同大家分享一下~~
wesky 成日話我有被虐待狂
點解咁講??

我平時同兔兔玩,有幾種方法~~^^

1)手拎住d糧,跟住周圍走,等佢地可以跟住我
  當我行到咁上下,又走開遠d, 大聲叫「小丸,波波」,
  然後等佢地走個黎,訓練下佢地認名~~~

2)同波波玩梳,同比佢推橙......而小丸都係同糧引佢走
  佢地見我拎住糧盒, 真係會好乖咁比我玩
  佢地會跟住糧盒轉

3)用糧引佢地企起身食,訓練佢地行幾步

4)最後一個新玩法係
  我訓起地下度,舉高手上既糧
  佢地開始果陣,會圍住我轉,圍住我走,
  然後,當我係台用手扶住,伸直個身
  到後來,佢地直接跳上我個身度
  見我比佢地爬上身,就走黎走去~~~

哈哈~~果然係一個有被虐待狂既媽咪
但我覺得佢地依家幾痴我, 一見到我就會走埋黎,或者行去糧盒隔離用水汪汪既眼神望住我,
話比我知:「媽咪,我想食野」

絨絨妹)) 2008-10-14 12:34:24 PM
絨絨唔同人玩的:044:

佢只會同兩個哥哥玩!!:074:
TINA 2008-10-14 12:37:17 PM
我會訓在地,,,阿咪雞就會行近我身邊,,,
用個頭頂我,,,
有時更會爬上我背脊,,,行來行去,,,
好攪笑,,,
Colleen 2008-10-15 07:02:11 AM
唔駛同包包玩,因為佢日日玩我...............

佢見我掛住睇電視劇 or 織野,佢就會做犯法野如跳欄跳去走廊 (走廊有好多電線= =),等我捉番佢入廳,鬧佢果時佢就會好happy 咁跳兔仔舞,擺明玩你:024:
lingyan 2008-10-15 11:28:36 AM
自從有左兔兔之後,
我多左坐係地下做野 (做下公司野、睇電視之類),
佢就會係我腳到跑黎跑去,轉圈圈,跟住就趴係你旁邊,
感覺上佢好似陪住我做野咁囉。

唔多主動搵佢 ga,通常都等佢搵我。
elyse)) 2008-10-15 11:49:29 AM
原帖由 lingyan 於 2008-10-15 11:28 AM 發表
自從有左兔兔之後,
我多左坐係地下做野 (做下公司野、睇電視之類),
佢就會係我腳到跑黎跑去,轉圈圈,跟住就趴係你旁邊,
感覺上佢好似陪住我做野咁囉。

唔多主動搵佢 ga,通常都等佢搵我。

對..我家的arb都係咁,我地2個都係咁...
但阿花就除非有野食先來搵我,如果唔係都係當我係屋企其中一舊既擺設:025:

快速發帖