兔~

amen0616 發表於 2009-04-15 14:19|只看該作者|倒序瀏覽|打印
係邊度買好~~??有無d係屯門同元朗有得買架
兔仔怡v3v 2009-4-15 02:50:35 PM
金魚街有大把兔兔賣...
不過兔兔健唔健康就要請三思
如果唔係係兔協領養丫~
又可以幫下兔兔...又可以抱一隻包健康既兔兔返屋企
一舉兩得!可樂而不為~~~
amen0616 2009-4-15 03:38:10 PM
除左金魚街呢.........
tipsyheart 2009-4-15 04:14:12 PM
我都想知呀,我想係bb養起但係金魚街個d兔仔好似就黎死咁..
Goody09 2009-4-15 05:24:06 PM
金魚街..Q兔X...前幾日見到有三隻兔兔唔知係唔係賣...好得意,,,灰白,,,黑白...
wm20472 2009-4-15 06:23:57 PM
我2只兔兔都係金魚街買
基本係身體健康, 詳情可以查書和看這個論壇的 "兔兔寶典"

另外, 擇兔如擇人, 最緊要佢精靈、有精神、眼睛要有神、你同佢講野會望住你

對你要有反應, 我用的方法係攞住個膠袋搖又搖, 佢會以為係食物袋, 若你搖袋時佢會望住你, 或對你好雀躍, 咁你咁不妨擇佢啦
wesky 2009-4-15 06:59:57 PM
最好揀隻眼仔圓圓兼乾淨, 個樣為為食食, 身型較大, 識得 lam 玻璃 ( 小丸也 )
Q Pxt 都可以買到健康兔,  真係要揀囉
睇落好靜, 無咩精神, 縮埋一角, 眼睛半合果啲, 就要真係考慮清楚啦, 可能要花不少醫藥費
CHIUPO=] 2009-4-15 07:05:53 PM
如果真係要買既
係屯門同元朗
就去8號x買會安全d
屯門同元朗都有分店
我隻兔兔都係8號x買
幾健康
不過買既時候都要留意眼睛、鼻、有無精神等等

love_penny 2009-4-15 08:01:09 PM
原帖由 wesky 於 2009-4-15 06:59 PM 發表
最好揀隻眼仔圓圓兼乾淨, 個樣為為食食, 身型較大, 識得 lam 玻璃 ( 小丸也 )
Q Pxt 都可以買到健康兔,  真係要揀囉
睇落好靜, 無咩精神, 縮埋一角, 眼睛半合果啲, 就要真係考慮清楚啦, 可能要花不少醫藥費

PENNY都係眼仔圓圓兼乾淨, 個樣為為食食, 身型較大, 識得 lam 玻璃,,哈哈
tipsyheart 2009-4-15 08:21:42 PM
原帖由 CHIUPO=] 於 2009-4-15 07:05 PM 發表
如果真係要買既
係屯門同元朗
就去8號x買會安全d
屯門同元朗都有分店
我隻兔兔都係8號x買
幾健康
不過買既時候都要留意眼睛、鼻、有無精神等等

可唔可以比個地址我??
我淨係知元朗有間Q pxt =.=""
Be_Be_1989 2009-4-15 09:38:07 PM
元朗間8號仔係嘉誠廣場
wesky 2009-4-15 09:38:51 PM
我隻小丸係係元朗間 Q pxt 買既
環境比旺角黑店好好多啦
CHIUPO=] 2009-4-15 09:42:02 PM
原帖由 tipsyheart 於 2009-4-15 08:21 PM 發表

可唔可以比個地址我??
我淨係知元朗有間Q pxt =.=""

屯門店1 置樂利寶商場
屯門店2 屯門鄉事會路雅都新天地
Vinkivan 2009-4-16 01:31:50 AM
原帖由 wesky 於 2009-4-15 21:38 發表
我隻小丸係係元朗間 Q pxt 買既
環境比旺角黑店好好多啦

想問元朗Q pxt喺邊度嘅呢??
wesky 2009-4-16 09:32:01 AM
係元朗廣場有個巴士總站,  係公園果邊, 有幾間晒相鋪

快速發帖