今天我朋友同佢d同事在名苑食lunch,隔壁有3個韓國女人,叫了一些粉麵

埋單要200幾蚊!3個韓國女人唔識睇中文,拿住張單找佢同事睇點解咁貴,

一睇之下一碟粉麵原本只要38蚊,竟收人地80幾蚊,最怪係連小小一碟辣醬要20蚊!

我朋友同佢d同事找負責人理論,個負責人竟然聲大夾惡:「你唔好理!我係收佢咁既價!佢地d野多d嫁!」

聽到我都好火滾!!知人地唔識中文就厄人!!但是結果佢地都冇報警....個3個韓國女人俾左錢就算了...:013:

希望大家要提防呢個奸商!!食野要睇清楚d單先好俾$:003:
siuling1200 2009-2-10 11:29:47 PM

回復 1# 的帖子

名苑係邊架...
等我下次唔好去幫襯先
jess9389 2009-2-11 01:06:17 AM
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16955

呢間~~open rice 會搵到~~:013:
珊迪小姐 2009-2-11 09:22:54 AM
甘cheap???? #^62^#
寫上open rice唱衰間野啦!!
cordero 2009-2-11 09:34:19 AM
黑店~影衰香港!!!!!!!!!!!!!#^62^#
小兔兔)) 2009-2-11 02:04:35 PM
cheap爆呀!!!
d咁ge行為好唔要得lor!!!
vice0926 2009-2-11 02:14:04 PM
佢真係蠢..
竟然敢得罪遊客..
宜家香港經濟咁差~
真係靠晒d遊客ga la..
佢呃得一次錢比人唱衰左之後好多顧客都唔會再幫襯..
你話係咪蠢丫!?!
尤尤 2009-4-23 08:32:27 PM
影衰香港.....#^62^#
d遊客下次都唔會再黎hk啦...

快速發帖