剛剛收到一個有成半年冇聯絡
ge朋友電話,她同我講把早排
是她男友所送的兔兔棄於東涌
請問有冇兔友住在東涌或者會
經過東涌,唔該幫幫忙睇下見
唔見到有兔兔

明月 2009-4-21 10:06:21 PM
原帖由 小米 於 2009-4-21 09:29 PM 發表
妖, 有冇搞錯呀..
分手就掉咗隻兔.. 咁冇良心! 抵佢冇人愛
我成0001hrs先收工...
係咪東薈城個噴水池??

有冇多 d 資料呀??

慘!我問到佢喇,隻兔兔係黑灰色的,
而家天都黑晒,點搵呀!
波丸媽 2009-4-21 10:55:51 PM
#^56^# .......點解要咁做, 分手就唔要兔,我覺得佢地做野唔諗後果,難為個細(兔兔)........
兔兔好無辜,好希望佢無事.........
波波以前都係因為咁我先拎佢返屋企..........
好傷心............
明月 2009-4-21 11:04:09 PM
我都唔知佢點解要咁做,分手之嗎,
我離婚添,咪一樣都冇放棄到豆腐花,
希望我頭先可以鬧醒佢啦,佢會去搵
番隻兔兔la
debbie1222 2009-4-21 11:06:55 PM
唉~
處事唔成熟
攞兔兔來出氣
兔兔真可憐:061:
momopig 2009-4-21 11:10:14 PM
佢有無用盒/袋裝著兔兔?

定係就咁放生佢?

出面好大風!好擔心!
[小懶] 2009-4-21 11:40:09 PM
唉...隻兔好可憐呀!!
點解佢可以咁忍心?兔兔無辜架!!
佢男友唔要佢,佢應該好明白兔兔俾主人遺棄既感受丫!!!
如果佢真係唔想要兔兔咪幫佢搵新主人囉,點解要咁殘忍掉佢晌街wo?#^56^#
hh0 2009-4-22 12:14:16 AM
岩岩返屋企見到呢個post, 兔兔好可憐, 希望你朋友搵得番粒
小米 2009-4-22 01:24:16 AM
我未到十二點去到現場..黑mama又大風.. 行咗個圈乜都冇~
希望兔兔比有心人執咗返屋企就好

wesky 2009-4-22 01:27:19 AM
夜麻麻應該見唔到啦, 如果無俾人捉到, 都應該搵地方匿埋吧?
你都好有心, 咁夜仲去搵兔
凌晨仲有人係兔協 o.o
小米 2009-4-22 01:34:00 AM
我住東涌又係機場做野 ma....
唔知就話ja~ 知道無可能唔理~~

我都係抱住一試既心態..
估唔到有人係度..
我同佢講話係網上面見到有人係東涌掉咗隻兔..
想知佢地有冇人出來搵
佢話搵唔係佢地搵 (我都明.. 我只係想知佢地會唔會 call 愛協or漁記 )
佢就話同事無講低.. 之後我自己就再周圍搵

嗰度真係好黑.. 又勁大風
明月 2009-4-22 09:41:50 AM
多謝小米主人咁夜仲幫手搵兔,
5分鐘前收到我朋友短訊,佢話
在凌晨3點左右左花叢附近的垃圾
筒低下搵到兔兔,兔兔全身濕晒,
係咁震,我朋友話已經抱左兔兔返屋企,
約左11時同兔兔睇vet,我有send番短訊
問佢,點解會去搵番兔兔,佢淨係答我望住
屋企個籠,冇左兔兔,諗返之前同兔兔在一起
的一些回憶,知道自己做錯,知道自己一時之氣
下遺棄兔兔,良心過意唔去,訓在床上又訓唔到
所以就走左出去搵兔,佢話以後都唔會有咁的情況
發生,我都希望我朋友以後會好好咁愛護她的兔兔
cordero 2009-4-22 09:46:12 AM
陰功LA....唔嚇親,濕身都病LA....
希望你個朋友真係良心發現LA...
隻兔兔真係好可憐....希望佢睇完VET無事LA
elyse)) 2009-4-22 09:48:33 AM
應該佢係一時之氣吧~
佢肯去搵兔,呢個主人都算好啦......
明月都唔好嬲你個朋友啦....
希望兔兔無事啦:031: ...happy ending
明月 2009-4-22 09:50:08 AM
我叫左佢同兔兔睇完vet,
立即打電話俾我。
小米 2009-4-22 09:52:57 AM
算你朋友似返個人啦!
失而復得, 要叫你朋友好好珍惜兔兔呀~

快速發帖