喵喵媽o係度過左一段好開心既時光
不過我決定左唔再上黎
亦都唔會去兔聚了
有d事令我覺得好唔開心
我情願唔同大家分享兔兔既事
保重喇各位
謝謝各位兔媽兔爸教識左我咁多兔兔知識
我會一直都咁錫佢地
保重
最後付上一張喵飯照...

喵喵 2009-12-3 04:16:30 AM
黑 孖 媽:謝謝你地, 絕對唔關mini house事啦...

咕咕媽:我都要聽你話 唔開心唔好聽既野唔好擺係心會好d∼thanks^^

阿咪媽:唔好意思 要你地擔心 對唔住...

喵女: 係囉 我都唔明d人 你自己唔養咪唔養囉 做咩要話人onx
佢都未知當中樂趣姐... 打麻雀叫雀友 玩兔叫兔友 有咩兇奇呢...

千千: 謝謝啊... 我覺得可唔可愛其次 係要尊重一條生命...

elyse: 多謝你呀b侏媽...
我自己就唔會亂咁去無啦啦話人不是..
所以我都唔鐘意無啦啦身邊既人和事俾人批評囉..
我覺得雖然係一隻兔 佢生存得係依個世界就有佢既權利..
點可以俾人話架...

小米: 謝謝啊 你地講得岩 有我錫喵喵就夠曬啦
D人都話 喵喵都無唔開心 反而你為左喵喵俾人話而唔開心
喵喵知道左會燉媽媽心痛 ^^"

sheena: 我唔走呀 有你地一班咁好既好兔友 都唔捨得走...
你講得岩呀, 重視D開心既野 唔開心果D唔好理仲好...
話你放兔白 痴果D唔係我D朋友黎架,係FACEBOOK唔識架D人
當然另外亦都有D養兔既人話我兔兔唔好啦 我都唔開心架...

redbean: 中曬呀 我D屋企人都係話我痴線 我帶佢去絕育2千蚊佢地都話到我7彩
我一句講話我自己辛苦搵返黎既錢我覺得值得就得喇
佢地無聲敢出... 又唔係要佢地俾... 我都有話返佢地架...
唔係呀 我諗你地誤會左喇 FB可以唔識既人都留到言架,,,
佢地唔係我D朋友黎架.. 我自己班朋友唔會咁話我架,
佢地有時上黎我家坐仲同喵喵玩TIM....

雪姬女: 無咁跨張...我真係受唔起做你師父...
依度大把兔媽經驗仲好好多啦 我都要多多各佢地學習
都係大家分享姐 你咁樣講我好無地自容...真係不敢當...
不過識到你地係我既福氣 我次次唔開心上到黎你地都俾返歡樂我架 ^^:"""

p.s. 同埋我又唔開心在兔聚個group喵喵又俾人其是呢
佢地隻隻果日出席既兔都有張相放左上去 仲有名寫埋
飯飯都有架,得喵喵無..我有禮地叫左佢地幫我加返 佢地都唔肯...
唉... 有點覺得俾人孤立左喵喵既感覺~~~ 有點心痛

lingyan 2009-12-3 09:47:18 AM

回復 26# 的帖子

同意。

唔駛理佢地太多,
角度與觀點不同,而又唔識得處理大方得體。
理佢地太多只會傷太多腦細胞,
唔值得。

FACEBOOK 個到,
我覺得係做O個個人有問題,
如果係講全體兔兔相,
咁唔該CHECK清楚先POST LOR,
因為我覺得漏左是但一隻都唔好意思。

喵喵,我掛住佢啦,
最記得係我從來無抱過佢,
佢自己走過黎我個身到,
第一隻兔兔會咁樣做咋,
MIFFY都係要有野食先會跳上黎。
勞仔 2009-12-3 09:56:43 AM
喵喵,fb果度你可以設定只有朋友可看有關相片嫁。
珊迪小姐 2009-12-3 10:01:07 AM
哦 原來係甘...
對於果d吾係朋友既人其實吾駛甘認真啦
算啦 佢地甘衰你咪吾好再同佢地玩囉
快d係FB block左佢地la~
MINI HOUSE大把兔友都支持你嫁!!

另外 有下次的話 你可以冷靜甘同佢講:
你甘口臭 人又無口德 你阿媽都無"嚴"棄你 仲養到你甘大
好心你就搵盆水反省下先好話人啦 XD
elvisli 2009-12-3 10:21:42 AM
等我又出post話唔上minihouse睇下有冇人唔捨得先A_A
hh0 2009-12-3 11:55:10 AM

回復 35# 的帖子

:022: :047:  <--- 想咁樣?? 無咩可能呢 :031:
波丸媽 2009-12-3 12:59:57 PM
其實人地唔了解自己既寶貝兔既情況時常發生
兔係自己既,我地愛佢地錫佢地就得
唔駛理會果d人講乜o既~~~
如小丸咁, 佢曾經比人話似鐘無艷. 又比人話過: 呢隻係咩黎.
最搞笑就係起兔友facebook度話:呢隻係咩黎,做咩起度扮白兔.......XD等等
對相對上,喵喵個樣比我小丸正常d啦~~~haha~~~
起碼佢係smoke eye lady, 而小丸係鴛鴦面女霸王~~~kaka
不過,小丸同波波起我同wesky心目中係最最最可愛,最靚女,最錫既寶貝女,其他人講咩,由人地囉,又唔係佢地養既~~~~
所以唔需要唔開心,而且呢度有一大班識貨之人,如果連我地呢班識貨之人都唔要,只會大家都唔開心架咋~~~
sheepman 2009-12-3 02:20:01 PM
mocha爸post只會有人話:我地永遠懷念mocha同杯奶茶#^23^#

喵媽冇事就好!
我隻艇都成日俾人話啦
我覺得佢可愛咪夠囉
兔友覺得佢可愛咪夠囉
愛兔ge人係兔兔都覺得可愛ge!
我都覺得喵喵好可愛呀
我鐘意大大隻ge兔仔
d毛又靚...最鐘意佢條辮仔#^11^#
光之天使)) 2009-12-3 02:34:31 PM
其實一d人地既觀點,真係唔駛介意咁多~~
講真,我地都係養左兔,先對兔有更多了解,先會愈來愈鍾意佢地~
就好似我屋企兔婆,以前都好唔鍾意小動物~
但係慢慢見同total共處得多,佢都慢慢被感化,慢慢會幫total開門,慢慢會用餵佢食菜,
依家仲每晚主動幫total按摩~
但係兔婆以前真係好唔鍾意動物,我養乜佢都唔順眼~

所以其實一d未養過未同兔兔相處過既人,真係未必會明白兔兔既可愛之處~
你抱住呢個想法,就唔會咁易整到自己唔開心~

我d朋友反而覺得我養兔好特別,
成日久唔久會問我隻兔近來點,又會問下d細節,日常點照顧~
每次我答佢地,佢地都好似發現新大陸咁,覺得好新奇~
證明好多人其實對兔兔都有誤解~~
所以人地講既野,只係佢地唔清楚兔兔je....你唔好咁介懷
elvisli 2009-12-3 03:00:50 PM
原帖由 sheepman 於 2009-12-3 02:20 PM 發表
mocha爸post只會有人話:我地永遠懷念mocha同杯奶茶#^23^#

喵媽冇事就好!
我隻艇都成日俾人話啦
我覺得佢可愛咪夠囉
兔友覺得佢可愛咪夠囉
愛兔ge人係兔兔都覺得可愛ge!
我都覺得喵喵好可愛呀
我鐘意大大隻 ...

都好好架喇..我以為你會話..瀏覽完就算...一句都唔回應..哈哈
redbean 2009-12-3 03:27:53 PM
喵喵媽

我真係覺得喵喵好靚女架

我講真架
既然 FB 個d係路人,
第時就唔好再咁上心啦

We love you and your cute rabbits lei^^#^9_003^#
riva.)) 2009-12-3 03:38:10 PM
傻女~~ 咁就唔上黎~
你會蝕抵 兔兔都蝕抵GA!!  呢個係學習兔知識既好地方!
你個D FD 好明顯就係思想未成熟.
帶兔出街有咩問題?
推己及人. 我養你個FD 日日困佢係籠   得唔得呀!
兔都係生命 都會悶 都會唔開心. 唔至兔  任何既生物體都係  我地必需尊重生命.
(雖然養寵物 已經搶奪左佢地野外生存既權利..  呢點有D矛盾...)
ANYWAY.. 我好不屑你地FD.   你亦都無需要因為佢地既笨說話而放棄呢個好地方!
好LA!! KEEP US TOGETHER OK?!
vivipig 2009-12-3 06:43:00 PM
哈哈~~~ 咁我地係FB到, 加左你, 再去你到實卜實卜下你咪得囉~
我地咁多兔媽兔爸一人一句, 佢地有咩好講~~~
我屋企養兔都有10年~ 爸爸媽媽由初初咩都話唔得,SAI錢,
唔睇醫生, 比雜食, 麵包, 到我帶兔地去睇醫生會講兩句,
再到話我生長水遠咁係香港寄兔地野去紐西蘭, 勁SAI錢~
再到我媽咪都係香港幫兔地搵藥, 再貴都買~
次次返香港, 兔地野一大堆咁攞返黎~
爸爸媽媽鍾愛其中一隻老兔, cookie~ 因為佢好乖, 好聽話~
爸爸一返到紐西蘭, 一定去抱左cookie先~ 同佢傾計~ 特登搞嬲佢~~ :057:
cookie 走既時候, 我媽都安慰左我幾日, 不過, 都有話我SAI錢攞COOKIE去火化~
到而家, 我阿媽久唔久都買野比丁丁食~
之前都聽我講去兔協領養~ 雖然因為其他原因唔領養~
睇醫生, 都唔再講咩~ 不過D草真係唔敢講真相價錢~ 我未想食死住~
但係都估到D架啦一定~
不過屋企人, 其實唔係唔鐘意兔地~ 不過在佢地黎講~
辛苦錢, 都係唔想你亂洗, 有時係佢地唔同既觀賞JEI~
所以我又覺得唔洗嘈, 兔兔咁可愛, 久而久之都會感動到其他人既~~~:002:
燒雞。﹏。)) 2009-12-3 07:06:47 PM
喵喵媽唔走真係太好了!!!
其實喵喵又乖又靚靚,絕對唔會受到呢d咁嘅批評影響到啫^^

支持繼續post相上去,一來等我地可以繼續睇到靚靚嘅喵喵同飯飯;二來等個d人唔抵得喵喵有咁多人錫
small_tra 2009-12-3 07:47:23 PM
超....佢地唔識貨~唔緊要~~~!

我地識貨咪得囉~!

你要比心機影多d相放上黎tim~!

你知唔知道我幾擔心係因為我地o既事唔知做錯咩事~而令到你唔黎~!

快速發帖