk/viewth ... &extra=page%3D1
有教...
最近既巴士站係東方富豪酒店,,
你可以上巴士d網check定路線
‵小瑩 :])) 2008-7-24 11:51:16 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-24 11:49 PM 發表

好彩岩岩買左雪種

我媽為左唔比佢周圍走就餵糧比佢食

我細佬見到都唔出聲...

你一定要教番你媽咪正確既方法!
如果唔係會害左兔兔...
你嚇下佢-_-同佢講,,佢咁樣餵會死~
可能佢會驚-v-
冽! 2008-7-24 11:52:10 PM
原帖由 花無缺 於 2008-7-24 11:48 PM 發表

漲漲地又唔係硬既話, 暫時都係唔好搞咁多...
除非d 便便太硬個肚又漲,
咁就可以俾佢食metomide syrup

咁我比T草佢,其他都停哂

原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-7-24 11:48 PM 發表

食住T草先都OK~
糧同A草就停左先啦..
但係A草間唔中可以俾少少..
糧就唔好俾住了~

我宜家都係咁做。糧打算會唔餵一排

原帖由 jasmineyth 於 2008-7-24 11:50 PM 發表
http://mini-house.coms.hk/viewth ... &extra=page%3D1
有教...
最近既巴士站係東方富豪酒店,,
你可以上巴士d網check定路線

咁我PLAN定先,PLAN完聽日再去
冽! 2008-7-24 11:53:24 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-7-24 11:51 PM 發表

你一定要教番你媽咪正確既方法!
如果唔係會害左兔兔...
你嚇下佢-_-同佢講,,佢咁樣餵會死~
可能佢會驚-v-

成日同佢講都話得啦得啦
轉過頭又唔記得
唯有唔比佢放兔
‵小瑩 :])) 2008-7-24 11:54:32 PM
原帖由 冽! 於 2008-7-24 11:53 PM 發表

成日同佢講都話得啦得啦
轉過頭又唔記得
唯有唔比佢放兔

寫張紙o係個籠度貼住..
餵一次$1000蚊-v-哈哈哈..
花無缺 2008-7-24 11:57:03 PM
我覺得如果無再痾到周圍都係軟便,
聽日可以俾返原本食開既份量既野佢,
因為而家如果便便都己正常返, 咁應該無乜野,
有事既話係持續痾軟便,
因為兔仔食完野4-5 個鐘就會痾出來葡萄便, 然後食返, 再4-5個鐘先痾出正常既便便
冽! 2008-7-24 11:59:30 PM
原帖由 花無缺 於 2008-7-24 11:57 PM 發表
我覺得如果無再痾到周圍都係軟便,
聽日可以俾返原本食開既份量既野佢,
因為而家如果便便都己正常返, 咁應該無乜野,
有事既話係持續痾軟便,
因為兔仔食完野4-5 個鐘就會痾出來葡萄便, 然後食返, 再4-5個鐘先痾 ...

好驚佢再痾,我想餵多幾日T草佢食住先
反正佢又肯食
好啦,我今晚再觀察佢。
花無缺 2008-7-25 12:06:26 AM
你留意下佢d 便便聽朝正常返未先吧,
如果想停糧停A 草, 都唔好一次過停....
如果到聽晚都無軟便, 俾返一半糧同a 草過佢都好丫 :050:
突然停糧同突然轉糧差唔多, 佢可能會唔高興又或者營養不足,
唔好停幾日咁多 :056:  有機會令佢太虛弱
冽! 2008-7-25 12:41:38 AM
原帖由 花無缺 於 2008-7-25 12:06 AM 發表
你留意下佢d 便便聽朝正常返未先吧,
如果想停糧停A 草, 都唔好一次過停....
如果到聽晚都無軟便, 俾返一半糧同a 草過佢都好丫 :050:
突然停糧同突然轉糧差唔多, 佢可能會唔高興又或者營養不足,
唔好停幾日咁多 ...

岩岩到宜家都正常既
A草我都係唔敢餵...
糧就諗住聽朝餵

快速發帖