全輯相片, 可進入以下網址, 按左邊 View Slideshow 觀看
http://mini-house.info/gallery/Rabbits/2009-06/2009_06_08/

今日下午四時半, 多雲有少少風, 涼涼地
襯未落雨, 帶左波波小丸上大棠郊野公園玩
一落地, 小丸就想un波波, 唉 = =
一定要帶兔繩, 唔係真係捉唔到
玩到六點幾, 差唔多想走時, 開始落微雨, 最後Call的士返屋企~
返到屋企, 仲有好多功夫要做, 同佢地洗腳, 抹腳, 抹身, 抹嘴 清潔完先放佢地返籠
陪佢地玩左兩個鐘, 又累又肚餓 =0=
下次記得帶野食先得

到左秋天, 涼涼地, 可以搞個 MINI-HOUSE 郊遊團 ^^

兩個鐘影左240幾張相, 俾d 見得下人既大家睇下啦

呢兩張好有Feel~做左Wallpaper

捉迷藏

有圍欄, 唔怕走出去

回復野兔本性 - 掘地

掘完訓左係度 = =

波波生毛 haha

圓圓的一個毛波

小丸周圍跑

爬山 真識扮野兔

送給草地的禮物 :073:

跑完休息下, 兩個巨pat

食草餅, 布甸媽送既

波波

好大風啊

波波食草, 小丸被玩耳仔 :073:

波波背部特寫 :073:

好有型喎 小丸

食菜, 睇唔睇到有風吹過既痕跡呢

小丸偷偷地跳落地再玩 = =

傻傻的表情

騎馬仔

臨走都黎暴走, 波波 = =

jordy0522 2009-6-30 03:45:15 PM
兩隻都咁得意:072:
@@
bonedog 2009-6-30 05:24:33 PM
原帖由 wesky 於 2009-6-19 10:39 AM 發表
用毛巾濕水  擰乾少少  再同佢地抹身
洗腳仔, 可以搵個盆, 浸一浸對腳仔, 再用毛巾抹,
如果有浴缸, 放少少水, 俾兔係入面行幾行又得, 水夠浸腳既高度就可以

帶水樽去, 未必會飲, 可以準備一些蔬菜, 一支針筒 ( ...

通常會唔會倒低係碟俾兔仔飲﹖
thanks, 到時搞既預埋我呀!

係呢, 你成日帶兔仔出去呀..其實佢地大約幾耐先肯去廁所痾尿.﹖
因為我個隻好似無廁所就唔肯痾, 但成4個鐘後先開始會痾
食飲都無問題, 但真係見佢飲水飲得好水..通常你出街會俾幾多水兔仔飲
wesky 2009-6-30 05:47:12 PM
倒低係碟, 唔知兔地飲唔飲, 你可以試下, 我試過倒起個樽蓋度, 佢地唔飲
佢地有時係兔袋入面痾,  去人地屋企時行埋一角痾 = =
返到屋企一落地跑去廁所痾 (波波)

出親街都會帶定蔬菜 eg 油菜 菜心, 填肚又補水
如果唔肯食菜, 用針筒餵少少水俾佢飲
bonedog 2009-6-30 07:10:03 PM
原帖由 wesky 於 2009-6-30 05:47 PM 發表
倒低係碟, 唔知兔地飲唔飲, 你可以試下, 我試過倒起個樽蓋度, 佢地唔飲
佢地有時係兔袋入面痾,  去人地屋企時行埋一角痾 = =
返到屋企一落地跑去廁所痾 (波波)

出親街都會帶定蔬菜 eg 油菜 菜心, 填肚又補水
如 ...

我個隻就肯飲小小係隻碟到..因為淨係去個人地屋企..未出過街地玩
佢好似係人地屋企要成3,4個鐘先肯痾..我帶埋個廁所俾佢..
平時都有帶針筒, 但唔知其實大約要俾幾多水佢地飲
係兔袋一直都唔痾, 前2日唔知係唔係忍唔住..
係正兔袋個窿fai 哂出黎, 個時搭緊地鐵, 坐係到一手一褲一鞋一地都係..尷尬到暈低呀!
連隔離個阿叔條褲都有小小..
wesky 2009-6-30 07:12:27 PM
噢....  佢個pat對得咁正既  :077:
唔知隔離D人有咩反應呢  ....
bonedog 2009-6-30 07:18:16 PM
原帖由 wesky 於 2009-6-30 07:12 PM 發表
噢....  佢個pat對得咁正既  :077:
唔知隔離D人有咩反應呢  ....

可能佢有心...:040:
我都唔知d人見唔見到
可能當倒瀉水掛..但真係好尷尬..好采阿叔無出聲咋..
陣到人地條褲都係我不知幾唔好意思..

好采手忙腳亂一輪就落車..

所以我就怕係我用針筒俾佢飲得太多水..
大約出去4個鐘到飲兩支細針筒過唔過份..
wesky 2009-6-30 07:33:35 PM
尷尬死 =0=
我餵一支細針到
bonedog 2009-6-30 07:35:34 PM
原帖由 wesky 於 2009-6-30 07:33 PM 發表
尷尬死 =0=
我餵一支細針到

咁睇黎我可能俾得太多水佢飲添..
:077:
好采..地鐵車箱地下係黑色咋...
choi_ching 2009-7-1 01:16:33 AM
d相真係好靚丫...搞到我都想買返部單鏡反光
小糖^^ 2009-7-2 11:05:56 AM
wesky 2009-7-2 12:02:25 PM
有機會,  安坐家中都有機會有蚤
如發現有, 去睇醫生滴三次藥就無事
定期滴仲可預防

快速發帖