初初未養兔個時上網睇見到有臭腺, 其實係唔係絕左育就唔會有﹖
因為普樂番黎到依家我搵過好多次都唔見佢有...
但有時係聞到有小小味, 不過隔一陣佢自己清潔完就無左..
其實..到底係唔係未絕育既兔兔先有﹖
eggegg 2009-8-12 12:03:49 AM
原帖由 wesky 於 2009-8-11 11:14 PM 發表
係小便位的兩邊, 要翻開先見到

哦, 原來0個到就係.. 我之前同我隻老佛爺清潔0既時候都有清潔0個到

0個個位真係好大陣味...#^64^# #^64^#
ky0531 2009-11-28 07:33:33 AM
你好,
真係非常謝謝您們~!!:020: :020: :020:
如果唔係呢個post,我可能以為佢有腸塞= =
我家小利己經9歲(9年= =),仔,冇絕育,但係非常怕比人抱
今日我同老豆捉佢剪指甲,順便剪下D屎毛,
一返轉佢就勁臭,我地以為係因為D屎毛,
不過睇真下,見到蛋蛋/jj下面有D啡色嘢,
我老豆話好似係屎,但係点解唔屙得出咁嘅?:056:
我話記得上網睇過話兔仔都有腺體 (其實就係此post~!!)
之後我地都好擔心,因為利大爺已經年事已高,不能做手術
直到我揾番呢個post,我就輕鬆晒~~~~~
:055: :055: :055:
wesky 2009-11-28 10:25:38 AM
9歲囉 o.o
firen_freeze)) 2009-11-28 11:37:34 AM
想問下有咩秘訣令兔兔咁長壽?
燒雞。﹏。)) 2009-11-28 02:46:38 PM
原帖由 ky0531 於 2009-11-28 07:33 AM 發表
你好,
真係非常謝謝您們~!!:020: :020: :020:
如果唔係呢個post,我可能以為佢有腸塞= =
我家小利己經9歲(9年= =),仔,冇絕育,但係非常怕比人抱
今日我同老豆捉佢剪指甲,順便剪下D屎毛,
一返轉佢就勁臭,我地以為 ...

我家totwo都唔比人抱>"<..
如果係咁嘅話,係唔係呢世兔生都唔比人抱架呢???
我連反都反唔到佢,咁我有咩方法可以幫佢清潔jj個d位:017:
hh0 2009-11-28 03:15:22 PM

回復 20# 的帖子

帶去屋企以外其他地方
或者假手於人幫佢清潔
兔地通常係陌生地方會乖D變左做鵪春
#^64^#
bonedog 2009-11-28 04:45:29 PM
#^50^#一路反一路氹 一路按.. 夾實佢..
半疌半硬咁
燒雞。﹏。)) 2009-11-28 05:21:35 PM

回復 21# 的帖子

但係之前帶去betty到睇醫生個陣,連betty都話禁唔住佢(當然因為betty有喜^^)

快速發帖