http://hk.myblog.yahoo.com/hkrabbit_org/article?mid=1753

亞視atv新聞報導左香港棄兔問題..
希望各位養緊或者考慮緊將會養兔仔ge朋友認真諗清楚..
請求你地將養小動物睇成一生ge事..

好多小兔子都上鏡了~~~~:012:

‵小瑩 :])) 2008-9-17 06:15:32 PM
呢d節目真係好~~
帶到個內容出黎~
好過d兒童節目淨係講d寵物幾好玩幾易養..最尾先加得o個一句養之前要3思~
`Shusonbaby||' 2008-9-17 06:18:06 PM
立秋都起到啊^^
佢地真係好可愛.. 都唔知點解捨得唔要佢地-/\-
wesky 2008-9-17 06:26:13 PM
希望依家教育做好啲
唔會再有咁多可愛的兔兔俾人遺棄
vice0926 2008-9-17 08:26:03 PM
有好多真係好可愛ga~~~><"
vice0926 2008-9-17 08:29:41 PM
佢最後仲影住寵物便利..
真係想佢地加多句..
最好係領養唔好去幫襯黑店!!!><"
chole)) 2008-9-17 08:53:17 PM
唔知點解呢派真係好多人唔要兔兔,
中秋節應該想要兔兔先係嫁嘛!
wesky 2008-9-17 09:00:19 PM
過完咪唔要囉
lingyan 2008-9-17 09:32:28 PM
我見到秋仔丫,好可愛 >w<
kkyan01 2008-9-17 10:37:36 PM
d人好衰啊 :052:
養動物係一生一世的承諾黎啦:038:
d人毫無責任心:069:
大富翁 2008-9-18 12:00:16 AM
我覺得係因為中秋...d人想應節!(想養番隻 女常 娥隻兔)
除左中秋...復活節都係比較嚴重...
唉....d廣告已經起世咁賣...但都仲有咁多呢d cases!
冇啦冇啦~~~~
vice0926 2008-9-18 01:24:38 AM
養動物唔係潮流囉..
果d人真係冇腦ga!!
芝士媽 2008-9-18 09:27:07 AM
兔兔一般幾十至幾百蚊隻,比貴價貓狗更容易俾d冇愛心既人遺棄 :011: 曾聽過有人話,兔兔有病去睇e生咁貴,不如買過隻 :052:
vice0926 2008-9-18 11:36:27 AM
咁其實又真係ga..
睇一次獸醫ge錢已經足夠買一隻兔仔.....

唉...兔兔真命苦~
波丸媽 2008-9-18 11:44:08 AM
原帖由 芝士媽 於 2008-9-18 09:27 AM 發表
兔兔一般幾十至幾百蚊隻,比貴價貓狗更容易俾d冇愛心既人遺棄 :011: 曾聽過有人話,兔兔有病去睇e生咁貴,不如買過隻 :052:

係呀, 有次同朋友聚會.......
有d朋友一聽到我地話拎左2千幾蚊同2隻女女絕育都覺得好貴,
問下點解去絕啦,咁我地話兔女唔絕會有80%生cancer,
竟然有人講........千零蚊絕一隻........可以買到幾隻啦......

我呆晒lor....我覺得果d人起我地身邊都唔少.....好想改變佢地既諗法呀

快速發帖