首先系10k10k(樂樂)*3*

親我食緊野偷影我.v.?

上次去兔協果陣影a_a

佢仲系前主人到果陣..
仲好細a_a
不過個籠網底-.-

跟住到叮叮(dingding)a_a

望咩呀你a3a?

換左籠之後a_a

佢仲系前主人到果陣,,好似冇e家甘肥w0r@@

跟住要大家幫幫忙!
因為我同我fd都系'尋找愛心主人'到開吾到p0,
所以先系到p0,
s0rry!
以下內容系我幫我朋友p0既!

本人深感遺憾!
因為屋企人過左一年之後先話要我拋棄兔兔,
原本表姐待養,但係佢十一月就要搬去一間細d既屋,
因為地方太細,所以養唔到兔兔,加上要返工,無時間清理佢。
希望有心人仕收養我隻兔兔
收養佢之餘懇求好好對待我隻兔兔

仲有,因為我隻兔兔唔慣住o係我表姐屋企,
佢就成日周圍柯尿,搞到自己前腿後腿有部分毛甩左
得返d骨。條尾d毛都冇哂咁滯
若然係介意就唔好收養,以免日後拋棄兔兔

品種: 貓貓兔

顏色: 啡色

年齡: 約1歲半(未絕育)

會因為唔開心而周圍柯尿~_~"

m1k1 2009-9-16 10:48:34 PM
原帖由 Jessie 於 2009-9-16 10:32 PM 發表
agree 23#

真係炆來的waste air....
甩毛甩到見骨講真個句真係好嚴重, 都唔係1日2日既事喇掛....
可能你係冇錢帶佢去睇醫生先會搞成佢咁
咁兔兔搵到個新主人都會係一件好事
希望兔兔可以找到新主人過幸福快樂 ...

但仲未有人要~_~
wesky 2009-9-16 10:51:20 PM
你同你friend 唔係諗住等到有人要, 留俾下個主人汁手尾, 自己見住佢甩曬毛都唔理丫嘛??
m1k1 2009-9-16 10:57:01 PM
原帖由 wesky 於 2009-9-16 10:51 PM 發表
你同你friend 唔係諗住等到有人要, 留俾下個主人汁手尾, 自己見住佢甩曬毛都唔理丫嘛??

我連隻兔兔既實物都未見過-,-
small_tra 2009-9-16 11:33:39 PM
我真係好想要左你隻兔兔~!

但兔爸唔比...............:043:
chrisyan 2009-9-16 11:50:49 PM
我唔介意佢甩唔甩毛,
我淨係想幫佢脫離苦海!
你可以幫我問下你個frd有無籠/其他物資, 一次過拎走曬!
同埋問下佢個原主人負唔負擔埋d醫藥費先.
唔該你快手打個電話幫我問下,thanks!
Ellen 2009-9-17 12:01:31 AM
樂樂係米海棠兔呀?好大個黑眼圈喎
m1k1 2009-9-17 12:02:49 AM
原帖由 Ellen 於 2009-9-17 12:01 AM 發表
樂樂係米海棠兔呀?好大個黑眼圈喎

吾系呀
貓貓 mix C子.
似貓貓多d;p
chrisyan 2009-9-17 12:05:29 AM
我諗你話得d骨係指佢d毛甩曬, 得返皮包骨,
只要唔係d肉潰爛都唔使切走隻腳,
你幫我問一問清楚先,
甩毛問題要keep住幫佢用生理鹽水抹, 跟住消毒,
籠舖紙屑+尿片就okay,d尿唔會再灼傷皮膚.
d毛就會生返出黎
m1k1 2009-9-17 12:07:46 AM
原帖由 chrisyan 於 2009-9-17 12:05 AM 發表
我諗你話得d骨係指佢d毛甩曬, 得返皮包骨,
只要唔係d肉潰爛都唔使切走隻腳,
你幫我問一問清楚先,
甩毛問題要keep住幫佢用生理鹽水抹, 跟住消毒,
籠舖紙屑+尿片就okay,d尿唔會再灼傷皮膚.
d毛就會生返出黎

佢話佢re緊cm架喇
m1k1 2009-9-17 12:08:20 AM
原帖由 small_tra 於 2009-9-16 11:33 PM 發表
我真係好想要左你隻兔兔~!

但兔爸唔比...............:043:

可惜;(
希望兔兔早日搵到新主人!
小毛毛 2009-9-17 12:11:17 AM
wesky:
我都有買silvirsulf cream幫佢搽同埋日日用水清潔..
我咁樣夠負責任未?如果我係推比下個主人就算(即我表姐..)
點解我仲要理佢?點解我唔叫我表姐自己搵方法?
有時d野唔知唔好亂咁話人..令人好無奈..
無左隻兔已經好慘囉我覺得..仲要係咁比人話..
又唔係專登喎!!!

山迪小姐:
一定係你養佢既習慣或者環境有問題,先會搞到對腳得d骨囉...
你有冇問題?我都話係兔兔唔慣住o係我表姐屋企..可能發脾氣先會周圍柯尿..
奄住自己隻腳..我係無帶兔兔睇醫生..
但我有去搵方法醫佢..如:第一時間去寵物鋪頭問.
佢同我講搽藥膏係可以..同埋我只係一個學生..
若然我有能力我都會帶佢去睇e生!!!

jessie:甩毛甩到見骨講真個句真係好嚴重, 都唔係1日2日既事喇掛....
係..唔係1日2日既事..就係第三至4日既事..
第一日去到兔兔都無事但我自己都估唔到兔兔連續幾晚都周圍柯尿令到自己咁樣..
o個排我表姐又唔得閒..我又唔可以日日上佢屋企..加上7am-8pm點佢都要返工..
試問我點照顧到佢..

chrisyan:

[可以幫我問下你個frd有無籠/其他物資, 一次過拎走曬!
同埋問下佢個原主人負唔負擔埋d醫藥費先]
如果你係想要既咁就真係多謝哂你喎!!你令佢脫離苦海!!!
籠係有不過好多尿績!遲d再覆
chrisyan 2009-9-17 12:48:35 AM
原帖由 小毛毛 於 2009-9-17 12:11 AM 發表
wesky:
我都有買silvirsulf cream幫佢搽同埋日日用水清潔..
我咁樣夠負責任未?如果我係推比下個主人就算(即我表姐..)
點解我仲要理佢?點解我唔叫我表姐自己搵方法?
有時d野唔知唔好亂咁話人..令人好無奈..
無左 ...

大約知道你無能力帶佢睇醫生,
咁兔兔依家係邊? 如果真係仲係你表姐度真係麻煩d,因為無時間照顧兔兔可能會發生好多問題, 真係苦海黎...
我想知道兔兔隻腳係甩到見到粉紅色皮, 定係潰爛到見到紅色ge肉同白色ge骨,
因為兩者差好遠~後者要切腳架喇, 咁就一定要帶佢睇醫生
不過所有野你都可以包o係我身上.
首先如果兔仲o係你表姐度你可唔可以接左佢先,
跟手打俾我,我接佢返黎,
係依度俾埋電話你都得, 6251 1839
我叫Christine / yan.
有尿蹟都唔緊要, 有個家就okay~
小毛毛 2009-9-17 12:56:21 AM
暫時黎講只係甩到見到粉紅色皮..
乜都有齊哂..可以即刻拎返都得..
等到十一月先拎都得..
你想我幾時打比你?
chrisyan 2009-9-17 01:05:12 AM
原帖由 小毛毛 於 2009-9-17 12:56 AM 發表
暫時黎講只係甩到見到粉紅色皮..
乜都有齊哂..可以即刻拎返都得..
等到十一月先拎都得..
你想我幾時打比你?

我唔想拖喇, 你表姐無時間照顧我怕佢越黎越嚴重,
你拎返隻兔同d野就call我啦,
5點前任何時候都okay,
你方便ge我想o係藍田地鐵站pick up~
記住一定要拎齊糧同草,因為唔可以一時轉曬糧同草架~~
總之你盡快攞返call我就得~
小毛毛 2009-9-17 01:12:44 AM
藍田地鐵站唔得..好遠..
美孚得唔得?因為我住O係屯門..

快速發帖