呢個禮拜發現雪兒瘦左...但係都好肯食野...但係我都好擔心喇...
我以為佢唔係好開心...所以抽多左時間陪佢玩...跟住好似好返d...
但係琴日5,6點左右...同佢洗腳腳..佢就手軟腳軟咁...無咩力..咁我就好擔心好擔心....
抹腳腳個隻佢直程pea左埋一邊..好似唔係好得咁...
咁我就忍唔住狂喊喇...

打俾betty間診所,佢地話full booking,但係叫我賣草粉俾佢...
咁我就同男朋友帶左佢去betty度...一路上雪兒隻眼係咁合埋..我就係咁叫醒佢...我驚佢訓左唔識醒

護士話可以walk-in睇醫生....同教我餵草粉
跟住落黎我完全無留意醫生係邊個...
只係好留心點樣可以幫到雪兒...
醫生話雪兒d腸停左...同埋肚痛...所以弓起個背......
情況唔係好樂觀..話雪兒如果再無食返草...可能會捱唔到今晚.....
個護士入左黎..醫生出左去....
護士教我同另一個兔主人講點養兔兔....我真係覺得呢個時候我唔係好想再聽一d我知ge野...
因為雪兒真係要即刻食草粉架喇.....
好啦等佢講完..就教我餵草粉..餵止痛藥同腸臑動藥...益生菌咁...
雪兒一聞到草粉..就即刻好肚餓咁食lor...但係無餵曬護士就要我地出去喇
夜晚返到屋企...雪兒都係好肯食草粉...食得好快..所以我就安心好多喇....食埋止痛藥同腸臑動藥....雪兒明顯精神左呀...真係好....
今朝佢都唔係好有力..但係食草粉食得仲快左...但係都係唔係好肯食草....
雪兒仲有待觀察....

係度我想提一提大家....留意兔兔會唔會弓企個背...如果有即係話兔兔好肚痛..因為之前大家好似無提到..所以想提醒下大家...

多謝雪兒成晚咁堅強捱落去!!爸爸媽媽都會支持您架>3<

另外真係要多謝我男朋友...佢琴晚一直好好咁照顧住雪兒...又好冷靜...俾到d好好ge意見俾我....
大家遇到兔兔有事..一定要自己冷靜,或者有一個冷靜ge人俾意見....

chrisyan 2008-9-4 01:35:46 PM
原帖由 cordero 於 2008-9-3 01:29 PM 發表
雪兒食返草未ar?:020:

佢琴晚都開始食返草喇:060: 不過仲係唔係好似以前咁大力~
chrisyan 2008-9-4 01:36:17 PM
原帖由 pinwheelfish 於 2008-9-3 08:30 PM 發表
雪兒好d未呀??? 雪兒係咪白色嗰隻呀??

係呀~~好白雪雪ga佢~
大富翁 2008-9-4 03:37:29 PM
希望雪兒快D 食勁多勁多草喇!!!!!
仲要係點都好似唔夠....!!
kwaikwai 2008-9-7 10:45:46 AM
雪兒情況點呀??
好返d未呀???
chrisyan 2008-9-7 01:24:07 PM
原帖由 kwaikwai 於 2008-9-7 10:45 AM 發表
雪兒情況點呀??
好返d未呀???

依家精神好好啦~
不過係瘦左d~~
pinwheelfish 2008-9-7 02:20:09 PM
唔打緊啦, 佢會好快肥番ga la, 佢食完藥未?? 我發覺食緊藥嘅兔兔係會暴瘦ga~~ 你俾心機照顧佢啦~
kwaikwai 2008-9-7 05:36:05 PM
駛唔駛再餵草粉?
星期一didi剪完牙而家仲有餵草粉呢~~
日常飲食+2餐草粉~~

快速發帖