>W< 為左俾個驚喜我BF~偷偷地呃住佢出街學整蛋糕~!!
之前因為蛋糕班延遲放學~遲左1 1/2HRS~仲要俾BF罵~-口-"
未返到家~又唔可以講點解遲~去左邊~><"結果要挨罵...

>W<返到家~佢開門之後~佢個驚喜樣~一世都記住~
因為佢好開心好開心~我都好開心好開心~我覺得好值得~XD

祝 大家情人節快樂 ~ 有情人終成眷屬 ~ 無情人就盡快遇到"真愛" ~!!

絨絨妹)) 2009-2-13 12:15:01 AM
嘩... 好sweet呀, 個蛋糕好靚呀!! 你男朋友一定好感動呀!!
wesky 2009-2-13 12:25:15 AM
你男朋友真有口福   :038:
hh0 2009-2-13 12:41:48 AM
好有心思既禮物
cheese cake 嗎?
捨唔捨得食呀, your bf 真幸福啊~
katatata 2009-2-13 12:53:57 AM
#^10^# 哩緊3月13日~我都會學多次整蛋糕~
今次整藍莓芝士凍餅~o.o 夜晚學~有冇人有興趣~
可以再加人~xd我暫時係單人教授~可以再加人~xd

個蛋糕名係 為你鐘情~其實就係芝士凍餅~ >w<
Vinkivan 2009-2-13 07:00:05 AM
個蛋糕整得好好啊~~~ 你男友一定好開心啦~~~ 仲好有福tim~~!!!

我今個星期六都學整《藍莓芝士凍餅》呀~~~ 不過就係自己睇食譜學, 諗住情人節都唔知想去邊, 咪同兔爸一齊喺屋企學整蛋糕當節目囉!!!!!

整完post相俾大家睇呀!!!!
cordero 2009-2-13 08:06:34 AM
so sweet~個蛋糕好靚好sweet
藍莓芝士我學過lu~下次有第二款預埋我丫...我都有神秘禮物送俾兔爸,嘻嘻
兔仔怡v3v 2009-2-13 11:11:35 AM
嘩!!!個單糕好靚呀!!!
蛋糕上既朱古力整得好有心思呀!!!"
如果我係你男朋友一定LUM死...:014:
ping.tat 2009-2-13 11:18:23 AM
糕好靚蛋a~#^43^#
請問會唔會好難整~
因為我天生無咩整野食天分
我都好想試下整~你係去邊度學#^28^#
hamster1013 2009-2-13 11:38:13 AM
雖然喺facebook已經講過一次, 但依家又見到,
真係要讚多次, 不但只係蛋靚, 連d畫都畫得好靚!!
你bf一定好開心同超冧啫!!!!
我都係一個無整嘢天份o既人, 連畫都唔識畫~ #^37^#
前年情人節都整過朱古力(喺無印買一盒盒嗰d),
都係免免強強~ 至於曲奇餅同整俾布甸o既草餅就..........完全失敗 #^37^#
katatata 2009-2-13 05:56:31 PM
我今次就係 http://www.cake4friends.com/course_self.html 依到學~
o__o我睇個網張相幾令~xd 幾吸引~
因為我b關係~所以今次要學藍莓芝士凍餅~>w<"

其實因為我怕我整出哩既蛋糕太核突~
所以試先花左15mins~畫左個公仔~用來裝飾~>w<
同埋個盒太單調~所以係個到~借左支marker畫左幾筆~

其實有冇天份都好~出去上一堂就會有蛋糕~
= =根本唔駛自己點做既...唔掂既話~師父會幫你整- -""
只係貪~1次過有所有料~唔駛煩~同埋可以呃住bf出去整~
俾到驚喜佢咋嗎~xd 其實如果要整~自己睇食譜都可以整到~xd
cordero 2009-2-13 06:00:55 PM
我都有出去整過~真係方便過自己整好多~
尤尤 2009-2-13 08:02:47 PM
個蛋糕好靚......
你男朋友一定冧死.....#^74^#

我整過一次藍莓芝士凍餅.....
幾好食ar......
波丸媽 2009-2-14 09:56:07 AM
你真係好有心思呀~~~
唔好話係男朋友啦,邊個都會覺得驚喜呀~~
10個讚呀>v<
小晴兒 2009-7-26 12:59:52 PM
好有心思,牙~~~~~~

快速發帖