個日帶bb囡去德福玩...
比姐姐發現左佢有蝨
之後姐姐仲話佢耳仔好熱
唉...我真係唔識照顧佢
我真係冇諗過個個熱度,就係對佢地黎講係好熱
我仲以為係正常,我真係一個唔好既媽媽
姐姐話佢而家已經開冷氣比佢地
仲話就黎番工都會照開
但我地真係唔可以咁囉...
冇人都照開一定比人鬧
但如果冇人長開風扇又驚危險
其實而家諗諗下...只係用冰種會唔會唔夠呢..
真係好擔心呀..
姐姐話如果佢地中暑就煩啦
我都唔想會咁,,so好擔心
bb囡又肥過人...搞到今日咁hot我已經擔心啦
如果30幾度真係唔知可以點
仲有想問大家..bb囡佢係短毛既..但有冇得去剪毛嫁..??
roi613 2009-4-15 04:33:13 PM
原帖由 BB囡 於 2009-4-15 10:27 AM 發表
其實我地個地都係階磚既
我都有比個冰水樽佢..但始終都驚唔夠
因為佢特別肥...驚佢會仲熱
buy左個冰種又唔知用咩包住好...
一比佢咬到就死啦...煩左幾日啦 li d問題

係呀...我隻兔超鐘意咬野見到有咩都咬...冬天諗住比毛巾佢墊住唔使唔凍佢都照咬...搞到咩都比唔到佢玩
想比D好少少GE野佢都唔得真係煩死人...過多一兩個月後再熱D我返左工冇開冷氣比佢都唔知點算好呀
lingyan 2009-4-15 04:38:51 PM
原帖由 BB囡 於 15-4-2009 10:27 AM 發表
其實我地個地都係階磚既
我都有比個冰水樽佢..但始終都驚唔夠
因為佢特別肥...驚佢會仲熱
buy左個冰種又唔知用咩包住好...
一比佢咬到就死啦...煩左幾日啦 li d問題

其實除左鐵盒真係唔知仲有乜野可以包住~
屋企搵唔到有鐵盒,唯有星期日去睇下邊到有得買 ...
BB囡 2009-4-15 04:56:58 PM
原帖由 roi613 於 2009-4-15 04:33 PM 發表

係呀...我隻兔超鐘意咬野見到有咩都咬...冬天諗住比毛巾佢墊住唔使唔凍佢都照咬...搞到咩都比唔到佢玩
想比D好少少GE野佢都唔得真係煩死人...過多一兩個月後再熱D我返左工冇開冷氣比佢都唔知點算好呀

我咪就係驚囉...佢又係咩都咬,,,都一樣係連毛巾都咬
我又係驚番工唔知佢點算..
成日驚而家做既野唔夠
之後個姑娘話佢中暑就後悔
搞到我好驚...但講真冇可能開冷氣比佢嫁
BB囡 2009-4-15 05:07:12 PM
原帖由 lingyan 於 2009-4-15 04:38 PM 發表

其實除左鐵盒真係唔知仲有乜野可以包住~
屋企搵唔到有鐵盒,唯有星期日去睇下邊到有得買 ...

其實我都係諗住用鐵盒,但驚佢咁百厭又會咬開個蓋
咁咪大獲,...又諗話用橡根..但驚佢一咬(x)會製親佢...
真係好煩呀
makoi 2009-4-15 05:35:15 PM
原帖由 BB囡 於 2009-4-15 05:07 PM 發表

其實我都係諗住用鐵盒,但驚佢咁百厭又會咬開個蓋
咁咪大獲,...又諗話用橡根..但驚佢一咬(x)會製親佢...
真係好煩呀

如果倒轉蓋係底   咬唔咬得開
BB囡 2009-4-15 05:38:37 PM
原帖由 makoi 於 2009-4-15 05:35 PM 發表

如果倒轉蓋係底   咬唔咬得開

真係好難講...bb囡咩都要咬..好好勝嫁
我驚一咬開佢又走去咬冰種
我都諗左好多方法係最安全...但都係未有答案:050:
roi613 2009-4-15 06:31:14 PM
原帖由 BB囡 於 2009-4-15 04:56 PM 發表

我咪就係驚囉...佢又係咩都咬,,,都一樣係連毛巾都咬
我又係驚番工唔知佢點算..
成日驚而家做既野唔夠
之後個姑娘話佢中暑就後悔
搞到我好驚...但講真冇可能開冷氣比佢嫁

係LU...真係冇可能又朝到晚都開住個冷MA...我得我屋企人都唔得...如果我係一個人住我都會開住冷氣比佢最多咪夏天電費貴D都唔想佢中暑...

快速發帖