今日去左兔協申請領養兔兔
果到真係有好多兔兔 多過上網睇
隻隻都好可愛
好心急呀唔知成唔成功><
因為未養過 咁係咪我會冇咩機會呢..?
wesky 2008-12-24 12:16:54 PM
應該都幾大機會啊
加油啊
akaicathy 2008-12-24 06:25:00 PM
多謝各位ge支持ar
merry christmas.. ^^
helen_laam 2008-12-24 07:37:16 PM
我都係一個養兔新手,我當初都擔心左好耐呀!
但係佢叫我做義工哥日就叫我確定認養邊一隻,之後就ok lu~~
我聽日就去接佢返屋企勒!
而家心情勁興奮!
相信你都可以領養到你喜歡既兔兔架~~
wesky 2008-12-24 08:02:01 PM

回復 18# 的帖子

恭喜晒啊
你領養左邊隻啊??
有時間記得 POST 相啊~ #^30^#
helen_laam 2008-12-24 08:56:33 PM
我領養既係小元呀~~
因為俾佢網站上既大頭兔相吸引左...:073:
wesky 2008-12-24 10:13:42 PM
岩岩睇左
小元張相好可愛 好傻 #^43^#
cordero 2008-12-25 12:56:35 AM
好開心ar~兔協又有一隻兔兔有人錫la
波丸媽 2008-12-25 12:57:50 AM
係呀~好開心~~要多d post佢既相呀~~我地等緊佢^^
仲有小元都係呀~~#^67^#
akaicathy 2008-12-26 10:01:30 PM
今日去左做義工喇..
清籠, 湛水同喂兔兔食菜
開頭唔識抱兔 兔兔係咁爭扎 好驚整親佢地
後尾好D 幾日後會再去熟習下 ^^
`manna:} 2008-12-26 10:05:19 PM
原帖由 akaicathy 於 2008-12-24 01:08 AM 發表
今日兔協call左我la ^^
問左我d兔仔ge問題..
然後約左我幾日後上去做義工

*0*佢問左妳咩問題??
wesky 2008-12-26 10:24:46 PM

回復 24# 的帖子

好既開始啊~ ^^
加油喔
bvbarry 2009-1-13 03:01:56 PM
兔協領養除左幫到兔兔,仲可以幫到準主人。
上去做義工就係試下照顧兔兔的過程,
工作非常簡單,只係清理兔籠,換水,加草,餵菜等....
辛唔辛苦??? 一定辛苦,一個人同時負責十幾個籠點會唔辛苦。
不過如果你真係覺得辛苦,而唔係興奮的話,(我次次去做義工都感覺好興奮)
咁就應該重新考慮自己適唔適合養寵物。
做義工係體力上的辛苦,照顧自己兔兔每日做同樣工作就係精神上的苦辛。
希望各位等待領養嘅兔友都能成功!
akaicathy 2009-1-13 08:52:36 PM
我今個星期日會接兔兔返屋企la #^52^#
後日會desex..

快速發帖