我想問9lbs可以用幾耐呀...
cordero 2009-1-6 10:56:48 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-1-6 10:54 PM 發表

係bor,b女好似改左名,叫珍珍呀?

其實唔係我改,係有個auntie咁叫佢
我不嬲叫佢大食b#^47^#
波丸媽 2009-1-6 10:57:49 PM
原帖由 katatata 於 2009-1-6 10:54 PM 發表
#^44^#  其實一隻兔兔~一日食草量~大概多少!?
因為我次次俾親草花花~俾幾多~佢就食幾多~
次次都清哂~我都唔知佢知唔知飽ka~""
-口-我好怕佢食"制"~好似金魚咁~見草就食~""

兔兔係要食食食架,佢地一邊食一邊痾既~~
停左唔食先擔心呀,腸停都似
食"制"就唔肯食野架啦
不過草草都唔會話食"制",糧就有機會
波丸媽 2009-1-6 10:58:47 PM
原帖由 cordero 於 2009-1-6 10:56 PM 發表

其實唔係我改,係有個auntie咁叫佢
我不嬲叫佢大食b#^47^#

b女簡稱: 「珍姐」~~kekeke
katatata 2009-1-6 11:01:46 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-1-6 10:57 PM 發表

兔兔係要食食食架,佢地一邊食一邊痾既~~
停左唔食先擔心呀,腸停都似
食"制"就唔肯食野架啦
不過草草都唔會話食"制",糧就有機會

#^15^# 食幾多~柯幾多~
但係咁食得少~會唔會餓親佢!?
-口-" 好難長期草兜都有草係到~""
><我都係返工前一堆~放工一堆~
係家時~見到無草先少少咁加草~最後訓教再一堆
波丸媽 2009-1-6 11:17:10 PM
餓親呢個問題我地成日都擔心架,
所以出街前會裝滿2個草球比佢地,同加晒d水
之後,我地都唔會出太耐,4,5個鐘就要返去架啦....
返學果陣,就可能再入埋草架,但會叫屋企人幫喂囉
不過,因為我地知道2隻野朝早唔會食好多,分時段食,通常都係入黑先勁食既
所以都還可以啦
km7933 2009-1-6 11:17:34 PM
原帖由 光之天使 於 2009-1-6 10:53 PM 發表
total都係一個月一箱~
不過其實可能有1/3箱都係晒左既

同意!!!:001:
lingyan 2009-1-7 01:28:14 AM
MIFFY + 布甸,一箱9 lbs 三個星期就ko哂囉 ...
kkyan01 2009-1-7 09:34:00 AM
原帖由 lingyan 於 2009-1-7 01:28 AM 發表
MIFFY + 布甸,一箱9 lbs 三個星期就ko哂囉 ...

一樣啊 ~ 一箱9 lbs 三個星期就ko哂
ping.tat 2009-1-7 12:46:30 PM
coffee同奶茶一箱9磅食到3星期
現在加埋嘟嘟~我估一箱9磅都唔知食唔食到兩星期#^37^#

因為嘟嘟好大食#^3_002^#
lingyan 2009-1-7 12:58:18 PM
原帖由 ping.tat 於 7-1-2009 12:46 PM 發表
coffee同奶茶一箱9磅食到3星期
現在加埋嘟嘟~我估一箱9磅都唔知食唔食到兩星期#^37^#

因為嘟嘟好大食#^3_002^#

我隻布甸都勁大食丫,
miffy 二籃草可以食到一日半,布甸就可以用一晚時間 ko 哂 ...
CHIUPO=] 2009-1-7 01:20:12 PM
咁睇
樂樂好細食咋喎
11月買錯左箱apd 2nd
而家都未食完
因為佢唔多食2nd
所以12月就買左箱apd 1st
2箱一齊溝黎食
而家1箱都未食完-,-

p.s 可能草質麻麻啦

elyse)) 2009-1-7 09:48:00 PM
我2隻食差不多3個星期...
不過唔知係唔係兔仔會小器.因為之前我養一隻個陣...
一箱可以食個幾,2個月...
但自從養多1隻後,佢地都食得好顛...
有時AR B仲會跑去花侏個籠度食埋佢D草...

1箱其實都係食十幾日咋,3個星期都未到..
wesky 2009-1-7 09:52:01 PM
依家一箱唔夠兩隻女食一個月啊 #^68^#
1/5 是浪費掉的
kelvinkwan0719 2009-1-13 12:45:48 PM
我都有1/4係浪費,有時好多草碎...:029:
gfhgfh 2009-4-2 09:26:16 PM
9磅~可以食1個月!!

快速發帖