請問各位兔友有咩好方法ar~
例如藥等等.....
kwaikwai 2009-7-31 11:32:52 PM
唔得.....我一見到呢個topic....
就已經起晒雞皮.... :046:

究竟佢地幾時先絕種............................. :077:
lingyan 2009-7-31 11:42:16 PM
我都想 ... 佢絕種,
但係佢有打不死既精神......
smallsuishan 2009-8-1 12:01:23 AM
大家係非常勇敢.....
我見到會喊!!
由細到大我最怕小強!!!!!!
BarbaraFok 2009-8-1 12:58:18 AM
我都好驚小強
上個星期先見到一隻大強係廁所
當時我仲係回應緊大自然既呼喚
就見到隻大強係我腳邊行過
果時已經比唔到咩反應喇
只有放棄回應大自然
用一支新買既BOI Q LLER(傳說對人畜無害)
但係原來唔只對人畜無害
連對大強都無害(唔知用黎做乜呢???)
眼見隻大強身上被BOI Q ILLER滋潤緊既同時
佢仲可以好開心咁四圍飛
係我不知點算既時候
就用左我身邊既藍X寶
哈哈, 藍X寶果然發輝到佢清潔去漬既功效
大強係10秒之內反肚
搞掂~~
lingyan 2009-8-1 03:07:48 AM
哇......
我由細到大都超級怕小強,雖然係由細見到大,但真係驚就驚…
始從有一次係街到見到好多識飛既小強,搞到我仲驚…

個日我見到大強係個狗籠旁邊,我都唔知點好,又唔拎得殺虫水,
真係除左用打之外都無其他辦法...
我好想大叫...怕佢會飛入口,唯有衝入房拉左兔爸出黎打...

好搞笑地...我叫兔爸打小強,佢問我用乜野打...
我當時即刻呆左,唔係用拖鞋係用乜野 ??
跟住佢話,咁拖鞋咪污糟囉。
我即時就回佢 "X你個肺",呢個時候仲諗呢個問題",
之後就拎起報紙捲起黎拍,
兔爸就拎紙巾執左扔落廁所。

點知佢仲話,頭先只係扑暈左佢咋,
扔左落廁所仲識SWIMMING....
頂.....
BarbaraFok 2009-8-1 03:21:44 AM
哈哈, 係呀係呀
比藍X寶搞掂果隻大強都係呀
反左肚, 但仲未死果D呢~
我掃左佢去廁所, 佢仲識游水架
沖過一次廁都沖唔走呀
要放D紙巾先可以一齊沖走
其實之後我仲有陰影架
到依家都仲有小小
眼尾見到有小小反光既野就好緊張
真係比佢玩死#^15^#
lingyan 2009-8-1 05:20:38 AM
原帖由 barbarafok 於 1-8-2009 03:21 AM 發表
哈哈, 係呀係呀
比藍X寶搞掂果隻大強都係呀
反左肚, 但仲未死果D呢~
我掃左佢去廁所, 佢仲識游水架
沖過一次廁都沖唔走呀
要放D紙巾先可以一齊沖走
其實之後我仲有陰影架
到依家都仲有小小
眼尾見到有小小反 ...

係丫!!
見到少少野係眼邊見到係閃過或者係黑黑地既我就驚 ....

就係因為咁我見完大強之後一日,
夜晚去廁所見到有D野閃過,望一望原來係小強,
跟住我就大叫 .....:056:
Goody09 2009-8-1 12:06:40 PM
其實用生油or baby oil 淋佢都得..因為佢身上好多氣孔...呢油可以封住佢呢氣孔,,等到佢斗唔到氣...
smallsuishan 2009-8-1 12:36:49 PM
殺完佢....清潔都做死:024:
vice0926 2009-8-1 04:06:53 PM
其實我發現用熱水呢個方法暫時係咁多種方法之中最好~
因為可以即時熱死佢..
又唔洗怕用完D清潔劑或者殺蟲水會整到撻地方油lum lum!#^74^#
明月 2009-8-1 04:46:45 PM
試過用蚊怕水,但只係整暈左佢,
兔舅父徒手捉佢,點知爬上兔舅父隻手度,
嚇到兔舅父四圍跳,始終都俾隻野走左。

bonedog 2009-8-1 04:58:41 PM
印象中用"肥皂水可以趕佢地走..
但殺你係怕整到隻兔兔, 定係點﹖
一段人都用殺虫水.. 不過用屋既聽聞佢地之後唔會再中招
可以試下養4腳蛇 heheeee#^30^#
small_tra 2009-8-1 05:42:42 PM
我屋企樓下夜晚好多大強,

一住跳~一住返屋企~

著住拖鞋果陣,仲驚~!好驚佢爬上我隻腳~!

其實~d大強見到我地~佢地仲驚~! 我又好驚佢~!一齊驚..........:024:

我成日諗~d大強一定話我傻~係都我(大強)驚過你啦~!
pinwheelfish 2009-8-1 06:04:17 PM
小強同大強確係我呢期嘅煩惱, 自從上次9號風球見到第一隻之後就好大陰影啦! 請問大家有冇d一噴即死嘅方法, 因為聽聞會一面噴佢佢一面走, 我而家諗緊唔知可唔可以用噴髮膠噴死佢呢#^31^#

快速發帖