sasa番左黎幾日, 佢去廁所的問題真係令我地好頭痛。

jobe一個星期已經可以去toilet 架勒﹗

但係sasa去toilet係完全無任何樣睇﹗sasa食和飲水的分量係jobe的一倍有多(一日飲大概600ml的水),但係去廁所係keep住隨地的。

我地鋪左尿片係籠底, 有一個diy的大廁所cover晒左邊, 放左草架同水樽係大廁所上面,右上角仲有一個三個toilet,sasa竟然可以有尿係大廁所的底!!!

真係唔知點教好勒﹗
Colleen 2008-9-26 05:55:23 PM
比d 耐性la,有恆心,sasa 都會識去toilet ga
cloudcloudgrace 2008-9-26 08:50:33 PM
咁 sasa 係隨地痾尿定係只是有尿o係大廁所底?
如果只是有尿o係大廁所底,可能真係痾唔中個厠所:057:
光之天使)) 2008-9-26 11:25:05 PM
你試下係大廁所個底都鋪尿墊~唔好比佢地咬到出黎wor~
之後其他地方都用白醋清潔~

我家total都識去廁所架,
但係日日個廁所底都有尿...其實佢應該係企得唔夠入~
因為佢個廁所其實日日都好重...濕晒的...
只係一兩次佢可能企得唔好...所以我都係廁所底墊多塊尿墊,
清潔起上黎會方便d~
jennytyy 2008-9-27 04:41:14 PM
原帖由 cloudcloudgrace 於 2008-9-26 08:50 PM 發表
咁 sasa 係隨地痾尿定係只是有尿o係大廁所底?
如果只是有尿o係大廁所底,可能真係痾唔中個厠所:057:

sasa 係隨地痾尿架, 依家好似好左d, 用多左個廁所, 不過其他位都有不少尿尿, 依家用尿片咋~
jennytyy 2008-9-27 04:42:07 PM
原帖由 光之天使 於 2008-9-26 11:25 PM 發表
你試下係大廁所個底都鋪尿墊~唔好比佢地咬到出黎wor~
之後其他地方都用白醋清潔~

我家total都識去廁所架,
但係日日個廁所底都有尿...其實佢應該係企得唔夠入~
因為佢個廁所其實日日都好重...濕晒的...
只係一 ...

我依家唸緊用尿片好, 定係毛巾好~
cloudcloudgrace 2008-9-28 12:20:16 AM
原帖由 jennytyy 於 2008-9-27 04:41 PM 發表

sasa 係隨地痾尿架, 依家好似好左d, 用多左個廁所, 不過其他位都有不少尿尿, 依家用尿片咋~

黑白豬起初都唔識用厠所,我日日用白醋清潔個籠,同時個厠所我每天只是用水清洗(令到個厠所有兔兔既尿味)之後佢就慢慢識痾尿o係厠所了~~~
kkyan01 2008-9-29 08:47:40 AM
原帖由 jennytyy 於 2008-9-27 04:42 PM 發表

我依家唸緊用尿片好, 定係毛巾好~

我覺得用尿片好都方便d,
毛巾你要日日洗, 如果尿尿深色, 難d洗乾淨

快速發帖