我一粒一粒貼的........大家俾下意見啦.........

瑞雪 2008-11-13 07:28:57 PM
原帖由 ping.tat 於 2008-11-13 02:14 PM 發表

好靚
但係會唔會好以整甩

用白膠X一粒粒貼上去,都不是太易整甩,
拆的時候還是一大塊一大塊的拆下來,
像把乾了的膠水撕出來一樣,手機也沒有印~
只是多了點工夫~
倒是一條條貼上去的那種比較易甩.
而且比較易走位,拆下來還會有印~
ping.tat 2008-11-21 01:43:20 PM
原帖由 瑞雪 於 2008-11-13 07:28 PM 發表

用白膠X一粒粒貼上去,都不是太易整甩,
拆的時候還是一大塊一大塊的拆下來,
像把乾了的膠水撕出來一樣,手機也沒有印~
只是多了點工夫~
倒是一條條貼上去的那種比較易甩.
而且比較易走位,拆下來還會有印~

請問你係唔係底面都有貼,
如用白膠X,是否把白膠X吱落d石再貼上手機?
Megarabbit 2008-11-26 07:56:06 AM

回復 15# 的帖子

Very beautiful la!!!!!!!:053: :053:
瑞雪 2008-12-11 06:23:09 PM
原帖由 ping.tat 於 2008-11-21 01:43 PM 發表

請問你係唔係底面都有貼,
如用白膠X,是否把白膠X吱落d石再貼上手機?

底面我沒貼,想貼,
但像面一樣的話大粒石的會放唔平,
如果無大的石又好似唔太好睇
而且機面的白色石我在旺角中心買$18 8小包不夠貼後面,
最好買多$18,多的話可以留起,甩左有得補

是把白膠X吱落d石再貼上手機,
中間的多數都無問題,
但圍邊的要吱多d,貼實一d,如果唔系會好易甩

快速發帖