Hello~~ 我叫波子呀!! 係男仔嚟~ 係Holland Lop (荷蘭垂耳兔), 屬於小型兔!!

尋晚有對情侶一睇見我就愛上我~!! 於是我就成為咗佢家中嘅新寵喇~~!!

光之天使)) 2008-10-28 09:20:00 PM
波子你好呀~~~
你好細隻~~ 好可愛呀~~
你對眼好大好圓~~~好精靈wor
Vinkivan 2008-10-29 01:21:59 AM
原帖由 BB囡 於 2008-10-28 12:24 發表
嘩..佢好細過呀
好可愛呀
一見番咁多bb兔就會諗番起bb囡比我買番去個晚

係呀~~ 佢喺寵物店係最細嗰隻嚟咖~!! 我一見倒佢就好鍾意佢喇~!!
所以就揀佢囉~~!!

原帖由 debbie1222 於 2008-10-28 12:53 發表
波子好bb呀 好得意:023:
睇落都好精神同精靈
但照顧bb兔要小心d:048:

我係新手嚟~ 不過我都睇咗一排網頁先買嚟養, 我依家只係怕佢凍, 但我已經不時開下暖氣俾佢囉~!! 但又唔敢開咁耐。

原帖由 cordero 於 2008-10-28 13:05 發表
波子好可愛呀^_^
歡迎你呀~波子

THANK YOU~!!
lingyan 2008-10-29 01:26:54 AM
而家開暖氣 ?
你唔係香港 ga ?

兔兔能夠可以承受比較低既溫度,室溫20-23度左右。

怕凍可以用條大毛巾圍住個籠。

Vinkivan 2008-10-29 01:28:24 AM
原帖由 芝士媽 於 2008-10-28 13:23 發表
波子好得意啊!你咁乖俾抱抱既~

波子返嚟都幾乖呀!! 抱佢都OK定, 不過都唔敢抱太耐, 怕佢暫時未適應我哋!!

原帖由 nievedith 於 2008-10-28 13:37 發表
HI~我隻女又係叫波子呀 :039:

大家都一樣名喎~!!
其實我都諗唔倒佢叫咩名好, 咁見佢成個波咁, 咪叫佢波子囉~!!

原帖由 絨絨妹 於 2008-10-28 14:07 發表
隻耳仔打左耳號呀:057: ?!
原帖由 SHARON 於 2008-10-28 20:36 發表
波子BB好可愛...:023:
係喎...隻耳仔做咩??好似有D野咁既...咩黎架??

間寵物店話係之前配種場用嚟記認佢哋嘅記號喎~!! 話會洗得甩, 不過我都唔知點洗, 不過唔緊要啦~ 唔影響到波子我都唔想攪啲嘢令佢唔舒服~!!

Vinkivan 2008-10-29 01:34:14 AM
原帖由 vice0926 於 2008-10-28 14:13 發表
嘩~~~~好迷你好可愛呀!!!!
要小心d照顧佢呀..
原帖由 glendy 於 2008-10-28 15:24 發表
波子好得意呀...好細隻呀...要比心機好好照顧呀

我好鐘意波子咖~ 所以我一定會俾心機照顧佢, 唔會俾佢有事咖~!!

原帖由 elvisli 於 2008-10-28 14:37 發表
好可愛呀

但要留意眼仔好似有眼屎

唔係眼屎嚟呀!! 係波子喺寵物店嗰陣整咗啲木槺喺隻眼邊, 影完張相就發現咗, 速速幫佢整返喇~~ 舒服晒!!

原帖由 Evan 於 2008-10-28 15:21 發表
歡迎你啊~~ 好可愛喔~ :023:
唔知長大後有幾大隻呢?
波子係邊度買架?
原帖由 CHIUPO=] 於 2008-10-28 21:07 發表
波子好可愛
尤其係佢個鼻鼻既毛色好特別呀:039:
波子係邊到買架?

波子喺多倫多PJ'S PET度買咖~!! 可能就係佢個鼻鼻嘅毛色, 令佢樣睇嚟慒慒哋, 所以我一見佢就好鍾意佢喇~!!

Vinkivan 2008-10-29 01:50:22 AM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-10-28 15:22 發表
歡迎歡迎!!波子你好可愛呀^0^
POST多D相俾我地睇呀~~:053:

我好鍾意影相咖~~ 所以如果波子肯俾我影就一定會時時POST相上嚟俾大家睇啦~!!

原帖由 leokobejack 於 2008-10-28 15:33 發表
我都有隻波子
個樣都好似,又係白色

咁啱呀?? 你個隻波子係咪都好似個波咁咖~!!

原帖由 光之天使 於 2008-10-28 21:20 發表
波子你好呀~~~
你好細隻~~ 好可愛呀~~
你對眼好大好圓~~~好精靈wor

波子依家得個幾月大咋~ 所以都仲係BB嚟, 佢真係好Q咖~!!
Vinkivan 2008-10-29 01:52:59 AM
原帖由 lingyan 於 2008-10-29 01:26 發表
而家開暖氣 ?
你唔係香港 ga ?

兔兔能夠可以承受比較低既溫度,室溫20-23度左右。

怕凍可以用條大毛巾圍住個籠。

我喺加拿大咖~!! 呢邊依家得幾度, 聽日仲會落雪TIM~ 所以要開暖氣囉~!! 但我都係開十至十五分鐘, 等間屋暖返啲就關咗佢~~
芝士媽 2008-10-29 01:48:10 PM
原帖由 波子 於 2008-10-29 01:52 發表

我喺加拿大咖~!! 呢邊依家得幾度, 聽日仲會落雪TIM~ 所以要開暖氣囉~!! 但我都係開十至十五分鐘, 等間屋暖返啲就關咗佢~~

加拿大今年係咪早左落雪? 波子咁細,要小心保護唔好冷親~
Vinkivan 2008-10-31 01:12:05 PM
原帖由 芝士媽 於 2008-10-29 13:48 發表

加拿大今年係咪早左落雪? 波子咁細,要小心保護唔好冷親~

我住呢度就仲未落雪, 不過已經開始凍, 每日最高都唔過八度, 深夜就會得一二度, 所以都要開暖氣~!!
cordero 2008-10-31 01:18:36 PM
有無波子新相睇?bb兔應該大得好快....成日唔同樣...好期待:033:
wesky 2008-10-31 01:19:27 PM

回復 24# 的帖子

仲未睇過落雪啊   落雪果陣 記得影幾張相俾我地睇喎 :060:
cordero 2008-10-31 01:22:24 PM
我都未見過落雪....不過加國落起大雪都幾麻煩

快速發帖