今天布布出來散散步時..跟他拍了幾張新照 ^^
係呢~~~~我想問各位兔爸兔媽自己幫兔兔剪毛..還是帶出去剪的???

snowball 2009-5-28 12:12:51 AM
原帖由 kiki520u 於 2009-5-27 03:12 PM 發表

SNOWBALL好可愛呀~~~有冇佢D長毛照睇下..哈哈~~~:073:  

哈哈..我唔知snowball而家叫唔叫長毛呢...但..我諗都唔係短了 : (尤其係條頸果樹#^31^# )

little red with me 2.jpg (42.2 KB, 下載次數: 13)

little red with me 2.jpg

Be_Be_1989 2009-5-28 12:14:48 AM
布布媽原來係個大美女.....:021: 兔兔腳底D毛唔剪得ga~!!!!:013:
Be_Be_1989 2009-5-28 12:15:40 AM
原帖由 snowball 於 2009-5-28 12:12 AM 發表

哈哈..我唔知snowball而家叫唔叫長毛呢...但..我諗都唔係短了 : (尤其係條頸果樹#^31^# )

可以的話都要剪少少la....
snowball 2009-5-28 12:24:56 AM
原帖由 Be_Be_1989 於 2009-5-28 12:15 AM 發表

可以的話都要剪少少la....

係呀...咁好啦...我聽日幫snowball剪下先...thx^^
兔仔怡v3v 2009-5-28 12:28:26 AM
SNOWBALL個張相個樣好似倉鼠#^23^#
oscarlik 2009-5-28 12:35:11 AM
原帖由 kiki520u 於 2009-5-27 02:50 PM 發表
我都係自己幫佢剪............. 又係一達達 -_-"
剪得短過頭果D地方.. D毛會特別黑................
布布係全身啡毛.... 搞到多左D黑色班點........
真係暈低................. 兔爸話我搞到佢咁既樣好慘.. -_-"" ...

無錯,,,真係唔好剪腳底毛
坊間太多無知既商店幫兔剪腳底毛,,,
唔好信佢地
snowball 2009-5-28 12:45:47 AM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-5-28 12:28 AM 發表
SNOWBALL個張相個樣好似倉鼠#^23^#

下??????/哈哈哈.....真係架?! 唉......倉鼠都唔會咬我既..但係snowball日日都係咁咬我..又掘我背脊又掘我個肚#^20^#
喵女)) 2009-5-28 01:07:37 AM
原帖由 snowball 於 2009-5-28 12:45 AM 發表

下??????/哈哈哈.....真係架?! 唉......倉鼠都唔會咬我既..但係snowball日日都係咁咬我..又掘我背脊又掘我個肚#^20^#

成隻大隻版倉鼠咁∼∼真係超可愛>3<
snowball 2009-5-28 02:24:30 AM
原帖由 喵女 於 2009-5-28 01:07 AM 發表

成隻大隻版倉鼠咁∼∼真係超可愛>3<

snowball次次掘/咬完我就會好得戚咁走開....好似覺得"蝦"到我就係"成功"了.....#^71^#
Be_Be_1989 2009-5-28 02:52:04 AM
原帖由 snowball 於 2009-5-28 02:24 AM 發表

snowball次次掘/咬完我就會好得戚咁走開....好似覺得"蝦"到我就係"成功"了.....#^71^#

毛神神成日都係咁
snowball 2009-5-28 02:54:19 AM
原帖由 Be_Be_1989 於 2009-5-28 02:52 AM 發表

毛神神成日都係咁

真係架?!唔......點解兔兔會咁既..我以為佢好唔鍾意我..#^32^#

但snowball又會成日走黍哄哄我...好似想我同佢玩咁...#^27^#
Be_Be_1989 2009-5-28 03:19:41 AM
原帖由 snowball 於 2009-5-28 02:54 AM 發表

真係架?!唔......點解兔兔會咁既..我以為佢好唔鍾意我..#^32^#

但snowball又會成日走黍哄哄我...好似想我同佢玩咁...#^27^#

原來你仲未訓~冇架,佢地百厭姐~
kiki520u 2009-5-29 03:30:23 AM
原帖由 snowball 於 2009-5-28 12:12 AM 發表

WAA.. SNOWBALL大隻左好多呀..毛神神好可愛~~呵呵.. 係咪佢D毛毛太厚SO大隻左?!..哈哈
kiki520u 2009-5-29 03:31:37 AM
原帖由 Be_Be_1989 於 2009-5-28 12:14 AM 發表
布布媽原來係個大美女.....:021: 兔兔腳底D毛唔剪得ga~!!!!:013:

腳底同手仔D毛真係唔剪得KA???點解既????
波丸媽 2009-5-29 07:19:05 AM
原帖由 kiki520u 於 2009-5-29 03:31 AM 發表

腳底同手仔D毛真係唔剪得KA???點解既????

因為兔兔同狗唔同,狗有肉球保護,但兔兔冇,主要係用手腳毛毛
兔兔既腳底毛毛係用黎保護佢地既腳仔,減少同地下直接磨擦,就好似人要著鞋一樣,如果剪左佢地腳仔既毛毛會令佢地行得唔舒服,仲好容易患上腳枕/腳瘡.定期梳梳腳底毛就更好,總之呢: 腳底唔怕多毛,就怕小毛~~

快速發帖