29/4   好開心呀~~ 我個post 拎到2分!! 可以留係板上. 我要話比我隻肥佬聽, 因為d相佢影ga. 不過最開心係介紹左個good place 比大家, 希望第時係上面見到大家!

頭先睇post 睇到elvisli既一句說話:minihouse一直追求的是分享.而不是回報
於是我就興起上黎 要分享下la~~

呢一次係一次好特別既約會...
話說我同我朋友講開放兔, 而佢有養貓同龜
咁我就話不如下次一齊放呀~ 你放貓 我放兔
佢就話唔好 佢d貓好怕陌生人 不如放龜la
=0= 下... 龜兔賽跑...
就係咁  就成就左呢次咁奇特的郊遊活動la!!

不過呢次放兔仔 我都幾擔心因為個幾日天氣真係好熱, 不如勝在成個路程都係巴士 有冷氣提供
到左目的地 山頂 更加唔洗怕 高處不勝寒ma~~

我真係好唔開心  點解我介紹個咁正的放兔地方比大家 大家都不為所動呢?!
所以我影左個beautiful既全景比大家睇, 等你地流晒口水!!!

係咪好正呢~~ 大草原 旁邊仲有大樹乘蔭~ 仲有係酷熱警告下既超涼風~  (仲有流動廁所ga~~)

如果大家唔想行15-30分鐘既路途 可以係下面個花園放 不過呢個就曬d 無樹蔭 無涼風 但有一個好靚的廁所~

睇下... 佢真係放龜ga... 仲要放兩隻..真係個有責任心既主人.. 仲有龜繩ga...

兔b呢一日好主動呀~~ 成日走埋黎~~ 仲比我地抱添呀~ 平時都唔比既~~

兔b變鸚鵡~~

喂喂~~ 動心未呀!?

有冇參加左都市日報個攝影比賽呀?? 我參加左呀!!未知有結果未呢?!

已有 1 人評分P 幣 收起 理由
wesky + 2 好介紹 靚相

總評分: P 幣 + 2   查看全部評分

bonedog 2009-9-3 05:58:41 PM
原帖由 riva. 於 2009-8-19 08:24 PM 發表
個公園係香港山頂公園, 即係香港山頂上面.

香港山頂公園係唔係搭山頂纜車個度﹖我都想帶普樂上去玩下呢..
個到多唔多人多唔多狗架﹖
riva.)) 2009-9-13 04:09:53 PM
係呀~~
但之後仲要行少少路
我試過平日去過 週日去過  都唔係太多狗, 同埋因為個地方大   有足夠既個人空間比兔兔不受干擾咁行動.
elvisli 2009-9-13 04:16:42 PM
笑左...見到隻龜都拉繩..我第一個反應係O 左咀...

果到風景真係幾靚..但係我怕熱死兔
riva.)) 2009-9-13 10:06:10 PM
個度有涼風GA~:037:

快速發帖