轉載自兔協

由於經濟不景的大氣候下,大家都可能減少消費,但一班被遺棄的可愛兔兔,他們被主人以不同的方式、不同的理由遺棄於兔協,倚靠着兔協為他們提供居住的地方、膳食和醫療等,等待著新主人、新生活的來臨,你會遺忘他們嗎?

只要你每月少喝一杯奶茶咖啡、或少吃一客甜品,留下HK$10,參加我們的『兔兔和你每月HK$10 的約定』捐款計劃,鼓勵身邊多些好友參加,集腋成裘,定能幫助兔兔安穩地渡過被領養前的生活!這是你和兔兔每月的約定!

『兔兔和你每月HK$10 的約定』暫時只接受現金,請親臨本會於旺角的中心,將你的約定投放到『約定箱』,大家齊來約定!

支持!支持!:021:
hamster1013 2009-1-15 12:40:44 PM
得我下次出開去, 都去支持吓先
我想問,係咪每個月都上去捐一次呀?
D兔兔真係好慘,我都好想養多隻,但屋企唔容許.
如果捐少少可以幫到D兔兔,我都覺得好開心!!!
希望D兔兔快D有新屋企同新主人錫,仲有身體健康啦!!!

lingyan 2009-1-15 01:54:52 PM
每個月捐十蚊無問題,不過仲有無其他方法,除左親身上去 ...
kkyan01 2009-1-15 02:49:52 PM
親身上就有點唔方便, 希望遲d有其他方法啦 ~
Vinkivan 2009-1-15 03:45:36 PM
如果有其他方法就好喇~~~ 咁我都可以參與~~~
如果冇嘅話, 就要等我返香港先可以幫倒啲兔兔喇~!!
elyse)) 2009-1-15 07:31:15 PM
haha~我覺得呢個計劃幾好阿..
因為好多兔友當左起個度買野就等於捐左錢比兔協。
咁樣真係唔多夠,而且而家棄兔愈來愈多。
希望可以積少成多啦~:039:
wesky 2009-1-15 08:10:38 PM
直接入落兔協個銀行戶口都得吧??
不留名而已

快速發帖