因為媽媽再忍受唔到兔b..咁污穢
話出錢比我帶佢地去剪毛
所以星期日帶左佢地剪毛毛
其實轉左籠後
佢地成日周圍柯~攪到好污穢
日日清都冇用
佢地d毛毛痴曬尿尿
前幾日我特登買左塊隔水膠板
等星期日同佢再整整個籠
放狗尿片係隔水板下面
希望BB就唔會再咁污穢啦
同佢地涕曬d毛毛,佢地個樣唔同曬
好似細左好多咁~
不過剪毛個姐姐話佢地隻腳仔成日比尿尿痴住
拿到腳腳損左呀
因為腳腳唔夠毛,所以會疼
小金直程流血tim...
心痛死我啦..
個姐姐話兔仔唔可以企硬板板,佢地鍾意軟既地
所以今次係籠加左大毛巾,等佢地舒服D
問題我發現bb成日咬板咬到穿

arm arm轉籠時,未周圍柯映既相

美容完設計過籠,係衫上墊狗尿片(因為成日周圍柯),點知佢地咬尿片

於是狗尿片放毛巾下面

我arm arm 再check金仔腳腳...好似有"jump"波...點好??
hh0 2008-9-10 02:24:09 PM
好似係iris籠改裝
lingyan 2008-9-10 02:29:43 PM
有,唔係改裝,之前係 YAHOO 見過有得拍賣,
好似都唔平。
不過人地係 FOR 室內用 ...

個籠真係好熱...似個微波爐一樣,
熱氣散唔走,一直係籠入面積聚,加上無散熱板 ... 真係會好熱熱
囡囡)) 2008-9-10 07:50:27 PM
涼~因為勁大風
佢地門口位係入風位
下雨先會加膠係上面
平時都有放係屋企走廊位(只要關門同走廊無電線)
地磚涼涼的~屋內有冷氣架
之前用iris兔籠.雖然都有小小亂柯但問題好小
轉左籠就勁亂柯
其實兔媽識去廁所架...
但兔b一路食一路柯........
‵小瑩 :])) 2008-9-10 10:15:23 PM
原帖由 囡囡 於 2008-9-10 07:50 PM 發表
涼~因為勁大風
佢地門口位係入風位
下雨先會加膠係上面
平時都有放係屋企走廊位(只要關門同走廊無電線)
地磚涼涼的~屋內有冷氣架
之前用iris兔籠.雖然都有小小亂柯但問題好小
轉左籠就勁亂柯
其實兔媽識去廁所 ...

唔好介意我講句...
大風呢個問題..可能係真係夠風~
但係會唔會又吹到兔兔傷風呢?
囡囡)) 2008-9-10 10:43:12 PM
....住左成年...唔見有問題...
因為佢地由細到大係室外住..
依家都6歲啦...
可能適應左
我日日都有睇睇佢地
從來唔見有鼻水,亦冇過熱問題
我今日放學特登去左兔協想買vetbed...但冇大的...
之後去旺角..都冇一間有
星期日我見CWB Pet Central有架
頭先打去問左
佢地話要400幾+係比尋回犬用,特大的,唔知cut唔cut得呢
我明天會過去買

lingyan 2008-9-10 10:50:40 PM
唔駛買到咁貴,去兔協或者 R 記買,都係百零二百蚊 已經夠舖 GA LA。
囡囡)) 2008-9-10 11:04:37 PM
兔協話平個d冇貨波.....
arm arm睇左station R啦
平好多波...
但係..荃灣..好遠
我arm arm已經補充左兔兔用品
買唔到240....

lingyan 2008-9-10 11:09:39 PM
R 記呢 ?

可以 SD E-MAIL / 打電話去問丫 ~
囡囡)) 2008-9-10 11:17:25 PM
佢個網寫有,平好多好多~
我想買...但荃灣對我黎講太遠..
送貨最小240
vetbed 110 jar
我冇野買波...

快速發帖