見甘多人都貼自己屋企既兔兔;等我又貼下先;]

★ 我 屋 企 既 果 2 隻 寶 貝 @[]@

★大頭照 ; 係到玩緊毛巾 !

★新入黎既第一日個樣xd 而家脾氣臭哂吾鐘意人抱佢 :077:

★咬毛巾~_~

★積積`令吾令仔先a[]a

★而家既BB,大隻左幾多@v@

★超愛玩毛巾`見到毛巾就發癲xp

★I'M飛女!'你睇下我頭上果幾條毛幾飛a_a
兔仔怡v3v 2009-7-5 09:42:09 PM
#^74^# 你隻積積同我隻MIMI有D似樣啵
★YINGJa1v3v` 2009-7-5 09:47:35 PM
原帖由 -滴jaIiI` 於 2009-7-5 09:29 PM 發表

係吾係近伯裘書院嫁-,-?
無記錯應該係景湖居.係吾係?

接近丫`   
嗯.`
-滴jaIiI`:) 2009-7-5 09:52:51 PM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-7-5 09:42 PM 發表
#^74^# 你隻積積同我隻MIMI有D似樣啵

係吾係你頭像右邊果隻:060:
-滴jaIiI`:) 2009-7-5 09:53:15 PM
原帖由 ★YINGJa1v3v` 於 2009-7-5 09:47 PM 發表

接近丫`   
嗯.`

@v@`
我讀伯裘嫁a3a
★YINGJa1v3v` 2009-7-5 10:06:27 PM
原帖由 -滴jaIiI` 於 2009-7-5 09:53 PM 發表

@v@`
我讀伯裘嫁a3a

我系茂峰的`您中幾?
波丸媽 2009-7-5 10:22:22 PM
我個人有一些建議:
你地既小寶貝仲係太細過,唔太適宜咁快出街玩(body check例外)
body check後,即使冇病冇痛都應該6個月後先
另外,要考慮一下兔兔性別
如果未絕育,又唔清楚佢地既性別,就更加危險
唔好信sales persons 講佢地既性別
起呢度有好多身世大發現,search下
唔好以為bb仔唔會搞大肚
曾經有人起pet shop買兔,之後發現已經有bb,仲生左2隻出黎tim

依家呢個天氣,出去body check 都要記得帶齊所需用品
冰種,菜,草,水.....etc都有資料可以search
出左去都要快d返屋企,
時不時檢查耳朵熱唔熱.
祝兩位寶貝健健康康,快高長大
-滴jaIiI`:) 2009-7-5 10:26:19 PM
原帖由 ★YINGJa1v3v` 於 2009-7-5 10:06 PM 發表

我系茂峰的`您中幾?

中一`你呢
我都有fd讀茂峰-0-
-滴jaIiI`:) 2009-7-5 10:29:28 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-7-5 10:22 PM 發表
我個人有一些建議:
你地既小寶貝仲係太細過,唔太適宜咁快出街玩(body check例外)
body check後,即使冇病冇痛都應該6個月後先
另外,要考慮一下兔兔性別
如果未絕育,又唔清楚佢地既性別,就更加危險
唔好信sales p ...

多謝你既議建`(:
bb係女,積積係男`
由於未絕育既關係所以分龍養.
大個左絕左育既話先至考慮放埋一齊 (但我諗應該吾會)
因為佢地2個而家都已經成日格住個龍黎打架:024:
波丸媽 2009-7-5 10:32:40 PM
我指既係,未絕育之前,如果帶佢去有養兔既朋友屋企
未絕育就一齊玩,會好易有兔bb
所以出去玩要考慮自己兔兔與對方兔仔既性別&絕左育未,
男女就唔好放埋一齊玩啦

當然好開心咁見到你會同佢地絕左育先比佢地一齊玩
其實絕左育既兔,有好多好處:
1.唔噴尿
2.唔易有病
3.性格會變得溫馴
4.長命d
5.唔會比兔搞大肚

而且你想佢地一齊玩都唔係難事
絕左育後bonding都會易好多

★YINGJa1v3v` 2009-7-5 10:39:04 PM
原帖由 -滴jaIiI` 於 2009-7-5 10:26 PM 發表

中一`你呢
我都有fd讀茂峰-0-

中一升中二^_^
wm20472 2009-7-5 10:45:51 PM
你的兔BB好cute呀,你不妨打電話去兔協,有送貨服務~

1. 兔BB抵抗力弱,通屋走要注要清潔呀
2. 不要用木糠,兔BB會鼻敏感
3. 籠底用網底兔兔會生腳瘡,你可以取走網底或加墊
-滴jaIiI`:) 2009-7-5 11:32:04 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-7-5 10:32 PM 發表
我指既係,未絕育之前,如果帶佢去有養兔既朋友屋企
未絕育就一齊玩,會好易有兔bb
所以出去玩要考慮自己兔兔與對方兔仔既性別&絕左育未,
男女就唔好放埋一齊玩啦

當然好開心咁見到你會同佢地絕左育先比佢地一齊玩 ...

哦-3-誤會左xp s0r*
我好小帶兔兔到人屋企玩(人地屋企有兔兔)
-滴jaIiI`:) 2009-7-5 11:32:47 PM
原帖由 ★YINGJa1v3v` 於 2009-7-5 10:39 PM 發表

中一升中二^_^

我今年都係a[]a haha
-滴jaIiI`:) 2009-7-5 11:38:14 PM
原帖由 wm20472 於 2009-7-5 10:45 PM 發表
你的兔BB好cute呀,你不妨打電話去兔協,有送貨服務~

1. 兔BB抵抗力弱,通屋走要注要清潔呀
2. 不要用木糠,兔BB會鼻敏感
3. 籠底用網底兔兔會生腳瘡,你可以取走網底或加墊

多謝讚賞`(:
我地有做清潔的,今個星期就會去買墊`^0^
★YINGJa1v3v` 2009-7-6 12:07:49 AM
原帖由 -滴jaIiI` 於 2009-7-5 11:32 PM 發表

我今年都係a[]a haha

您班fd系a[]a?

快速發帖