大家可能認為我對d兔兔唔好,唔俾草佢地食。
又對佢地惡,又打佢地。
我要澄清係絕對冇呢件事。我唔要兔兔係我唔岩,但唔代表我對兔兔們好差!
我之前講過我倆2人窮到得返160蚊,但兔兔們仲有1星期糧食,1星期t草+1星期a草+1星期兔糧+好多零食俾佢地。就算分開食都夠佢地食一個月!請有心人唔好無中生有。
我所講既窮係我倆(人類)唔係兔們!
至於我對兔們惡�打�嚇 都絕對冇呢件事!
兔們咬我就有!洗唔洗我影埋個留疤傷口俾佢地睇呀?!以視我既清白?!

Peiian)) 2009-7-15 08:44:02 AM
原帖由 cinnamoroll 於 2009-7-14 11:34 PM 發表
搵工呢我聽過有人(真人真事)係搵左2年都搵唔到野做..同埋佢唔係冇用過心搵黎過,可能真係講運啦,所以只可以叫你老公唔好甘容易放棄~~仲有一大一細要佢照顧..

我祝福你生個肥肥白白既bb^^仲有牙兔兔既事唔好再拖牙. ...

其實好多野都幾睇彩數,
好似我有個女性朋友咁...
佢成世都幾lucky, 上年年尾嫁左個消防,
無奈因為同公司d同事吾夾最後吾做
佢仲同我講有幾份工叫佢見工(全部都over mop$12000)
佢都吾見~~!
佢仲話而家搵工吾難喎~~:025:
小糖^^ 2009-7-15 09:50:42 AM
hh0 2009-7-15 10:02:05 AM
原帖由 小糖^^ 於 2009-7-15 09:50 AM 發表

http://mini-house.info/viewthread.php?tid=5431&extra=&page=1
我睇到喎﹗#14

不過,樓主,唔好咁敏感la,佢話只係新兔會惡dd……佢唔係想話你惡/打/嚇,放鬆d la……安胎,等bb出世,搵份工,再唔係搵個社 ...

條link ge 波波係wesky ga, 唔係aoi2003果隻
so wesky話個前主人唔係指佢
smallsuishan 2009-7-15 10:13:15 AM
從來冇人話過佢
大家都唔好誤會wesky囉!!
小糖^^ 2009-7-15 10:37:57 AM
vice0926 2009-7-15 10:39:14 AM
凡事睇清楚..唔好先入為主..
mini house好和睦..我相信兔友們唔會做出蔓罵與及打單ge行為..
anyway..我覺得兔兔生活環境好差..

自己仲有兔兔以後ge路都係你自己選擇..
我地比到ge只有意見..
珊迪小姐 2009-7-15 11:38:49 AM
原來尼邊仲有個post...
其實大家都好想幫你 不如暫且放低誤會
諗下點解決問題仲好啦
樓主如果真係想搵人幫手 就開心見誠分享下啦
一人計短二人計長 過幾個月就做人父母喇
有無搵屋企人商量下呀?
BB囡 2009-7-15 11:54:59 AM
其實我覺得樓主再講li d都冇意思
咁多有心既兔友比晒意見你
就真係睇你點做
我地都唔會想你同兔兔有咩事
希望你有個好既決定啦
lingyan 2009-7-15 12:45:37 PM
此波不同彼波...

唔好見到同名就咁緊張...睇清楚先~

wesky 同 阿芷兩個都擔心緊波波,
唔好誤會佢地~
bonedog 2009-7-15 01:05:12 PM
樓主, 你太敏感啦..wsky 根本就唔係話緊你
佢係話緊自己隻波波既前主人呀..
唔係你....

今次真係大誤解..........:046:
Jessie)) 2009-7-15 04:10:20 PM
原帖由 wesky 於 2009-7-14 05:52 PM 發表
波波岩岩黎屋企都好惡   可能因為波波前主人對佢太惡啦   又打又鬧又嚇  仲教我tim :077:
等你同佢熟絡左就乖架啦~ ^^

波波係wesky既波波, 唔係講緊樓主你果隻!!!!你睇清楚d先啦~~~~呢個世界有好多兔兔叫"波波"嫁嘛
你唔好諗埋一邊, 冷靜d安胎啦~~~~~~
small_tra 2009-7-15 09:03:53 PM
原帖由 cinnamoroll 於 14-7-2009 11:30 PM 發表

佢之前個post已經講左係因為老公比人炒左之後經濟先出現問題..當初養兔兔時根本預計唔到咖ma..唔好再用呢個point話佢啦~~
我認同牙~廿零歲甘後生點解要綜緩牙=-=

係佢養兔之前~佢兔爸已經失緊業啦~!

快速發帖