我呢期心思思想試下用尿片做墊料, :062:
用黎放 廁所, or 最底個層,
有冇邊種係好d嫁 ?

我個日係旺角行過,
見到有分尺半and兩尺,
有綠茶味 amd 冇味,
但都好大包下
so 最後冇買到 :059:

有冇話邊種好用d啊 ?:053:
vice0926 2008-10-21 01:11:34 AM
果d係咪吸水物料黎ga??
我未試過剪開尿墊~
光之天使)) 2008-10-21 08:46:19 AM
我既用法同小瑩一樣~
係尿墊上面再放紙沙~不過我將尿墊一開三~剪成三角型~
其實就算放左呢兩樣野...total一樣將成個廁所入面既野尿濕晒...
可想而知如果淨係放尿墊....分分鐘唔夠索架~

但係遲d應該要換廁所喇....total個pat太大...成日痾出界

vice0926 2008-10-21 10:56:23 AM
我尿墊用黎鋪籠底..以防有兔痾出界((hachi))..= ="
其實好久都唔洗換一次ge...
廁所都係淨用紙砂~
lingyan 2008-10-21 11:53:45 AM
原帖由 seefun 於 2008-10-21 12:54 AM 發表
大家用的尿墊剪開會唔會有d膠粉跌出黎?
我試過買過一款尿墊剪開有膠粉跌出黎,果d膠粉仲會遇水呈啫哩狀.
之後都冇再買囉.

剪開我就真係未試過,
但係就試過一次用尿墊墊住個寵物袋底帶兔兔睇醫生,
好記得係絕育完之後個次覆診,
兔兔去到診所就發癲,博命咬野、抓野,
搞到個尿墊爛左,個冰墊又有倒汗水出,
之後我摸過尿墊,尿墊入面個d吸水物質變成 jelly,
我幾驚佢食落肚 ....

不過我見到波子媽用膠袋包廁所做底,
我幾有興趣咁做,但係膠袋都好似包唔到個廁所,
個d膠袋係咪特別去買 ga ?

定係平時買野用剩既袋咋 ?

jennytyy 2008-10-21 12:21:42 PM
sasa有用尿片架,個衰女未完全識去廁所ma, 我係r記買cocoyo (45cm x 60cm) $85 50pcs,都幾好用
hh0 2008-10-21 12:21:54 PM
應該係垃圾膠袋, 成卷果d,包到成個廁所
我d 會又咬又抓整爛晒,所以無用
kkyan01 2008-10-21 01:43:17 PM
原帖由 hh0 於 2008-10-21 12:21 PM 發表
應該係垃圾膠袋, 成卷果d,包到成個廁所
我d 會又咬又抓整爛晒,所以無用

雪糕也是這樣, 唔會放過d膠袋
tiffany2003hk 2008-10-21 11:28:40 PM
我用綠茶咪既~

好鬼吸味嫁,吸水又快~
如果你地想試,我可以寄塊俾你地試
你地可以pm我~

seefun 2008-10-22 12:04:40 AM
原帖由 vice0926 於 2008-10-21 01:11 AM 發表
果d係咪吸水物料黎ga??
我未試過剪開尿墊~

我諗果d粉都應該係吸水料,但制造時係咪應該封實在紙內?
所以唔知係制造時的錯誤還是不同的制造方法.
seefun 2008-10-22 12:14:00 AM
原帖由 lingyan 於 2008-10-21 11:53 AM 發表

剪開我就真係未試過,
但係就試過一次用尿墊墊住個寵物袋底帶兔兔睇醫生,
好記得係絕育完之後個次覆診,
兔兔去到診所就發癲,博命咬野、抓野,
搞到個尿墊爛左,個冰墊又有倒汗水出,
之後我摸過尿墊,尿 ...

係呀,我就係驚俾兔兔食落肚,果d粉好細好輕好似塵咁,
由於果時諗住剪開放廁所,好在剪開已見所以冇用到,
但就成包浪費左.尿墊就真係幾好用,所以想睇下有冇邊隻是冇膠粉安全的.

快速發帖