芭啡係一隻係屋企好叻好曳, 出到行就冇咩膽  
相比次下, 雪糕係一隻超級哨街兔,

例如: 兩隻一齊出街, 芭啡會縮埋一舊,
雪糕就會好似狗狗甘, 伸上半身出個袋望街
而坐車要坐窗口位, 因為佢(雪糕)會用手按住窗邊甘, 望街
芭啡繼續縮埋一舊

不過去到陌生地方,雪糕都算係甘嫁啦, 都照顧芭啡
芭啡(因為太冇膽)先會死痴住雪糕,
雪糕等芭啡冇甘驚, 出個袋出袋行一轉, 返去陪佢,
等芭啡肯出袋, 雪糕先去玩
我可以老懷安慰囉 !

你地d兔兔會點嫁 ?
‵小瑩 :])) 2008-10-8 01:29:39 PM
原帖由 kkyan01 於 2008-10-8 01:28 PM 發表

我又要去 :022:

好呀好呀-3-好快就見面嫁喇!!:053:
lingyan 2008-10-8 01:40:39 PM
我好記得第一次帶 MIFFY 出街睇醫生,
係診所抱佢出黎之後,佢一直伏係我身上面唔郁,
個陣時佢好細隻,所以O岩O岩好可以用外套蓋住佢身仔直到入去見醫生,
自此之後 ..... 佢已經習慣左出街 LA ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
一出街就周圍8 ......
kkyan01 2008-10-8 02:02:23 PM
原帖由 lingyan 於 2008-10-8 01:40 PM 發表
我好記得第一次帶 MIFFY 出街睇醫生,
係診所抱佢出黎之後,佢一直伏係我身上面唔郁,
個陣時佢好細隻,所以O岩O岩好可以用外套蓋住佢身仔直到入去見醫生,
自此之後 ..... 佢已經習慣左出街 LA ~~~~~~~~~~~~~~~~ ...

以後都唔驚, 會唔會有d唔識死啊(缺乏危機意識) ?

lingyan 2008-10-8 02:17:19 PM
佢係屋企既 危機意識 都幾低 ...
係街我就唔知,因為除左睇醫生都未試過帶佢出街 ...
kkyan01 2008-10-8 02:23:45 PM
原帖由 lingyan 於 2008-10-8 02:17 PM 發表
佢係屋企既 危機意識 都幾低 ...
係街我就唔知,因為除左睇醫生都未試過帶佢出街 ...

我覺得雪糕有時真係唔識死, 咩電線都咬,
膠袋又食,搞到人地成日驚佢肚仔會唔舒服
依家咩都冇得曳曳啦, 我收埋哂 :021:

芭啡係企鍾意高難道的爬山、捉迷藏技術, 鍾意去廚房
好怕佢去近窗的地方 :024:
所以佢要圍個地方俾佢

佢兩個真係各有特色 :013:
lingyan 2008-10-8 02:25:16 PM
電線真係咬斷過唔少 ...
而家MIFFY就鐘意鼠過隔壁房,
但係佢就唔驚人囉,有陣時佢成隻趴係房門口,阻住條路,
用腳輕輕力推佢一下,佢都唔郁囉 ....
kkyan01 2008-10-8 02:27:51 PM
原帖由 lingyan 於 2008-10-8 02:25 PM 發表
電線真係咬斷過唔少 ...
而家MIFFY就鐘意鼠過隔壁房,
但係佢就唔驚人囉,有陣時佢成隻趴係房門口,阻住條路,
用腳輕輕力推佢一下,佢都唔郁囉 ....

佢地(兩隻都係, 痴住一齊訓係到)鍾意訓係路中心, 推佢都唔郁,
懶得理你:016:

望你一眼, 之後繼續訓係到:036:
karen195 2008-10-8 02:31:28 PM
豆豆唔鐘意入出街袋ga,就算入面都縮埋唔食草,有d驚
帶佢去睇獸醫就試過3次,另外多數去兔協梳毛同剪甲,最新就帶佢去小瑩屋企玩。
如果去左獸醫院,豆豆就會叫我快d帶佢返屋企。
去兔協度梳毛,剪甲,佢會想留多陣。
去人地屋企玩,有d陌生....
love_penny 2008-10-8 04:16:57 PM
我都想去呀>333333333<
kkyan01 2008-10-8 04:59:31 PM
原帖由 love_penny 於 2008-10-8 04:16 PM 發表
我都想去呀>333333333

報名啦報名啦
到時一齊去啊
love_penny 2008-10-8 05:05:21 PM
邊到邊到報:039: :004:
wendy818 2008-10-8 05:44:04 PM
一係癲晒 , 一係震晒!!  哈哈!!! :056:
`Shusonbaby||' 2008-10-8 06:57:02 PM
用袋袋住coffee 佢要伸個頭出黎
但過多陣佢要跳黎.
我要抱住佢.
兔爸抱一陣佢又走番過黎
佢又要驚 又要出黎  -[]-  
我驚抱抱下佢佢會跳走左..不過十次都冇一次
elvisli 2008-10-8 07:16:48 PM
MOCHA出街就會唔食野唔飲水.最多只會食生果..其他都未見過佢食
波丸媽 2008-10-8 07:37:41 PM
小丸好怕入袋...........會好神經質.....
波波好八卦...........出左街唔會驚,仲鍾意周圍走,去探險

快速發帖