貢茶

Gloria1011 發表於 2009-09-25 01:18|只看該作者|倒序瀏覽|打印
哩度有冇兔友鍾意飲呢?
我好鍾意佢地既珍珠奶茶..暫時係我試過最好飲既 #^9_003^#
大家又鍾意飲邊間呢?
話時話知唔知貢茶有幾多間分店? #^66^#
elyse)) 2009-9-25 01:20:57 AM
好飲牙...佢個招牌貢茶好好飲
我都覺係我飲過咁多間最好飲
又平...12蚊一杯勁大杯....
Panda)) 2009-9-25 01:32:09 AM
飲過唔少次~~#^51^#
珍珠奶茶好味~!! 次次都買~!! 本身有個綠茶養樂多都唔錯嫁~
不過後尾佢唔用養樂多~轉左用可爾必思~一d都唔好飲= ="
如果少d人等仲好.....
wavyxeion 2009-9-25 01:52:03 AM
有冇人試過先達旁邊間"日出茶太"?
飲過佢隻十勝紅豆珍珠奶茶少甜~ $15一杯~ 好好飲~
紅豆起沙但又不太甜~ 剛剛好
d珍珠有咬口之餘又唔會一patpat咁~
茶味就麻麻可能因為有紅豆蓋過茶味~
不過佢定價比起其他同類鋪之中算係貴~ 但都值得推介!!

呢排先達果邊多左幾間話係響台灣連鎖經營黎香港開鋪的~ 試唔曬~
要去試下果度d花冰先~ 唔知正唔正~ 有冇兔奴試過呢?
elvisli 2009-9-25 01:59:37 AM
我已經好小再飲含菌超標飲品=.=
cordero 2009-9-25 07:05:51 AM
黎到澳洲都成日飲呢d野....
愛上左一個叫soypunch既飲品....
不過好貴....4.2澳幣一杯.....但我都仲成日飲....
尤其而 家天氣開始熱.......:046:
其斤 2009-9-25 02:14:23 PM
貢茶。。。我都成日飲ga#^67^#
仲要係番下番工時走去買黎飲。。。XDDD
不過真係好好飲..一杯可以飲成個下午。。
私的最愛 : 仙楂洛神茶 / 梅子綠茶 / 奶蓋綠茶 / 珍珠奶茶
我記得既。。。旺角,荃灣,元朗 都有分店
老虎b 2009-9-25 02:18:17 PM
公司附近都新開左間日出茶太,日日都見好多人排隊買,唔知係咪真係咁好飲呢?~
Goody09 2009-9-25 04:32:21 PM
原帖由 elyse 於 2009-9-25 01:20 AM 發表
好飲牙...佢個招牌貢茶好好飲
我都覺係我飲過咁多間最好飲
又平...12蚊一杯勁大杯....

元朗都有間...我鍾意飲仙草奶凍..奶蓋綠茶..珍珠奶茶...好大杯呀...仲可吸印仔...再換多一杯
尤尤 2009-9-25 09:00:45 PM
原帖由 Goody09 於 2009-9-25 04:32 PM 發表

元朗都有間...我鍾意飲仙草奶凍..奶蓋綠茶..珍珠奶茶...好大杯呀...仲可吸印仔...再換多一杯

係牙...
不過我成日''大卡斯''多....
貢茶都好似都有飲過....
hk開左好多唔同既shop....
飲左都唔記得....#^13^#
Panda)) 2009-9-25 10:16:07 PM
原帖由 cordero 於 2009-9-25 07:05 AM 發表
黎到澳洲都成日飲呢d野....
愛上左一個叫soypunch既飲品....
不過好貴....4.2澳幣一杯.....但我都仲成日飲....
尤其而 家天氣開始熱.......:046:

有d 興趣知道soypunch係咩野黎#^27^#

快速發帖