有時見到佢d 袋裝草好令..又香....
otistou 2009-7-23 12:21:10 AM
原帖由 cordero 於 2009-7-21 10:31 PM 發表
kt真係唔好......可以的話就轉草la...

有咩唔好先...
long~spirit 2010-8-10 10:41:39 PM
我都想知有咩唔好,除了草碎多外,因為我見啲草都好靚,又多枝,林B都好鍾意食,而家我諗係2/3JOJO'S加1/3KAYTEE 既T草俾佢,因為K草好多枝都好大條,磨牙都唔錯
super4)) 2010-8-11 03:45:10 AM
如果隻兔仔很食,其實Kate係唔错,D草夠晒粗,便便超靓,但佢嫌粗懒咬,就會好浪費!(我上次嗰包Kate確係有隻乾咗隻草猛,而且仲好辛苦塞俾佢食-喺D草,不是隻草猛),現在我買咗一箱OXB0W,正!搶住食,便便又靓,支持買箱裝,因為袋裝D冇咁靓。
long~spirit 2010-8-11 07:01:35 AM
原帖由 super4 於 2010-8-11 03:45 AM 發表
如果隻兔仔很食,其實Kate係唔错,D草夠晒粗,便便超靓,但佢嫌粗懒咬,就會好浪費!(我上次嗰包Kate確係有隻乾咗隻草猛,而且仲好辛苦塞俾佢食-喺D草,不是隻草猛),現在我買咗一 ...

我都覺得K草夠粗,對磨牙好,佢又好鍾意食粗枝,所以我都諗住6成JOJO’S,4成K草咁俾佢
crystal_xd)) 2010-8-11 11:32:39 AM
KT佢地掂都未掂過,飛飛都係食oxbow大既,阿月就唔知啦,大隻之後都轉晒momi,依排momi d枝粗返好多,如果想兔兔磨牙好d就揀momi啦~
long~spirit 2010-8-11 12:58:15 PM
最緊要林b肯食,jojo's,kt兩溝
芝士媽 2010-8-11 02:05:53 PM
芝士芝麻細個時食kt alfafa (初初養, sales話乜就買乜), 食得唔算多, 偏瘦. 後來試過有蟲 #^80^#  換另一包都係有, 於是索性轉牌子, 結果食多好多草, 仲肥左健康左^^ 到e+都係食apd~
yan0718 2010-8-11 05:45:28 PM
大果隻食kt+oxbow 兩溝 但我袋KT無咩問題喎=,="
細仔就食緊oxbow既T草同A草.
yan0718 2010-8-11 05:46:55 PM
原帖由 long~spirit 於 2010-8-11 07:01 AM 發表

我都覺得K草夠粗,對磨牙好,佢又好鍾意食粗枝,所以我都諗住6成JOJO’S,4成K草咁俾佢

系呀!! OXBOW D枝都唔夠KT粗:056:
兔霧草;)餅姬 2010-8-11 08:37:10 PM
我隻兔依家食momi d枝佢唔鍾意食-_-
之前比過kaytee..d枝佢又肯食wo-______-
下次買下oxbow先^_^
long~spirit 2010-8-11 11:15:05 PM
呢1,2日俾返KAYTEE佢食,佢勁鍾意,啲屎都靚咗,我諗都係一半KAYTEE,但我驚全轉,到時KAYTEE又突然沒貨...........
szeszebaby)) 2010-8-12 03:45:59 AM
我都唔知kt有咩唔好...係最後有d草碎...但我之前包momi都有唔少~
施施開頭係食kt, 但呢到個個都話佢唔好, 幫佢轉左momi..
可惜佢唔鍾意食momi...食好少! 而且d枝差唔多無乜點食咁..次次都淨好多枝係到...=.=
但kt個d枝雖然無momi咁多, 但施施次次都差唔多清晒...
而家又轉左jojo..雖然佢差唔多食晒..但jojo差唔多無枝咁...
而家靠食momi既a草先有d枝, 俾佢磨下牙咋~
以前一日幾餐kt清晒, 之後1日2餐momi 仲有淨好多枝, 而家1日2-3餐jojo, 可惜無枝...
之後會轉返kt...其實兔仔同人一樣, 個個口味唔同...我施施咁鍾意食kt, 我都唔想再迫佢食唔鍾意既草!

而家kt做緊discount...$135 2包48 oz, 好抵...! 將會去買返黎俾施施食~~:070:
long~spirit 2010-8-12 07:18:23 AM
原帖由 szeszebaby 於 2010-8-12 03:45 AM 發表
我都唔知kt有咩唔好...係最後有d草碎...但我之前包momi都有唔少~
施施開頭係食kt, 但呢到個個都話佢唔好, 幫佢轉左momi..
可惜佢唔鍾意食momi...食好少! 而且d枝差唔多無乜點食咁..次次都淨好多枝係到...=.=
但kt ...

邊到做緊特價???我都諗住同佢轉返KT草,因為個陣佢食得好開心好多,佢好鍾意食又粗又大既枝
szeszebaby)) 2010-8-13 02:11:51 AM

回復 28# 的帖子

MK間龍X樂園~不過我早2日去佢淨返一包...我唔知佢係咁岩賣淨一包定係無貨...
因為我無問到佢仲有無貨...
Vinkivan 2010-8-13 03:10:06 AM
原帖由 otistou 於 2009-7-23 00:21 發表

有咩唔好先...

KAYTEE出左名草質素唔穩定, 差, 有添加劑, 草質都仲可以話講運氣, 但添加劑對兔兔百害而無一利, 你哋俾KAYTEE兔兔食, 就好似你俾日本糧兔兔食都一樣會食得好開心, 但其實內裡嘅添加劑係好犀利, 多吃無益~!! 我都明白做父母都想見倒小朋友食佢哋喜歡食嘅嘢嘅開心樣, 但如果係冇益嘅話, 隨時導致佢哋嘅生命因此縮短!! 咁諗真啲.. 寧願俾有益嘅食物等佢哋健健康康, 定係長期食冇益嘅嘢令身體隨時有事呢????

咁就大家好好諗下揀邊樣喇~!!

快速發帖