o係我追左好耐之後....琴日終於拎到返屋企喇...
size: 55*80
佢地好似好開心wor....成地都係草~地方又大又乾爽~
緊係啦...冷氣開20度...唔舒服就假喇...
廁所都有2個合埋一齊俾你地用-_________-

唉唷唷...胖胖唔識去廁所....
:我:唔緊要...媽咪去買木粒俾你屙....依家用紙砂頂住先~~
3隻野: 咦?點解少左個水樽ge....
我: 係呀....爛左一個....要買喇...
3隻野: 地下好似唔係好夠軟wor~~
我: 係呀...我會買好多張Vetbed俾你地日日換,日日有得企軟林林ge地下架喇~
3隻野: 嗯...咁就乖喇....
我: 係係係~~~:012:
阿度 2008-9-2 11:54:44 PM
我宜家都係24小時冷氣.....黎緊張電費單都唔知點算.....:024:
pinwheelfish 2008-9-2 11:57:33 PM
如果知道嘅話話俾大家知, 可以當reference 嘛~~ 但其實危唔危險呢?????
‵小瑩 :])) 2008-9-3 12:13:05 AM
原帖由 pinwheelfish 於 2008-9-2 11:57 PM 發表
如果知道嘅話話俾大家知, 可以當reference 嘛~~ 但其實危唔危險呢?????

以我所知,,好多養寵物既朋友都係長開冷氣..
就無話危唔危險...如果唔放心我諗搵人做定期檢查就ok~
至緊要勤力d洗個隔塵網...因為有好多毛毛的!
電費就3,4千蚊到啦~
hh0 2008-9-3 12:42:50 AM
chrisyan, 個籠80x55 係唔係cm啊
同alex個紫色籠差唔多大, 我用緊 (81x51)
都係住3隻, 單層會逼左少少, 所以我用3層籠

不過你用透明膠做就好清楚甘望見d兔兔啦:009:
chrisyan 2008-9-4 01:30:32 PM
原帖由 hh0 於 2008-9-3 12:42 AM 發表
chrisyan, 個籠80x55 係唔係cm啊
同alex個紫色籠差唔多大, 我用緊 (81x51)
都係住3隻, 單層會逼左少少, 所以我用3層籠

不過你用透明膠做就好清楚甘望見d兔兔啦:009:

係呀~cm呀~
超正wor~用緊電腦都可以望到佢地~~:023:
chrisyan 2008-9-4 01:31:19 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-9-3 12:13 AM 發表

以我所知,,好多養寵物既朋友都係長開冷氣..
就無話危唔危險...如果唔放心我諗搵人做定期檢查就ok~
至緊要勤力d洗個隔塵網...因為有好多毛毛的!
電費就3,4千蚊到啦~

3,4千蚊:011: ......好彩姐......唔係我交-__________-
kwaikwai 2008-9-4 07:06:15 PM
我都好想長期開冷氣比didi~
但可恉我未開已經比人殺了..........

chrisyan 你真係好幸福呢~~
屋企唔鬧不得止~仲唔駛你交~~~ :039:

係呢~你個籠係唔係訂造的??
幾錢??

chrisyan 2008-9-4 07:33:21 PM
原帖由 kwaikwai 於 2008-9-4 07:06 PM 發表
我都好想長期開冷氣比didi~
但可恉我未開已經比人殺了..........

chrisyan 你真係好幸福呢~~
屋企唔鬧不得止~仲唔駛你交~~~ :039:

係呢~你個籠係唔係訂造的??
幾錢??

我阿媽都有哦我架~~~:024:
我訂左$800~連埋個格仔ge蓋就$860~
lingling 2008-9-4 09:02:56 PM
如果個底整埋可以拉出黎清洗就真係超正喇!!!哈哈哈∼
nievedith 2008-9-5 12:11:11 AM
係那裡訂的, 自己design?
chrisyan 2008-9-5 02:18:36 AM
原帖由 lingling 於 2008-9-4 09:02 PM 發表
如果個底整埋可以拉出黎清洗就真係超正喇!!!哈哈哈∼

我前面就係無位拉先訂呢個咋:016:
chrisyan 2008-9-5 02:20:19 AM
原帖由 nievedith 於 2008-9-5 12:11 AM 發表
係那裡訂的, 自己design?

旺角個d膠片舖呀~自己講尺寸,膠片幾厚同d lone係邊幾大lor~
kwaikwai 2008-9-5 11:41:25 PM
原帖由 chrisyan 於 2008-9-4 07:33 PM 發表

我阿媽都有哦我架~~~:024:
我訂左$800~連埋個格仔ge蓋就$860~

嘩~~~~幾塊膠痴埋一齊都要800...
都真係唔平.....

我仲打算訂既話就界d通風位添....
要諗諗......

快速發帖