owo 我家d木粒已用哂~想問下各位~
有冇邊隻木粒/貓砂~好用~可以介紹下~XD

我本身用開 "香松木環保貓砂"~都ok方便清理~
o_o"但係就睇下有冇d更好用的~
wesky 2009-1-7 11:42:12 PM
我用緊 woody cat 木粒
Q pxt 買, 一次買兩袋, 平D~
hh0 2009-1-8 12:06:40 AM
我用plospan, 木粒中至愛呢隻, 吸力強兼無木味
有段時期斷貨用左Feline 同 woody cat, 呢2隻都算好用, feline就好大陣木味
katatata 2009-1-8 12:16:42 AM
原帖由 hh0 於 2009-1-8 12:06 AM 發表
我用plospan, 木粒中至愛呢隻, 吸力強兼無木味
有段時期斷貨用左Feline 同 woody cat, 呢2隻都算好用, feline就好大陣木味

@@ 有冇相睇!? 同埋係邊到有得買!?
WOODY CAT我睇過舊POST話好易痴住兔兔PATPAT~-口-"
FELINE就暫時都未見有咩劣評~"
wesky 2009-1-8 12:19:53 AM
放係廁所入面點痴到 pat pat  ??
除非佢就咁鋪籠姐....
karen195 2009-1-8 12:21:56 AM
我用ono既,有無人用過??覺得點樣??
hh0 2009-1-8 12:36:40 AM
即刻影比你睇

用係廁所度有網隔住, 點會痴到pat pat ??

katatata 2009-1-8 12:41:51 AM
#^75^#  咁呢~會唔會放D墊材係籠到俾兔兔踩ka!?
因為怕花花曳~會無啦啦係籠到尿尿~

=0= 但我籠放左木板做隔板~其實好唔好呢!?
定係放膠墊~定係咩都唔放呢!?

plospan好唔好用o__o!? 係邊可以買到~幾錢~幾lbs!?
hh0 2009-1-8 12:50:45 AM
當然最好就咩都唔放, 如果真係要放就放膠板, 易洗易乾
木板吸尿味洗完又要晒乾, 以較麻煩
hh0 2009-1-8 12:56:19 AM
如果花花唔多四圍尿尿, 只係怕間中all 係籠
甘可以只係籠既角位放少少紙粒------係紙粒唔好用木粒, 木粒濕左變粉會踼到週圍
唔用紙粒可以用carefresh

plospan我覺得好好用, r記有
katatata 2009-1-8 12:56:55 AM
O.O 木板屋企好多~有4塊~因為本身龍貓d籠都係用木板~
所以洗完~去哂~自己就換另一塊用~不斷咁換~殘就買過~
用埋木板有d隙位~d屎屎跌哂落去~無咁易踩爛-口-"

但係呢...木板呢...會唔會太硬~令兔兔有腳"枕"ka!?
hh0 2009-1-8 12:59:53 AM
兔兔有腳"枕"唔一定關木板事, 無因果關係
katatata 2009-1-8 01:01:58 AM
#^72^#  咁都好d~"" XD 依家就繼續睇下用咩木粒好""~
cordero 2009-1-8 01:07:37 PM
feline大陣木味,但細粒d.....woodycat好大粒,一濕水就脹到上廁所面,會hi到兔兔patpat,但就比feline吸水
wesky 2009-1-8 01:09:24 PM
woody cat 鋪平平既一層就夠架啦  
咁咪唔會脹出廁所面囉  又憸錢耐用

快速發帖