前兩日係"屈銀子"買咗架雪糕機, 好開心呀!
夏天果時好熱, 就好想食凍野, 食雪糕.
前一輪見到"屈銀子"有得賣雪糕機, 不過要買滿$200先有得用$168換呢部野,
但係要一次過買滿$200真係好困難, 所以唔買住囉,
點知前兩日同兔爸行經"屈銀子", 見到佢放係門口寫住$168, 問D職員先知唔洗買满$200都可以買,
咁無都無諗, 就買左LU!!

光之天使)) 2008-10-29 10:09:19 PM
但係我想知~用呢部機果陣~
其實係要倒d咩落去架?
wesky 2008-10-29 10:09:47 PM
點整 o.o
rock_his 2008-10-29 10:17:38 PM
我知!!! 加d雪糕落去,等一陣就會做出雪糕水出泥,再放入雪櫃,遲d就變返雪糕
wesky 2008-10-29 10:25:41 PM

回復 4# 的帖子

哈~~ 真係有趣! :037:
絨絨妹)) 2008-10-29 10:35:59 PM
哈哈!! 其實我係唔識整嫁, 不過我之前睇過人地d blog好似好易整咁,
所以趁而家平就買左先囉, 等得閒果時先搵下食譜學整下!!:057:
兔爸以為我識整先買, 點知我話唔識整, 佢即刻話.... 我又要晒錢睇醫生!!! :056:
‵小瑩 :])) 2008-10-29 10:38:14 PM
快d試下整XD之後再post相俾我地睇呀>v<
wesky 2008-10-29 10:40:48 PM

回復 6# 的帖子

我又要晒錢睇醫生

講得幾好 XD
karen195 2008-10-29 10:46:43 PM
我都係用e個呀~~
要將個內膽雪到佢好凍先好倒d雪糕落去攪呀~
如果唔係整唔到ga~~~
絨絨妹)) 2008-10-29 10:53:28 PM
原帖由 karen195 於 2008-10-29 10:46 PM 發表
我都係用e個呀~~
要將個內膽雪到佢好凍先好倒d雪糕落去攪呀~
如果唔係整唔到ga~~~

吓.... 乜唔係放D才料落去,等佢變雪糕咩???:046:
SheR_bb 2008-10-29 10:54:08 PM
真係直接落雪糕整嗎??
我以為加d果汁, 加d冰咁tim
karen195 2008-10-29 10:57:30 PM
原帖由 絨絨妹 於 2008-10-29 10:53 PM 發表

吓.... 乜唔係放D才料落去,等佢變雪糕咩???:046:

千奇唔好呀....我就係試過咁整.....:016:
你睇睇說明書...有一句係話要雪佢12小時先可以用
cordero 2008-10-29 11:00:52 PM
我以前都買左...
整完一次就放棄左....太煩:077: :042:
絨絨妹)) 2008-10-29 11:02:14 PM
唔係放D牛奶, 忌廉, 生果, 糖咁落去咩整咩???
哎吔.... 買左部機都唔知點整tim:050:
hh0 2008-10-30 01:24:51 AM
放D雪糕落去整雪糕........甘搞笑!? :013:
說明書點講呢, 應該係水果, 奶, 糖....etc

快速發帖