廣州某大超級市場....

O係一堆牛肉乾之間,突然驚見.....
兔肉乾?!#^33^#
+++++++++++++++++++++++++
某日出街食飯.....上完碟白切雞之後.......第二碟居然係....
白切兔?!#^15^#

大陸真係....

firen_freeze)) 2009-8-11 12:47:04 AM
唔敢睇個LINK AR.........

但係胎盤有得賣我就一直都知,係中藥來的,叫紫河車MA。有時D人有病真係好需要,不過就要人地大肚婆肯賣先得LAW。

同埋係生完BB,胎盤其實係唔要的RUBBISH....
好似古人有用童便/馬尿(唔係咳水果隻馬料)做藥一樣,係我地接受唔到,但又存在的藥

但係我絶對未聽過會食BB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
咁樣超變態LAW唔該!!!!!!!! 仲有D人性O既都唔會做D咁野!!!!
firen_freeze)) 2009-8-11 12:49:21 AM
原帖由 cordero 於 2009-8-8 10:04 AM 發表
黎到澳洲之後遇到好多大陸人,佢地既文化非常扭曲...
d人好多都是非不分...
當然好人係有...但佢地既文化背景令佢地既價值觀變得不可理喻

同意,我O係廣州見習左兩個月都睇到好多野....

有令香港人慚愧的大陸文化
都有令我shame of being a Chinese的大陸扭曲文化....
firen_freeze)) 2009-8-11 01:19:14 AM
兔肉唔好食咩?(I don't know and I don't want to know)

兔兔點解我媽咪好耐好耐之前會養過呢.....就係因為兔肉好補,同埋好食先會有MARKET....

白切兔都好好食.....同枱D親戚咁同我講...仲恐嚇我話要將MAX 拎去煲湯.....又DESCRIBE 點樣煮兔兔........

嚇到我差D喊....#^37^#

正如我有個外國FD 養左隻鴨鴨連盆菜的鴨腳都唔敢食,但係香港好多地方都有四寶飯一樣....

德國D巨兔的主人話要將巨兔技術捐俾窮國家,令佢地唔駛再餓一樣....

人有貧富,兔兔都有好彩唔好彩.......

我地兔友們的兔兔係全天下最幸福的兔兔......

ping.tat 2009-8-11 10:38:22 AM
睇左真係好嘔心~ d人都痴線!! 成個BB拿去食, d人都無良心,,佢到有冇當自己係人~點可以食放得入口,,
Cody)) 2009-8-11 11:47:31 AM
其實我唔係反對人養豬,牛, 鷄, 鴨等等去作為食糧, 但係我超反對d人用非常唔人道既手段去對待d動物, 我想人類先至係世界上最恐怖既動物, 大家不妨入去睇下善待動物組織既網
http://www.petaasiapacific.com/f ... ms.asp?c=papf2fpage
希望人類唔好再咁對待d動物啦! 佢地都係一條生命, 有思想架! :063:  因為依種不人道既行為, 真係有想過唔再食肉啦....
bonedog 2009-8-11 12:12:44 PM
原帖由 Cody 於 2009-8-11 11:47 AM 發表
其實我唔係反對人養豬,牛, 鷄, 鴨等等去作為食糧, 但係我超反對d人用非常唔人道既手段去對待d動物, 我想人類先至係世界上最恐怖既動物, 大家不妨入去睇下善待動物組織既網
http://www.petaasiapacific.com/fe ...

我睇完呢段片之後..我真係一路睇一路喊, 真係好變態, 我既論點同你一樣, 尤其係大陞既人d手法真係好過份.....
心都痛埋, 蹶隻貍貓仔個樣深深咁仲係我腦入面..
Cody)) 2009-8-11 01:46:02 PM
原帖由 bonedog 於 2009-8-11 12:12 PM 發表

我睇完呢段片之後..我真係一路睇一路喊, 真係好變態, 我既論點同你一樣, 尤其係大陞既人d手法真係好過份.....
心都痛埋, 蹶隻貍貓仔個樣深深咁仲係我腦入面..

我都係一路睇一路喊,一對好痛苦無助既眼神....太恐怖,太殘忍啦!
yy0322 2009-8-11 02:15:56 PM
佢地真係太太太殘忍啦...
拎佢地d皮都可以用d好d既方法掛??
點解係要令到佢地禁痛苦??
唔通唔可以用d好d既方法?
至少都要令佢地冇痛苦禁離開..
好過份呀...
firen_freeze)) 2009-8-11 04:12:37 PM
睇左兩秒唔敢再睇.................#^37^#

簡單到好似殺雞咁扭佢條頸,到俾錢買藥幫佢安樂死,要殺動物O既方法有好多,但係點解偏偏要用E種咁O既方法呢.............

見到隻小動物死命咁抓住個籠........真係,心都痛埋.....

快速發帖