今日岩岩同lucky清過個籠~~佢由5點幾我放佢入房...到依家9點喇~~
>>>>一粒屎屎都冇~尿尿都冇<<<<<~~係死都要坐係個廁所度...有時申長個身...
我開左門好耐佢都唔出黎~~
6點島~~~一入返籠stay係個廁所度...做咩事呢究竟#^77^#

岩岩比平時佢會發癲既alfalfa佢...都咬一咬拎開...
依家成隻扮雞咁pa左係廁所度.......

我岩岩摸到佢肚仔好硬...一摸就彈起...好似好痛咁呀~!!!
點算好呀............

Panda)) 2009-1-21 11:16:24 PM
多謝你地~~我依家出門口了~><
book 左12:00~~
東方close左了~我去元朗~
希望lucky bb 冇事啦~~#^37^#
small_tra 2009-1-21 11:32:29 PM
希望有你好消息~!!!

加油丫lucky bb~!:010:
hamster1013 2009-1-22 12:21:15 AM
lucky加油呀~
你要乖乖唔好嚇媽咪呀?
等你好消息!!!!
nievedith 2009-1-22 02:03:52 AM
無事既, 等你話我地知LUCKY平安呀!
Panda)) 2009-1-22 02:17:07 AM
LUCKY 返黎lu...vet話佢肚仔唔郁~~佢意思應該係指腸停啦...
同佢打左支針...話佢情況唔係太嚴重~
不過都要4~6 hrs餵草粉~
頭先姑娘餵lucky食左一次...但佢咬到人地流血#^31^#
見佢好慘咁...係度叫...但係姑娘又話冇法唔操老d~~

聽朝約左gerry 打埋果支介癣針~~~唉~~
我依家最擔心既問題係我餵唔到佢~屋企又冇咩人可以幫我~~
好內疚呀...點解lucky要成日出入睇vet...又打針又要驚~~
lucky~~係咪媽咪照顧得你唔好.....? 媽咪對你唔住.......#^37^#

2:45 a.m

lucky 出黎玩左一陣...走左入籠食草草呀~~!!!
不過要睇埋佢有冇便便先...由5點到依家都未有一粒....
god bless lucky...

Vinkivan 2009-1-22 06:52:38 AM
希望Lucky仔快啲好返啦~~~!!!
hamster1013 2009-1-22 09:49:15 AM
lucky你要快d好返呀!!!
cordero 2009-1-22 11:02:16 AM
lucky同lucky媽要繼續加油~
有咩要幫手唔怕麻煩都可以搵我ar~
hh0 2009-1-22 11:35:00 AM
只要餵到草粉就放心D
如果肯食草就更好
lucky快D all cc 啦
珊迪小姐 2009-1-22 01:09:13 PM
想問下...通常d兔兔無啦啦點解會腸停ga??
係咪肯食野就即係無停?
我擔心緊...平時我番工番足大半日
萬一期間兔兔腸停我咪吾知囉!!#^19^#
momopig 2009-1-22 01:15:54 PM
Lucky快0的0好番~Lucky媽錫晒~
大富翁 2009-1-22 03:40:14 PM

回復 25# 的帖子

腸停有好原因咖!
有時可能係兔兔驚都會唔食野!
係咪肯食野就即係無停?<-----唔係咖!!!就算肯食反野!可能個肚入面冇野!都唔得!
而且腸停唔一定係停哂!有時係會有DD 停!兔兔又唔會冇屎屎!只可能係比較少,但咁已經都需要去睇E生啦!
因為腸停唔可以停咁耐!!會令兔兔死亡咖!
elvisli 2009-1-22 08:48:46 PM
其實外來壓力都會引起腸停

聽話話因為有隻兔仔夜晚靜靜地既時間聽到滴水聲而感到有壓力

而平時屋企好嘈都唔驚
Panda)) 2009-1-22 11:39:06 PM
lucky 情況:
今朝睇左gerry...佢話聽到lucky肚仔冇事~
但係明明佢又冇cc冇尿尿~~所以我都好迷惑~~
最後都係幫佢打第二支介癣針...餵佢食左次草粉...

lucky至今已肯食返少少 t+a 草~
今日夜晚先有幾粒cc...之後我返到黎屋企又多左幾粒~
一陣要餵草粉~~
呢兩日都食唔安坐唔落...唉~~~
更加ma煩了芷同珍珍媽了~
佢地唔怕夜...都幫我搵左好多資料~
幫我手上網搵資料...搵電話....
真係唔該晒~~我同lucky都好感激你地#^39^#

當然仲有各位~~遲d再同大家報平安~~#^65^#
cordero 2009-1-22 11:41:01 PM
一D都麻煩AR~最緊要係LUCKY仔無事
LUCKY仔同LUCKY媽繼續加油~~

快速發帖