R記今個月ALEX 豪華雙層寵物籠好唔好買定先
因為遲D打算幫老三換個大籠,
老二都打算換,不過會個遲少少,因為佢個籠換左一個月a
老二現在用緊ab籠,清潔時好唔方便

點好,好唔好買定放係家中,
我係大埔買要$420,要在平左$100
買唔買好a#^73^# #^68^#
hh0 2008-12-3 10:54:16 AM
如果你已經決定換alex籠,就梗係買定啦, 平好多,但注意係自取價
ping.tat 2008-12-3 11:17:59 AM
如果買兩個就平二百,
買定都好,希望兔爸會幫我拿,
如果唔係就要自己一個人拿a#^70^#
jennytyy 2008-12-3 11:49:57 AM
你係r記買開野就買埋啦,建議送貨,都幾大,怕你自己去取較辛苦。

我屋企個個都係r記買的,佢一大個箱架

hamster1013 2008-12-3 12:46:02 PM
如果你已經打算換籠的話, 咁當然買定啦, 平咗而又真係有用.

我贊同珍妮講, 最好都係買開嘢叫佢送埋, 如果唔係你自己會攞得好辛苦, 可能分分鐘攞唔到添 (因為太重, 太大).

同埋, 如果真係無得送貨, 你都係叫兔爸爸幫忙去攞啦~
glendy 2008-12-3 03:10:52 PM
ALEX 豪華雙層寵物籠係咪真係好好用架? 但見幅相好似唔係雙層, 清潔方唔方便呢?

因為我都想幫兔兔轉籠呀...
ping.tat 2008-12-3 08:51:02 PM
原帖由 glendy 於 2008-12-3 03:10 PM 發表
ALEX 豪華雙層寵物籠係咪真係好好用架? 但見幅相好似唔係雙層, 清潔方唔方便呢?

因為我都想幫兔兔轉籠呀...

我個人覺得好好用
因為清潔時很方便,同埋個籠佢地舒服d
不過雙層就唔多似
hh0 2008-12-3 10:05:56 PM
雙層只係多左一塊層板
但alex籠本身唔算高, 多數人會拎走塊板避免跌親
個籠既好處係夠闊夠大, 2隻都可以一齊住
CHIUPO=] 2008-12-3 10:46:30 PM
如果你真係揀定左e個籠就買左先啦
咪遲d又貴番...
而且e個籠真係好大好闊呀
我都用緊e個籠
不過我個個係綠色xd
得樂樂一隻小朋友
所以有好多位比佢走動
我係8號X買$300 [會員價]

ping.tat 2008-12-3 11:15:28 PM
原帖由 CHIUPO=] 於 2008-12-3 10:46 PM 發表
如果你真係揀定左e個籠就買左先啦
咪遲d又貴番...
而且e個籠真係好大好闊呀
我都用緊e個籠
不過我個個係綠色xd
得樂樂一隻小朋友
所以有好多位比佢走動
我係8號X買$300 [會員價]

請問8號X係點做會員~
因為我未試過去個度買嘢A
花無缺 2008-12-3 11:33:23 PM
我都想幫佢地換籠(想左好耐仲未換 =.="),
三層原價450個款...好似理想D 喎
glendy 2008-12-4 12:22:19 PM
原帖由 ping.tat 於 2008-12-3 08:51 PM 發表

我個人覺得好好用
因為清潔時很方便,同埋個籠佢地舒服d
不過雙層就唔多似

如果容易清潔都好呀, 我現在用緊個籠, 每次清洗都好煩, 要洗好多野...起碼要洗成個鐘呀
等我放假去睇下都好wow...

請問知唔知荃灣8x兔有冇得買呢? 同埋呎吋都係同依個一樣呢?

ping.tat 2008-12-4 12:37:22 PM
原帖由 glendy 於 2008-12-4 12:22 PM 發表

如果容易清潔都好呀, 我現在用緊個籠, 每次清洗都好煩, 要洗好多野...起碼要洗成個鐘呀
等我放假去睇下都好wow...

請問知唔知荃灣8x兔有冇得買呢? 同埋呎吋都係同依個一樣呢?

我係荃灣8x兔無見過,你去到可能要問下

豪華雙層籠
型號:T039 SIZE:81 X 51 x 44cm

另外有一款綠色底盤會細個d
雙層標準籠
型號:T038 SIZE:66 X 41 x 40cm
ping.tat 2008-12-4 12:40:05 PM
我昨天同兔爸講r記做特價
我打算買兩個,點知佢叫我買一個先,
佢話:coffee個ab籠用左兩個月都無,有要換,#^20^#
佢叫我個ab籠俾老三用,
但老三係bunny,如果用ab籠會唔會太細#^3_002^#

波丸媽 2008-12-4 01:23:30 PM
我地都係AB籠, 其實細個果陣用就OK既,但大個左之後,佢一訓底就覺得細左D
不過我地果2隻長放,籠只係用黎夜晚訓覺,所以冇所謂

快速發帖