昨日給〔冰種包毛巾+鐵盒〕大妹和細妹用,細妹會意爬上去訓,大妹則依然訓係地板上。

但有一個技術問題, 就係盒面會因為溫差而有水氣,會有小小濕。

這是正常現象嗎?

小小濕會對兔兔有影響嗎?
wesky 2009-4-24 05:10:24 PM
都好啊~
元朗既吉之島同日本城好近~~
wm20472 2009-4-24 05:40:30 PM
"有d盒就係唔知點解係唔會結水氣乜滯"
例如呢? 我想知, 謝謝
elyse)) 2009-4-24 06:08:33 PM
我屋企附近的日本城都搵唔到牙....
吉之島又遠....:026:

日本城個隻係米同lingyan圖中的冰種同款牙
lingyan 2009-4-24 07:02:21 PM
原帖由 elyse 於 24-4-2009 06:08 PM 發表
我屋企附近的日本城都搵唔到牙....
吉之島又遠....:026:

日本城個隻係米同lingyan圖中的冰種同款牙

日本城賣個隻唔係呢隻款,
藍色O個個係我上年SUMMER係日本盈買既,大約十零蚊~

small_tra 2009-4-24 07:21:43 PM
唔知可唔可以係地下放毛巾再放上冰種,再放上散熱板,
咁唔會整濕兔兔~d水會可以流返落毛巾到~
冰種會整到散熱板好凍~

唔知得唔得呢~!?我未試過~
整係諗下d屎"喬"~
cinnamoroll 2009-4-24 07:55:55 PM
我個冰種雪左之後脹大左..={ 唔平衡..放唔到散熱板..
同埋我個籠得一層,冰種應該點擺呢?
small_tra 2009-4-24 08:07:16 PM
其實我覺得冰種放係入籠好係危險~!
Panda)) 2009-4-24 09:46:07 PM
我諗到一個方法~~但唔知WORK唔WORK~~
但只係可以用係有"可拉扥盤底"既籠度~~
姐係wm20472用緊果個~~
剛剛買左個冰種~~想用密實袋入住放係扥盤度~~
因為扥盤上面仲有膠板~~咁就一定唔會有水整到兔兔~~
又唔怕兔兔搞個冰種~~而且又有D凍氣走上黎~~~
唔知大家明唔明我講咩呢~~#^39^#

wesky 2009-4-24 09:51:21 PM
買錯野tim~  買左出街用既保冷劑 #^51^#
搵鐵盒裝住都可以放入籠既 #^79^#
cinnamoroll 2009-4-24 10:27:20 PM
想問有冇d相可以見到冰種係點擺係籠?thank~~~
cordero 2009-4-24 11:19:56 PM
原帖由 Panda 於 2009-4-24 09:46 PM 發表
又唔怕兔兔 ...

明晒~呢個方法都唔錯...可惜我個籠唔岩#^81^#
wm20472 2009-4-24 11:39:08 PM
lingyan, 我想問你係點入冰種呀?
lingyan 2009-4-24 11:46:41 PM
原帖由 wm20472 於 24-4-2009 11:39 PM 發表
lingyan, 我想問你係點入冰種呀?

我仲未搵到鐵盒,所以就咁用毛巾包住冰種再入落個膠袋~
起初就咁搵毛巾包住,點知佢地猛咁咬~
之後用膠袋入住,就無再咬~

不過呢個方法都係我係屋企睇實佢地先用~

如果出左街就放將個冰種放係個掛籃到,
再掛係籠外~
hh0 2009-4-25 12:02:17 AM
原帖由 Panda 於 2009-4-24 09:46 PM 發表
又唔怕兔兔 ...

但係會唔會lon住D cc
helen_laam 2009-4-25 12:03:07 AM
所謂熱空氣向上升~~
冷空氣向下沉~~
個人覺得放籠頂會實際過放籠底~~
或者放側邊較高o既地方會比較好~~

快速發帖