豆豆用緊Q兔籠
有意幫佢換 ALEX 籠

兔友們可否提供一下兔兔在籠內休息(乳豬仔)既相片, 以便我可以約略知道扣除咗廁所同草相之後仲有幾多位剩?

另外, 想知道中間塊木板放唔放到雲石板呢?

複製 -DSC01317.JPG (149.7 KB, 下載次數: 33)

複製 -DSC01317.JPG

bonedog 2009-7-7 03:51:02 PM
原帖由 otola 於 2009-7-7 12:02 PM 發表
可不可用稀釋漂白水/滴路  清潔 籠 ??
OR 有指定的 兔籠清潔液 ??

點解你地無舖木糠 舖係 籠底 ?

我係免協學清潔兔籠時, 都要用木糠 舖係 籠底  ...

其實最好就唔好用木槺啦, 兔協個隻係經過壓縮既木槺, 塵就相對較小..
但如果自己養既最好就唔好用啦..
佢地用木槺鋪底係因為4角位都有木粒, 木粒好硬, 會"更"腳, 所以要上面再鋪木槺
但一段識用廁所既兔兔根本就唔需要, 就算放既, 放紙粒就夠lu

漂泊水你一定要肯定過得好乾淨先好, 最後兔兔會直接舔到同接觸同既就用白醋啦~
bonedog 2009-7-7 03:56:53 PM

放左上層就咁樣..

其他個d要再搵搵, 放住手頭上既俾你睇先

我個一個係紫色底黎既. 不過遲下再搬屋我應該會買3層籠:053:

wesky 2009-7-7 07:12:05 PM
呢個籠都幾大喎
bonedog 2009-7-7 07:41:37 PM
原帖由 wesky 於 2009-7-7 07:12 PM 發表
呢個籠都幾大喎

呢隻係alex 紫色底個款籠..
我嫌佢細添呀..
想同佢轉做3層, 但可能遲多排會搬, 所以諗住到時先同佢換..
Miyako)) 2009-7-8 01:22:57 AM
原帖由 小米 於 2009-6-15 10:55 AM 發表
左下角嗰副小型打掃工具我都有呀:048:

嘻嘻,專用黎打掃我大帝既屋企
Miyako)) 2009-7-8 01:23:38 AM
原帖由 小米 於 2009-6-15 12:35 PM 發表
我係 statixn R 買, $350..連一塊木板

我都係 , 仲有得送貨:048:
kwaikwai 2009-7-8 01:28:18 AM
我都想幫DIDI換籠...
不過我屋企地方有限...真係好難揀.......

其實邊度有最多SIZE既籠買呢??
Q兔??statixn R?? #^4_002^#

快速發帖